torek
19.30

S solističnih in komornih koncertov

Samospevanje: ob 80-letnici skladatelja Alojza Ajdiča

Koncert samospevov in komorne glasbe Alojza Ajdiča
Chris Jarett

Pacev glasbeni maj

PAC-ev glasbeni maj je bil festival klasične glasbe, ki je v Pomurju ponujal koncerte izvrstnih izvajalcev klasične glasbe.
Tokareva – Šapovalov

Koncert violinistke Nadežde Tokareve in violončelista Denisa Šapovalova

Koncert popularnih in virtuoznih del za violino in violončelo
CA-55

Carpe artem 5: Luka Juhart in Uroš Rojko

Peti koncert sedmega cikla komorne glasbe Carpe artem je bil v znamenju skladb v parih od baroka do sodobnosti, s poudarkom na najnovejši glasbi.
KC_4_12_18 (50)

Kvintet iz graškega cikla Glasbeni večeri

V dvorani Union v Mariboru je v komornem ciklu Narodnega doma Maribor gostoval klavirski kvintet iz graškega cikla Glasbeni večeri, ki poteka od leta 2008 v Kongresu, v dvorani za komorno glasbo.

Carpe artem 4: Absolutno – Sonate v duetih

Četrti koncert sedmega cikla komorne glasbe Carpe artem je bil v znamenju štirih sonat, mojstrovin nemških skladateljev iz zgodnjega in poznega 19. stoletja: Beethovna, Reineckeja in Brahmsa.
CA3-12.12.18-vsi  glasbeniki-U.Lukovnjak

Carpe artem 3: Absolutno – z Boštjanom Lipovškom

Tretji koncert sedmega cikla komorne glasbe Carpe artem je bil v znamenju skladb dunajskega klasicizma, izvajalci pa so predstavili tudi Božično glasbo sodobnega skladatelja Dušana Bavdka.
CA-14.11.18-11

Carpe artem 2: Absolutno – s Thereso Plut

Tematsko vodilo 7. koncertnega cikla Carpe artem je Absolutno! – kot popolna predanost izvajanju absolutne glasbe, ki izhaja iz samega zvoka in ne išče zunajglasbenih povezav.
CA 1-4.10.18-Sekstet-Urška L.

Carpe artem 1: Absolutno

Tematsko vodilo 7. koncertnega cikla Carpe artem je Absolutno! – kot popolna predanost izvajanju absolutne glasbe, ki izhaja iz samega zvoka in ne išče zunajglasbenih in programskih povezav.
2

Baročni glasbeni salon II v Ljubljani

Trije specialisti za staro glasbo so predstavili izvirno izbran spored glasbe od srednjega veka in renesanse do zrelega in poznega baroka iz različnih evropskih dežel.