Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobotni koncert

4 epizod

4 epizod


Komorne mojstrovine in izbor izstopajočih koncertov iz ponudbe Evropske zveze radijskih postaj.


24. 9. 2022

Elisabeth Leonskaja v Londonu

Elisabeth Leonskaja, ugledna pianistka gruzijsko-ruskih korenin, je 27. junija letos nastopila v dvorani Wigmore v Londonu. Ponaša se z izjemnimi interpretativnimi razsežnostmi in pravim kalejdoskopom poustvarjenih del. Recital je posvetila svojima prijateljema, aprila letos umrlima velikima pianistoma, Raduju Lupuju in Nicholasu Angelichu. Leonskaja je na recitalu izvedla dve sonati za klavir, in sicer Sonato št. 10 v C-duru, K 330 Wolfganga Amadeusa Mozarta in Sonato št. 32 v c-molu, op. 111 Ludwiga van Beethovna, torej zadnje delo iz opusa njegovih klavirskih sonat.


17. 9. 2022

Simfoniki iz Stavangerja, dirigent Eivind Gullberg Jensen in glasba Ravela, Debussyja in Mozarta

Simfonični orkester iz Stavangerja sodi med najuglednejše skandinavske simfonične sestave. 29. aprila lani je v dvorani Farteina Valena Koncertne hiše v Stavangerju izvedel spletni koncert, ki ga je v izmenjavo Evropske zveze radijskih postaj posredoval Norveški radio. Spored je uvedla Ravelova Introdukcija in allegra za harfo, flavto, klarinet in godala, sledila sta Obredni in posvetni ples za harfo in godala Clauda Debussyja, program pa je končala Mozartova Simfonija št. 40 v g-molu, K. 550. Solistka je bila harfistka Giselle Boeters, glasbenike na odru je vodil dirigent Eivind Gullberg Jensen.


10. 9. 2022

Godalni kvartet Alioth izvaja glasbo Mozarta in Brahmsa

Kvartet Alioth sestavljajo violinistki Matilde Urbani in Sofia Morano, violistka Anna Avilia in violončelist Jacopo Gaudenzi. Mlada zasedba deluje od leta 2019, ko je nastala v okviru izobraževanja na glasbeni šoli v toskanskem kraju Fiesole. Nastopa pretežno po italijanskih deželah in festivalih, njeni člani pa igrajo v uglednih italijanskih mladinskih glasbenih orkestrih. Mladi glasbeniki so s svojimi nastopi in referencami prepričali tudi urednike 3. radijskega programa Italijanske radiotelevizije RAI, ki so med drugim snovalci koncertnega cikla v palači Kvirinal v Rimu, in tako je kvartet Alioth v tamkajšnji Pavlinski dvorani nastopil 17. oktobra lani. Na sporedu sta bila Godalni kvartet št. 22 v B-duru, K. 589 Wolfganga Amadeusa Mozarta in Godalni kvartet v c-molu op. 51, št. 1 Johannesa Brahmsa.


3. 9. 2022

Pianist Simon Trpčeski in njegovi glasbeni prijatelji iz "Makedonissima" v Londonu

Pianist Simon Trpčeski in njegovi glasbeni prijatelji, ki so pred časom sodelovali že pri odmevnem projektu Makedonissimo, so 7. marca letos nastopili v dvorani Wigmore v Londonu v sklopu BBC-jevega cikla komornih koncertov »The Lunchtime Concerts«. Glasbeniki iz Severne Makedonije so tam izvedli Kvintet svojega rojaka Pandeja Šahova s prvinami repetitivne glasbe, delno pa tudi s funkom prežeti Sekstet Guillauma Connessona, ki je zvenel v priredbi tolkalca Vlatka Nuševa, ter Klavirski kvartet št. 3 v c-molu, op. 60 Johannesa Brahmsa, ki je zavzel največji delež sporeda.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt