Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba, gledališče…

4 epizod

4 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije


12. 03. 2024

muzikal Company (2)

Dobrodošli v drugem dejanju muzikala Company, ki je nastal leta 1970. In kot pravi Sondheim, človek, ki se je podpisal pod glasbo in besedila, vsebina narekuje formo - obliko, kar pomeni, da mora biti bistvo predstavljeno na podoben način, kot se kaže v življenju. In prav to prepričanje ga je pogosto peljalo na pot konceptualnega muzikala, kakršen je tudi ta, ki ga predstavljamo tokrat.


05. 03. 2024

Muzikal Company (1)

Muzikal Company je glasbena komedija, ki je nastala leta 1970. Scenarij je spisal George Furth, glasbo in besedila pa Stephen Sondheim. Muzikal je bil nominiran za nagrado tony v rekordnih 14 kategorijah, nagrado pa je dobil v šestih.


27. 02. 2024

Muzikal Fantom iz opere (2)

Na koncu prvega dejanja je Raoul Christini obljubil, da jo bo varoval pred Fantomom in jo večno ljubil. Fantom je slišal njun pogovor in prisegel, da se bo rivalu v ljubezni maščeval. Minilo je pol leta in v začetku drugega dejanja se Fantom, pijan od maščevalnosti, v preobleki Rdeče smrti pojavi na plesu v maskah. Tam zbranim naznani, da je zložil opero in da od uprave zahteva, naj jo takoj uprizorijo − s Christino v glavni vlogi. Nova opera dočaka svojo premiero s sopranistko Christino in prvim tenorjem opere Ubaldom Piangijem. Med duetom pa se Christina zave, da ne poje s Piangijem, ampak s Fantomom, ki ji izpove svojo ljubezen in ji da prstan, ona pa mu z obraza iztrga masko. Zdaj so vsi na lovu za Fantomom, ki je umoril tenorista Ubalda Piangija in odpeljal Christino. Najde ju seveda Raoul, ki pa ga Fantom zajame.


20. 02. 2024

muzikal Fantom iz opere (1)

Musical Fantom iz opere je nastal po knjižni predlogi. Istoimenski roman francoskega pisatelja Gastona Lerouxa (gastona leruja) je po delih izhajal v francoskem dnevniku Le Gaulois (le golua) med 23. septembrom 1909 in 8. januarjem 1910 in mu je sprva precej slabo kazalo. Njegova prodaja je bila nizka, pa tudi tiskanje so večkrat preklicali. Kljub ubogemu začetku pa danes roman velja za klasiko francoske literature.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt