Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba, gledališče…

3 epizod

3 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije


26. 09. 2023

muzikal Funny girl (2)

Tako kot v prejšnji, se bomo tudi v današnji oddaji prepustili glasbeni zgodbi musicala Smešno dekle Funny Girl iz leta 1963. Glasbo zanj je spisal Jule Styne, besedila pa Bob Merrill. Polbiografska zgodba je zasnovana na zasebnem in poklicnem življenju broadwayske zvezde, filmske igralke in komedijantke Fanny Brice.


12. 09. 2023

Funny girl (1)

V današnji in prihodnji oddaji se bomo prepustili glasbeni zgodbi musicala Smešno dekle iz leta 1963, ki so ga na broadwayskih odrskih deskah uprizorili leto dni pozneje, leta 1964. Scenarij zanj je spisala Isobel Lennart, glasbo Jule Styne, besedila pa Bob Merrill. Polbiografska zgodba je zasnovana na zasebnem in poklicnem življenju broadwayske zvezde, filmske igralke in komedijantke Fanny Brice in njeni viharni zvezi z Nickom Arnsteinom.


05. 09. 2023

muzikal Anastasia (2)

Pred nami je drugo dejanje muzikala Anastazija, ki je nastal po istoimenskem filmu iz leta 1997. Musical pripoveduje legendo velike vojvodinje Anastazije Ruske, ki naj bi preživela usmrtitev svoje družine. Sirota Anya, ki si želi najti kakršno koli sled za svojo družino, se v zgodbi, potem ko spozna moškega, ki hoče izkoristiti njeno podobnost veliki vojvodinji, prelevi v Anastazijo. Kot so pozneje ugotovili, je bila ženska, ki se je izdajala za Anastazijo, Poljakinja Franziska Schanzkowska, znana tudi kot Fraulein Unbekannt, Anna Tschaikovsky, Anastasia Tschaikovsky in Anastasia Manahan. Leta 1981 je, stara 87 let, umrla v New Yorku.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt