Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba, gledališče…

3 epizod

3 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije


14. 3. 2023

Muzikal Sweeney Todd: hudičev brivec (2)

Ko konkurenčni brivec Pirelli grozi, da bo razkrinkal Sweeneyjevo resnično identiteto, ga Todd ubije. Gospodična Lovett vidi nastalo krizo kot potencialno rešitev za svoj propadajoči posel: predlaga, da bi Sweeneyjeve žrtve uporabila kot nadev za pite. Gospodična Lovett sanja, da bi bila spoštovana in da bi živela ob morju, Sweeney pa bi bil njen mož. Ampak Sweeney ima pred očmi le maščevanje, misliti ne more na nič drugega


7. 3. 2023

Muzikal Sweeney Todd: Hudičev brivec (1)

Muzikal Sweeney Todd: Hudičev brivec je delo legendarnega pisca besedil in skladatelja Stephena Sondheima. Ameriški skladatelj in tekstopisec je v več kot 50-letni karieri pustil neizbrisljiv pečat v glasbenem gledališču. Časnik New York Times ga je celo razglasil za največjega in morda celo najbolj znanega umetnika ameriškega glasbenega gledališča. Benjamin Barker je človek, ki je po krivici odsedel 15 let v zaporu, nato pa mu je uspelo pobegniti nazaj v London - z eno samo veliko željo: po maščevanju. Barker si nadene novo identiteto Sweeneya Todda in se vrne v svojo staro brivnico nad lokalom, v katerem gospodična Lovett peče svoje pite. Od tam začne opazovati sodnika Turpina, ki ga je bil dal zapreti z namenom, da mu prevzame ženo in hčerko.


28. 2. 2023

Muzikal Annie (2)

V prejšnji oddaji smo prišli do konca prvega dejanja muzikala Annie, kjer se je zgodba pletla in zapletla, drugo dejanje pa kot vedno prinaša razplet in seveda srečen konec. Upravničin brat Rooster in njegovo dekle Lily razmišljata, kako bi od milijarderja, ki je edinemu mar za Annie, dobila denar. Preden vas prepustimo glasbi, preletimo vsebino drugega dejanja. Annie nastopi na radiu, kjer Warbucks obljubi 50.000 dolarjev nagrade paru, ki dokaže, da sta njena oče in mati. Vsi v sirotišnici so navdušeni, ko slišijo, da je njihova prijateljica na radiu, vsi, razen Pepperja. Novica o denarni nagradi za starše pa ne uide niti upravnici. Kmalu zatem se na vratih sirotišnice pojavita Ralph in Shirley Mudge, ki trdita, da sta prišla po svojo hčerko. A to sta pravzaprav Rooster in Lily, ki upravnici razložita svoj načrt. Za tretjino nagrade, kolikor ji jo obljubita, jima upravnica pove za pismo, ki je skrito v obesku verižice.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt