Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba, gledališče…

4 epizod

4 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije


16. 04. 2024

Muzikal Kralj in jaz (2)

Muzikal Kralj in jaz, pred nami je danes njegovo drugo dejanje, temelji na romanu Margaret Landon Anna and the King of Siam, ki je nastal leta 1944, vir zanj pa so bili spomini Anne Leonowens iz zgodnjih šestdesetih let 19. stoletja. Zgodba muzikala pripoveduje o Anninih izkušnjah, ko kot guvernanta vzgaja kraljeve otroke, v ospredju pa je tudi odnos med Anno in kraljem, odnos, ki je mešanica konflikta, naklonjenosti in celo ljubezni, ki pa je seveda neuresničljiva.


02. 04. 2024

Glasba, gledališče … in ves ta jazz

Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije.


26. 03. 2024

muzikal Deset zapovedi (2)

V prvem dejanju muzikala Deset zapovedi smo spremljali Mojzesovo pot od obrežja Nila, kjer ga je mati pustila v upanju, da ga bo kdo našel in mu pustil živeti, do prvega stika z Bogom, ki se mu je prikazal v obliki gorečega grma in mu ukazal, naj Izraelove sinove iz Egipta odpelje v obljubljeno deželo, kjer tečeta med in mleko. Oboroženemu le s pastirsko palico Mojzesu uspe odpeljati Izraelove sinove iz Egipta, a na poti do obljubljene dežele je še veliko preizkušenj.


19. 03. 2024

Muzikal Deset zapovedi (1)

Dragi ljubitelji muzikala, podajamo se na biblično pot, na pot Mojzesa, ki jo je prehodil pred približno 3300 leti. Po njej pa nas bo vodila hipnotična glasba Pascala Obispoja na besedilo Lionela Florencea in Patricea Guiaroja. Muzikal Deset zapovedi je ugledal luč sveta oktobra leta 2000 v Parizu.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt