Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba, gledališče…

5 epizod

5 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije


23. 07. 2024

Levji kralj (1)

V tej in prihodnji oddaji vas vabimo med leve v afriško savano. Podlaga za nastanek muzikala Levji kralj, ki je pred nami, je bil Disneyjev animirani film z enakim naslovom iz leta 1994. Glasbo je prispeval Elton John, besedila pa Time Rice. Muzikal, v katerem so igralci oblečeni v živalske kostume, je režirala Julie Taymor. Muzikal, ki so ga prvič uprizorili 8. julija leta 1997 v Minneapolisu, je doživel takojšen uspeh, in to še preden so ga uprizorili na znamenitem Broadwayju. Levji kralj je na evropske odrske deske stopil 19. oktobra leta 1999 na W est Endu. Velja za enega največjih zaslužkarjev, prehitel je celo Webbrovega Fantoma iz opere, ki je prvi dosegel in presegel magično mejo 6 milijard dolarjev.


16. 07. 2024

Legally blonde (2)

Blondinka s Harvarda, v izvirniku Legally Blonde, je musical, ki so ga prvič uprizorili v San Franciscu januarja leta 2007. Podlaga za nastanek musicala sta film in roman z enakim naslovom. Musical namslika modno zavedno Elle Woods, ki se ji življenje obrne na glavo, ko jo zapusti njen fant Warren. Ker želi, zdaj nekdanjemu fantu, dokazati, da je veliko več kot le blondinka, mu sledi na pravno fakulteto, kjer se na vse pretege trudi vključiti med študente in seveda končati študij. Končno ji uspe presekati vsa pričakovanja, predvsem zato, ker ostane zvesta sebi in svoji očarljivi rožnati osebnosti. Glasbo in besedila songov sta za musical prispevala Laurence O'Keefe in Nell Benjamin, scenarij pa Heather Hach. Režijsko taktirko je imela v rokah Evelyn Rice, ki je za musical izbrala zasedbo, ki, kot so zapisali kritiki: ... nam pokaže kako zabaven je lahko musical.


09. 07. 2024

Blondinka s Harvarda (1)

Blondinka s Harvarda, v izvirniku Legally Blonde, je muzikal, za katerega sta glasbo in besedila songov spisala Laurence O'Keefe in Nell Benjamin, scenarij pa Heather Hach. Sama zgodba muzikala temelji na romanu Amande Brown in filmu iz leta 2001, pripoveduje pa zgodbo dekleta, ki se vpiše na pravno fakulteto, da bi osvojila nekdanjega fanta. Med študijem pa odkrije, kako bi lahko s svojim pravniškim znanjem pomagala drugim.


02. 07. 2024

Dear Evan Hansen (2)

Danes je pred nami še drugo dejanje muzikala »Dear Evan Hansen«, katerega zgodba se osredinja na naslovnega junaka, srednješolca, ki trpi za socialno anksioznostjo in postane središče razburkanih odnosov, ki sledijo smrti njegovega sošolca. Glasba in besedilo sta delo Benja Paseka in Justina Paula, pod scenarij pa se je podpisal Steven Levenson.


25. 06. 2024

Dear Evan Hansen (1)

Današnja in prihodnja oddaja bosta namenjeni muzikalu »Dear Evan Hansen«. Glasba in besedilo sta delo Benja Paseka in Justina Paula, pod scenarij pa se je podpisal Steven Levenson.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt