Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Evroradijski koncert

4 epizod

4 epizod


V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.


25. 9. 2022

Filharmonični orkester iz Osla in violinist James Ehnes

25. novembra lani je bil v Koncertni dvorani v Oslu koncert Filharmoničnega orkestra iz Osla in violinista Jamesa Ehnesa. Koncert je bil pod dirigentskim vodstvom Juanja Mene, na sporedu koncerta pa so bili komična uvertura Scapino Williama Waltona, Koncert za violino in orkester, op. 15 Benjamina Brittna in Simfonija št. 1 v As-duru, op. 55 sira Edwarda Elgarja.


18. 9. 2022

Filharmonični orkester Nemškega radia Saarbrücken Kaiserslautern in pianist Lars Vogt

27. maja je v Kongresni dvorani v Saarbrücknu potekal koncert Filharmoničnega orkestra Nemškega radia Saarbrücken Kaiserslautern in pianista Larsa Vogta, ki nas je v starosti 51 let po hudi bolezni zapustil 5. septembra. Leta 1970 v nemškem kraju Düren rojeni pianist je nase prvič opozoril leta 1990, ko je pri 20 letih prejel nagrado mednarodnega pianističnega tekmovanja v Leedsu. Od takrat je Vogt koncertiral po Evropi, Aziji in Severni Ameriki. Leta 2003 je v vlogi solista nastopil s Filharmoničnim orkestrom iz New Yorka na slavnostnem koncertu ob inavguraciji tedaj prenovljene Carnegiejeve dvorane. V izvedbi Larsa Vogta poslušamo Koncert za klavir št. 2 v H-duru, op. 83 Johannesa Brahmsa, v drugem delu koncerta pa je Filharmonični orkester Nemškega radia Saarbrücken Kaiserslautern izvedel Simfonijo št. 2 v C-duru, op. 61 Roberta Schumanna.


11. 9. 2022

Nacionalni orkester iz Walesa in pianist Stewart Goodyear

V Evroradijskem koncertu predvajamo posnetek koncerta Nacionalnega orkestra iz Walesa in pianista Stewarta Goodyearja, ki sta pod dirigentskim vodstvom Ryana Bancrofta nastopila 3. junija v katedrali v St. Davidsu v Walesu. Na sporedu koncerta so bili Dvorni plesi iz simfonične suite Gloriana, op. 53 Benjamina Brittna, Klavirski koncert št. 3 v c-molu, op. 37 Ludwiga van Beethovna, skladba Landsker Alexa Millsa in Simfonija št. 1 v B-duru, op. 38 Roberta Schumanna.


4. 9. 2022

Simfonični orkester Bavarskega radia in dirigent Daniel Harding

V Evroradijskem koncertu predvajamo posnetek koncerta Simfoničnega orkestra Bavarskega radia, ki je pod dirigentskim vodstvom Daniela Hardinga nastopil 25. februarja v Herkulovi dvorani v Münchnu. Na sporedu sta bila suita Planeti, op. 32 Gustava Holsta in glasba iz baleta Petruška Igorja Stravinskega.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt