Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petkov koncertni večer

103 epizod

103 epizod


Petkovi koncertni večeri so namenjeni neposrednim prenosom in komentiranim posnetkom orkestra Slovenske filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor ter mednarodno priznanih gostujočih orkestrov, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.


03. 11. 2023

Otvoritveni koncert Festivala Maribor 2023

Na otvoritvenem koncertu Festivala Maribor, ki je bil hkrati prvi koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor v novi sezoni, sta nastopila mlada klavirska virtuoza – brata Nejc in Adam Kamplet.


23. 12. 2022

Oratorij Mesija Georga Friedricha Händla

Predstavljamo izvedbo oratorija Mesija Georga Friedricha Händla, ki jo je v Slovenski filharmoniji 20. novembra 2022 pripravil Komorni zbor Megaron pod vodstvom dirigenta in skladatelja Damijána Močnika. Ta je k sodelovanju povabil uglednega dirigenta Garyja Gradna, ki ima veliko izkušenj z izvedbami baročnega repertoarja. Komornemu zboru Megaron so se na odru pridružili štirje solisti, sopranistka Marta Močnik Pirc, altistka Justina Vaitkute, tenorist Joan Francesc Folqué Giménez in basist Matthew Baker. Pevce je spremljal Baročni orkester Megaron, ki so ga pretežno sestavljali domači glasbeniki z baročnimi inštrumenti, vodila jih je gostujoča koncertna mojstrica Maria Lindal, ki redno sodeluje z dirigentom Garyjem Gradnom. Tokratna izvedba je bila tako prva izvedba slovenskega zbora z baročnimi inštrumenti v Sloveniji.


28. 09. 2022

Wieder, Gansch & Paul trio in trobilni ansambel SiBrass

Petkov koncertni večer namenjamo glasbi za trobila. Predvajali bomo posnetke z uvodnega koncerta lanske sezone koncertnega cikla SiBrass, ki ga je 2. marca lani v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji udarno začel trio Wieder, Gansch & Paul, ena najimenitnejših trobilnih zasedb zadnjih let. V zasedbi igrajo trobentač Thomas Gansch, pozavnist Leonhard Paul in tubist Albert Wieder, glasbeniki, ki so sodelovali v sloviti »glasbenogledališki« zasedbi Mnozill Brass. V Ljubljani so se predstavili z dvojnim programom – svojim, ki zajema množico priredb žanrsko in slogovno raznovrstnih glasbenih del, in tistim, ki so ga izvedli skupaj s trobilnim ansamblom SiBrass.


17. 09. 2022

Otvoritev Festivala Maribor 2022

Otvoritev festivala je hkrati 1. koncert simfoničnega orkestra SNG Maribor, dirigentka je Gianna Fratta, solist je pianist Aleksander Gadžijev, ki bo o svojem delu tudi govoril.


08. 01. 2022

Vzhodno-zahodni komorni orkester iz MInska, dirigent Rostislav Krimer

Vzhodno-zahodni komorni orkester iz MInska, dirigent Rostislav Krimer, solist violinist Julian Rachlin.


03. 12. 2021

Slovenski komorni orkester z Dunaja, dirigentka Jera Petriček Hrastnik, mezzosopranistka Bernarda Fink

Slovenski komorni orkester z Dunaja, dirigentka Jera Petriček Hrastnik, mezzosopranistka Bernarda Fink


17. 09. 2021

Prenos otvoritvenega koncerta Festivala Maribor 2021 in Festivala Maribor 2021 iz Velike dvorane SNG Maribor

Prenos otvoritvenega koncerta Festivala Maribor 2021 in Festivala Maribor 2021 iz Velike dvorane SNG Maribor


30. 07. 2021

Violončelist Jaka Stadler in Simfonični orkester SNG Maribor, dirigent Hongjia Cui

Violončelist Jaka Stadler in Simfonični orkester SNG Maribor, dirigent Hongjia Cui


21. 01. 2021

Petkov koncertni večer: Emars master 2020, zaključni koncert mojstrskega tečaja

Na zaključnem koncertu izobraževanja EMARS Master prisluhnite osmim mladim glasbenikom, ki so zaigrali s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije ter glasbenici, ki se je zaradi epidemioloških razmer koncertu priključila virtualno. V Baročni dvorani Radovljiške graščine so zaigrali: J. Svendsen: Romanca za violino in godala, op. 26, (prir. J. Podlesek) Katarina VIHER, violina A. Grgin: Tema z variacijami št. 1 Kika SZOMI KRALJ, klarinet P. I. Čajkovski: Valse sentimentale op. 51 št. 6 C. Saint-Saens: Allegro appasionato op. 43 Maja Marija STERLE, violončelo C. P. E. Bach: Koncert v d-molu (Un poco Andante) Alenka BOGATAJ, flavta C. P. E. Bach: Koncert v d-molu (Allegro di molto) Nika ODER, flavta C. M. von Weber: Grand Quintetto (Fantasia: Adagio ma non troppo, Rondo: Allegro giocoso) Urban ERKER, klarinet A. Vivaldi: Koncert v h molu RV 424 (Allegro non molto, Largo, Allegro) Leonard RAZBORŠEK, violončelo P. de Sarasate: Ciganske melodije za violino in godala, (prir: A. Šurev) Jan ŠOŠTARIČ, violina Prek interneta pa se je v Baročno dvorano prilkučila še flavtistka Marija OBRADOVIĆ, ki je izvedla odlomek iz Mercadantejevega Koncerta v e-molu.


09. 10. 2020

Orkester Slovenske filharmonije na Festivalu Maribor 2020

Orkester je na 2. koncertu festivala vodil dirigent Marko Letonja.


11. 09. 2020

Najboljše izvedbe z 12. Festivala Maribor 2019

Simfonična in komorna glasba na 12. Festivalu Maribor 2019


14. 08. 2020

Tolkalci Orkestra Slovenske filharmonije in Simfonični orkester SNG Maribor, dirigent Simon Dvoršak

Petkovi koncertni večeri so namenjeni neposrednim prenosom in komentiranim posnetkom orkestra Slovenske filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor ter mednarodno priznanih gostujočih orkestrov, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.


24. 07. 2020

Violončelist Jaka Stadler in Simfonični orkester SNG Maribor

Violončelist Jaka Stadler in Simfonični orkester SNG Maribor Dirigiral je kitajski dirigent Hongjia Cui.


04. 07. 2020

Simfoniki v komornih zasedbah

Petkov koncertni večer so tokrat izvedli člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija – v živo iz Studia 26. V komornih zasedbah so zaigrali Mozartov Kvintet za rog in godala, Bavdkovo Glasbo za rog in godalni kvartet in Schubertovo pozno komorno mojstrovino, Godalni kvintet v C-duru.


26. 06. 2020

Pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak in Simfonični orkester SNG Maribor

Dirigent 4. koncerta simfoničnega cikla, 15.3.2018, je bil dirigent Simon Krečič.


09. 05. 2020

Simfonični orkester SNG Maribor in pianist Aleksander Gadžijev

Sklepni koncert 10. Festivala Maribor septembra 2017 sta izvedla Simfonični orkester in operni zbor SNG Maribor pod taktirko Gianluce Martinenghija.


01. 05. 2020

Komorni orkester Franza Liszta v Mariboru

Ugledni madžarski glasbeniki so nastopili v orkestrskem ciklu Narodnega doma Maribor z deli madžarske in ruske glasbe iz 19. in prve polovice 20. stoletja.


24. 04. 2020

Filharmonični orkester iz Györa in dirigent Kalman Berkes

Mednarodno priznani solist, violinist Barnabas Kelemen, je tudi dirigent, profesor na glasbenih akademijah v Budimpešti in Kölnu in član Kvarteta Kelemen, ene vodilnih komornih zasedb na Madžarskem.


18. 04. 2020

Simfonični orkester Češke filharmonije v Mariboru

Simfonični orkester Češke filharmonije je februarja 2016 gostoval v dvorani Union v Mariboru. Dirigiral je maestro Jiři Belohlavek.


10. 04. 2020

Slovenski komorni orkester z Dunaja z Jero Petriček Hrastnik in Bernardo Fink

Mezzosopranistka Bernarda Fink z orkestrom poje Biblijske pesmi, op. 99, Antonína Dvořáka, orkester pod taktirko Jere Petriček Hrastnik izvaja Bagatele Marija Kogoja v priredbi za orkester Alojza Srebotnjaka in Simfonijo št. 3 v a-molu, op. 56, z imenom Škotska Felixa Mendelssohna Bartholdyja, poslušajte tudi pogovora z dirigentko in mezzosopranistko.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt