Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petkov koncertni večer

2 epizod

2 epizod


Petkovi koncertni večeri so namenjeni neposrednim prenosom oin komentiranim posnetkom orkestra Slovenske filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor ter mednarodno priznanih gostujočih orkestrov, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.


23. 9. 2022

Wieder, Gansch & Paul trio in trobilni ansambel SiBrass

Petkov koncertni večer namenjamo glasbi za trobila. Predvajali bomo posnetke z uvodnega koncerta lanske sezone koncertnega cikla SiBrass, ki ga je 2. marca lani v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji udarno začel trio Wieder, Gansch & Paul, ena najimenitnejših trobilnih zasedb zadnjih let. V zasedbi igrajo trobentač Thomas Gansch, pozavnist Leonhard Paul in tubist Albert Wieder, glasbeniki, ki so sodelovali v sloviti »glasbenogledališki« zasedbi Mnozill Brass. V Ljubljani so se predstavili z dvojnim programom – svojim, ki zajema množico priredb žanrsko in slogovno raznovrstnih glasbenih del, in tistim, ki so ga izvedli skupaj s trobilnim ansamblom SiBrass.


16. 9. 2022

Otvoritev Festivala Maribor 2022

Otvoritev festivala je hkrati 1. koncert simfoničnega orkestra SNG Maribor, dirigentka je Gianna Fratta, solist je pianist Aleksander Gadžijev, ki bo o svojem delu tudi govoril.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt