Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski koncert

4 epizod

4 epizod


Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.


24. 3. 2023

Lamentation Hieremiae prophetae Orlanda di Lassa, 1. del

Verzi o porušenem Jeruzalemu – uničenje se je zgodilo leta 586 p. n. š. – so se dotaknili številnih skladateljev. Zlitje globoke bolečine in upanja daje namreč ustvarjalcu priložnost za zelo ponotranjeno, osebno izpoved. V prihodnjih dobrih tridesetih minutah bomo slišali Žalostinke preroka Jeremije za veliki četrtek in del Žalostink za veliki petek. Čez teden dni pa še preostale za veliko soboto. Predvajamo posnetek ansambla Huelgas pod vodstvom Paula van Nevla. Nastal je aprila lani na Festivalu Actus humanus v Gdansku.


17. 3. 2023

Od Shakespearovih besed do glasbe

Vabimo vas k spremljanju koncerta Zbora in Simfoničnega orkestra Srednjenemškega radia pod vodstvom Dennisa Russlla Daviesa. Posnetek je nastal junija lani v Leipzigu, nanj pa sta se ujeli koncertna uvertura Othello, op. 93 Antonina Dvořaka in Serenada glasbi Ralpha Vaughana Williamsa. Obe povezuje skupni imenovalec: Shakespearova dramatika. V Dvořakovem primeru je to očitno, saj jo razkriva naslov, Williamsova Serenada pa je nastala na besedilo iz Shakespearovega Beneškega trgovca.


10. 3. 2023

Brahms in Stravinski

Dobrodošli ob spremljanju dela koncerta Collegiuma vocale Ghent, Orkestra Elizejskih poljan in dirigenta Phillippa Herrewegheja. V njihovi izvedbi bomo slišali Simfonijo psalmov Igorja Stravinskega in Pogrebni spev Johannesa Brahmsa, zabeležena septembra lani v Berlinu.


3. 3. 2023

Zborovski koncert

Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in tujih odrov.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt