Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski koncert

5 epizod

5 epizod


Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.


22. 09. 2023

Zborovski koncert

Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.


15. 09. 2023

Fanny in Felix Mendelssohn

Vabimo vas k spremljanju koncerta Komornega zbora RIAS, Komorne akademije Potsdam in solistov. Na posnetku iz Berlinske filharmonije marca letos so dela sestre in brata, Fanny in Felixa Mendelssohna. Tako v oddaji slišimo kantati Hvalnico Moja duša je mirna Fanny Mendelssohn in uglasbitev psalma št. 42/Kakor jelen hrepeni po potokih voda Felixa Mendelssohna.


08. 09. 2023

Iz opusov Poulenca, Debussyja in Barberja

Vabimo vas v družbo Zbora in Orkestra Nizozemskega radia, natančneje: moškega dela zbora in nekaterih članov orkestra ter pianista Ramona van Engelnhovna in dirigenta Benjamina Goodsona. Novembra lani so v Tivoliju v Utrechtu uzvočili privlačen in zanimiv program: Hvalnice sv. Antona Padovanskega Francisa Poulenca in njegove Tri novelete, tri skladbe Franza Schuberta: V sedanji preteklosti, Podoknico in Pesem duhov nad vodami, ter Debussyjeve Podobe in skladbo Štoparica in specialka, op. 15 Samuela Barberja. Na prvi pogled nezdružljiva dela se z različnih zornih kotov dotikajo istega presečišča: človeške duše. Rdeča nit se razvija iz uglasbene poezije, dotika pa se tako Goethejeve primerjave duše z vodo kot tudi duše padlega vojaka v poeziji Stephena Spenderja in glasbi Samuela Barberja.


01. 09. 2023

Pesmi

Dobrodošli ob spremljanju koncerta Nizozemskega radijskega zbora in Filharmoničnega orkestra. Julija letos sta v Amsterdamu uzvočila Brahmsovo Pesem usode, op. 54 in Pet mističnih pesmi Ralpha Vaughana Williamsa. Izvajalce je vodil dirigent mlajše generacije Benjamin Goodson.


25. 08. 2023

Mozart in Mozart

Dobrodošli ob spremljanju koncerta Mozartove glasbe v izvedbi Schole cantorum Gedanensis s solisti in Akademije za staro glasbo iz Berlina. Na posnetku iz Gdanska, narejenem avgusta lani, so se ujele Mozartove Lavretanske litanije v D, Köchel 195/186d in Slovesna maša v C, Köchel 337.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt