Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski koncert

5 epizod

5 epizod


Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.


14. 06. 2024

Monteverdijevi spomini, 2. del

Dobrodošli ob spremljanju koncerta Monteverdijevi spomini. Na Festivalu v Schwetzingenu so ga uzvočili razigrani glasbeniki Capelle de la torre 1. maja letos.


07. 06. 2024

Spomini. Monteverdijevi glasbeni dnevniki.

Dobrodošli ob spremljanju koncerta Spomini: Monteverdijevi glasbeni dnevniki. Na Festivalu v Schwetzingenu ga je uzvočila Capella de la torre, 1. maja letos.


31. 05. 2024

Zborovski koncert

Posnetki odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.


24. 05. 2024

Koncert Zbora Švedskega radia ob 100. obletnici Györgya Ligetija

Vabimo vas k spremljanju koncerta Švedskega radijskega zbora pod vodstvom njegovega šefa dirigenta Kasparsa Putninša. Posnetek je nastal marca lani v Berwaldovi dvorani v Stockholmu, nanj pa so se ujela dela predvsem Györgya Ligetija in Ese-Pekke Salonena. Ne nazadnje je bila rdeča nit večera 100. obletnica rojstva Györgya Ligetija, na programu pa so bila njegova dela, povezana s Švedsko in njenim radijskim ansamblom.


17. 05. 2024

Mozartova Kronanjska maša

Vabimo vas k spremljanju koncerta Zbora Arnolda Schönberga in Festivalskega orkestra Styriarte, posnetega v župnijski cerkvi v Stainzu julija lani. To je bilo tudi eno izmed prizorišč Festivala Styriarte in večera z naslovom Za dušo in srce, za oči in ušesa. Na njem sta zveneli Kantata ob smrti cesarja Jožefa Drugega Ludwiga van Beethovna in Kronanjska maša Wolfganga Amadeusa Mozarta. Kantati smo se posvetili pred tednom dni, nocoj pa se bomo Maši. Slovesen značaj ter kontrastnost in raznovrstnost glasbenih misli v razmeroma kratki kompoziciji – približno 25-minutni – tako da je bil s trajanjem zadovoljen tudi salzburški knezoškof Colloredo: to so lastnosti Kronanjske maše Wolfganga Amadeusa Mozarta. Danes eno izmed skladateljevih najbolj priljubljenih del je nastalo kot predzadnje v nizu njegovih salzburških maš, 23. marca leta 1779. Priljubljena je prav zaradi lastnosti, naštetih v uvodu, to pa ne pomeni, da je v nizu cerkvenih del za Salzburg tudi najpomembnejša. Zaradi oblikovne celovitosti in preproste melodike, skorajda podobne ljudski, pa daleč presega tip kratke maše.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt