Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Izrazi doma

3 epizod

3 epizod


Pogovori o interjerjih domov z oblikovalci in arhitekti


20. 07. 2024

Jože Murkovič - vzeti si moramo svobodo, da v svojem domu izrazimo sebe

V oddaji Izrazi doma se pogovarjamo z arhitekti in oblikovalci o kulturi bivanja doma – o interjerju domov, o tem, kaj izražajo naši domovi, in o ustvarjalnosti, ki jo lahko izživimo v svojem prostoru intime, ki mu rečemo dom. Tesa Drev Juh se bo tokrat pogovarjala z Jožetom Murkovičem. Svojo delovno pot je začel na nacionalni televiziji kot producent otroških in mladinskih oddaj, nekaj časa je delal kot producent takratnega uredništva za promocijo televizije ter kot vodja investicij in vodja evropskega finančnega managementa v Mini teatru. Leta 2008 je ustanovil studio za oblikovanje interjerjev, trgovanje z umetninami in antikvitetami ter leta 2013 v središču Ljubljane odprl salon z umetninami, antikvitetami in oblikovanjem interjerjev, zatem pa lani trgovino Dekor. Beseda bo tekla o domu kot izrazu naše notranjosti, o tem, koliko svobode si dopuščamo, ko se lotimo urejanja prostorov, v katerih bivamo, o pomenu poznavanja lastne tradicije in zgodovine pohištva ter vsega drugega, kar vnašamo v svoj dom, in še o marsičem. Glasbena oprema Tina Ogrin, zvok in montaža Blaž Kumše in Vjekoslav Mikez, produkcija 2024.


13. 07. 2024

Mojca Kocbek - plasti interierja doma nastajajo v teku časa

V poletnem ciklu oddaj Izrazi doma se Tesa Drev Juh skupaj z gosti sprašuje o tem, kaj nam pomeni dom, in kaj prostor, v katerem bivamo zasebno, izraža o nas. V drugi oddaji iz cikla bo diplomirana arhitektka in magistrica iz scenografije Mojca Kocbek, ki se pri svojem delu se osredotoča na oblikovanje enodružinskih hiš, javnih prostorov, prenov hiš in stanovanj, na oblikovanje razstav in na notranjo opremo, spregovorila o pomenu izbire naravnih materialov, ko opremljamo dom, o tem, da je ključno prilagoditi bivalne prostore lastnim potrebam in morebitnim sprotnim spremembam, na primer odraščanju otrok, o razliki med slogom in izrazom, in še o marsičem drugem. Glasbena oprema Tina Ogrin, zvok in montaža Blaž Kumše in Vjekoslav Mikez.


06. 07. 2024

Ana Gruden - dom je človekova tretja lupina

V prvi iz poletnega cikla štirih oddaj Izrazi doma se Tesa Drev Juh skupaj z gosti sprašuje o tem, kaj nam pomeni dom, kaj prostor, v katerem zasebno bivamo, izraža o nas. Arhitektka Ana Gruden je po končanem študiju v Ljubljani dve leti živela v Kobenhavnu, pot jo je zanesla tudi v Berlin, in sicer kar za dvanajst let, v Ljubljani je poleg tega naredila magisterij o estetiki v filmu, v Berlinu pa je študirala še filmsko režijo. Zadnja leta živi spet v Ljubljani in se ukvarja predvsem z oblikovanjem interierjev, večinoma za posameznike, ki jim ureja njihova bivališča. Ana bo spregovorila o pomenu osvetlitve v prostoru, o kulturnih razlikah, ki se zrcalijo v naših domovih, o zgodbah naših življenj in osebnem okusu, ki ga lahko razberemo v domovih ljudi, poleg tega tudi o svoji ljubezni do starin in vintage kosov.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt