Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Arsov art atelje

2 epizod

2 epizod


Sodobno, glasbeno in radiofonsko – s temi tremi pojmi je mogoče definirati obseg oddaje Arsov art atelje. Najpomembnejši njen adut ostajajo neposredni prenosi koncertov z različnih slovenskih prizorišč, poleg tega pa bomo v njej našli dovolj prostora tudi za posnetke s pomembnejših slovenskih festivalov sodobne glasbe, oddaje, posvečene portretom oz. skladateljskim večerom slovenskih avtorjev, predstavitve novih CD plošč s sodobno glasbo ter predstavitve aktualnega dogajanja v okviru skladateljske tribune ROSTRUM in tekmovanja radijskih oddaj PRIX ITAL, oddaje so dopolnjene s tehtnimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci. Sreda od 20.00 do 22.00.


14. 9. 2022

Igor Štuhec: Glasbena sporočanja

Arsov art atelje bo posvečen ustvarjalnosti za orkester priznanega slovenskega skladatelja Igorja Štuheca. Avgusta 2013 je v zbirki Ars Slovenica Edicij Društva slovenskih skladateljev izšla zgoščenka Glasbena sporočanja, ki so jo izdali v sodelovanju z Uredništvom za resno glasbo Radia Slovenija in Založbo kakovostnih programov RTV Slovenija.


24. 8. 2022

Nove zvočne kompozicije Manje Ristić

Več obsežnih projektov ter mednarodnih sodelovanj je botrovalo k velikemu številu izdaj novih zvočnih kompozicij srbske umetnice Manje Ristić v zadnjem letu. O njih je za program Ars spregovorila iz več zornih kotov. Slišali bomo poglobljene vsebinske razlage nekaterih del in njihovega ozadja, ter skušali razumeti na kakšen način umetnica dopolnjuje in uporablja svoj obsežen arhiv terenskih zvočnih posnetkov. Pomemben navdih ji daje tudi otok Korčula, zvočno bogato okolje, kjer biva zadnjih nekaj let.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt