Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Literarni portret

4 epizod

4 epizod


Slovenske in tuje književnike predstavljamo z odlomki iz njihovih del in krajšim spremnim besedilom.


25. 9. 2022

Doris Dörrie

Vsestranska nemška ustvarjalka Doris Dörrie (1955) je predvsem filmska režiserka in pisateljica. V svojih filmih in zgodbah pripoveduje zgodbe z izdatno mero posluha za situacijo in človeške usode. To velja tudi za zgodbi (I love you – kako neki to zveni in Laži) v Literarnem portretu. Nikar ne zamudite. Avtor oddaje in prevoda Marko Golja, režiserka Irena Glonar, bralka veznega besedila Tonja Rahonc, interpreta Pavle Ravnohrib in Vojko Zidar, glasbeni opremljevalec Peter Čare, mojstrica zvoka Gabrijela Čepič, asistent zvoka Rok Kadak, urednik oddaje Marjan Strojan. Produkcija 1996.


18. 9. 2022

Kjer si posajen – poezija Evie Shockley

Pesnica Evie Shockley je bila rojena leta 1965 v mestu Nashville ameriške zvezne države Tennessee. Odraščanje na nemirnem ameriškem jugu jo je nedvomno zaznamovalo – v številnih intervjujih poudarja, da je pesnica z juga, a southern poet, in da se to odraža v njenem pisanju. Avtorica oddaje in prevajalka Kristina Kočan, interpretka Nina Valič, režiserka Špela Kravogel, napovedovalec Jure Franko, glasbena opremljevalka Nina Kodrič, tonska mojstrica Sonja Strenar, urednica oddaje Tina Kozin. Leto produkcije: 2019


11. 9. 2022

Simo Matavulj - mineva 170 let od rojstva srbskega pisatelja

Simo Matavulj je osrednji avtor srbskega realizma. Matavuljev roman Bakonja Fra Brne še danes uvrščajo med petdeset najboljših srbskih romanov. Avtorica oddaje Vida Curk, prevajalca Severin Šali in Vida Curk, interpreta Brane Grubar in Matej Puc, blalca Maja Moll in Jure Franko, režiser Igor Likar, glasbena opremljevalka Cvetka Bevc, tonski mojster Nejc Zupančič. Posneto 2012.


4. 9. 2022

Leila Slimani in družba, ki kliče na pomoč

Francoska pisateljica kamerunskih korenin, Leila Slimani, je za svoj drugi roman Chanson douce (Sladka pesem oziroma Uspavanka) leta 2016 prejela Goncourtovo nagrado, ob čemer je komisija izpostavila tudi, da je petintridesetletna avtorica šele dvanajsta ženska, ki je prejela ta častni naziv v sto trinajstih letih, odkar nagrado podeljujejo. In v šestih letih, ki so minila od takrat, med nagrajenci ni bilo nobene avtorice. Leila Slimani se v svojih delih osredotoča na ženske iz vseh slojev družb, njihova razmišljanja, zgodbe in usode pa niza s kratkim in neposrednim, včasih ostrim tonom. Avtorica oddaje Urša Jernejc, prevajalka Urša Jernejc, režiserka Špela Kravogel, napovedovalec Igor Velše, interpretka Saša Mihelčič, glasbena opremljevalka Nina Kodrič, mojster zvoka Urban Gruden, urednica oddaje Tina Kozin. Leto nastanka 2017.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt