Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbena skrinjica

5 epizod

5 epizod


Komentirana oddaja, v kateri bomo predvajali glasbo različnih žanrov in zvrsti


27. 11. 2022

Ljubezenske zgodbe v likovni in glasbeni umetnosti I: Angelika in Medor

Zgodba ljubimcev Angelike in Medora je bila priljubljen motiv pri slikarjih, skladateljih in pisateljih obdobja romantike. Zaljubljenca izvirata iz epa Besneči Roland, italijanskega pesnika Ludovica Ariosta. Angelika, azijska princesa iz dvora Karla Velikega se je zaljubila v saracenskega viteza Medora in z njim pobegnila na Kitajsko.


20. 11. 2022

Glasbena skrinjica

NULL


13. 11. 2022

Glasbena skrinjica

NULL


6. 11. 2022

Mitološke zgodbe v glasbi XXI: Gozdna nimfa

Motivi iz bogate mitološke zakladnice so služili za navdih številnim skladateljem, ki so, tako kot likovni umetniki, njihovo vsebino poskušali ujeti v svoja dela. Nastale so številne skladbe, ki obujajo zgodbe bogov in smrtnikov ter preplet njihovih usod. V današnji oddaji bomo stopili v svet skandinavske mitologije in spoznali divjo, neukročeno energijo iz gozda - gozdno nimfo.


5. 11. 2022

Mitološke zgodbe v glasbi XX: Orfej

Motivi iz bogate zakladnice antične mitologije so služili za navdih številnim skladateljem, ki so, tako kot likovni umetniki, njihovo vsebino poskušali ujeti v svoja dela. Nastale so številne skladbe, ki obujajo zgodbe bogov in smrtnikov ter preplet njihovih usod. V današnji oddaji bomo spoznali zgodbo Orfeja, slavnega antičnega pevca iz Trakije, sina kralja Ojagra in muze Kaliope. Legendarni pevec je bil znan po tem, da je iz svoje lire, ki jo je dobil od boga Apolona, izvabljal čarobne zvoke, s katerimi je krotil divje zveri ter ganil celo skale in drevesa.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt