Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Monografska oddaja je posvečena odkrivanju življenja in dela izbranega slovenskega skladatelja tedna ali tematsko izbranih del slovenskih skladateljev različnih obdobij, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.


8. 8. 2022

Iz slovenske glasbene ustvarjalnosti

Monografska oddaja posvečena odkrivanju življenja in dela izbranega slovenskega skladatelja tedna ali tematsko izbranih del slovenskih skladateljev različnih obdobij, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.


1. 8. 2022

Dva seksteta

Osrednje mesto v oddaji namenjamo obema obsežnejšima deloma, nastalima za šestčlansko zasedbo – Krivokapićevemu Sekstetu za šest klarinetov in Krekovemu Godalnemu sekstetu na Martinovo temo. Za uvod smo izbrali koncertantno delo za evfonij in orkester Jake Puciharja z naslovom So Einfalt!, ki jo kot solist izvaja evfonist Luka Einfalt, vmes pa boste slišali tudi Istrsko suito za godala Alda Kumarja, ki v svoja dela rad vpleta značilnosti istrske ljudske glasbe.


18. 7. 2022

Harfa v slovenski glasbi

Predvajamo skladbe za harfo Zvonimirja Cigliča, Marijana Gabrijelčiča, Alojza Srebotnjaka in Uroša Kreka. Andrej Rijavec je v svoji knjigi Slovenska glasbena dela napisal, da je večina Cigličeve umetnosti ekstatična, glasba velikih melodičnih lokov in stopnjevanj, v najboljšem smislu postromantične tradicije. Ciglič je napisal vrsto značilnih komornih, klavirskih in zborovskih del, najbolj znani in največkrat izvajani sta Obrežje plesalk in Concertino za harfo in orkester.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt