Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasni novi svet

3 epizod

3 epizod


V "Glasnem novem svetu" sledimo obrobnim potem sodobne kompozicije in glasbenemu ter zvočnemu eksperimentu. Odpiramo se svobodnim improvizacijam, sodobnemu jazzu, iščemo glasne zvoke in pa najtišje šume, ki glasno kričijo po naši brezpogojni pozornosti. Oddaja se predvaja na 3. programu Radia Slovenija, programu Ars


22. 11. 2023

Strunski vozli

Prisluhnili bomo zvenu strun v razširjenem harmonskem spektru kitarista in skladatelja Fredrika Rastena, kitarsko-klavirskim improvizacijam dua Stephen O’Malley in Anthony Pateras ter arhivskemu zvočnemu zapisu improvizacije legendarnih Dereka Baileya in Paula Motiana.


15. 11. 2023

Zven minevanja in vstajenja

Prisluhnili bomo zvenu minljivosti v novem delu mehiške skladateljice, glasbenice in improvizatorke Angélice Castello, novi pretanjeni izkušnji elektroakustične glasbe finske ustvarjalke Marje Ahti in umetno zvočno (po)ustvarjenemu svetu prebujanja narave britanske zvočne umetnice Kate Carr.


08. 11. 2023

Colin Black z delom Avian Love

S poslušanjem in v pogovoru z avtorjem spoznavamo eno samo delo, obsežno radiofonsko kompozicijo Avian Love avstralskega skladatelja in zvočnega umetnika Colina Blacka, ki je pred dnevi prejela nagrado občinstva na pariškem tekmovanju Phonurgia Nova 2023, skladba pa je nastala v času, ko je Colin Black živel in deloval v Ljubljani.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt