Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasni novi svet

5 epizod

5 epizod


V "Glasnem novem svetu" sledimo obrobnim potem sodobne kompozicije in glasbenemu ter zvočnemu eksperimentu. Odpiramo se svobodnim improvizacijam, sodobnemu jazzu, iščemo glasne zvoke in pa najtišje šume, ki glasno kričijo po naši brezpogojni pozornosti. Oddaja se predvaja na 3. programu Radia Slovenija, programu Ars


30. 11. 2022

Notranja rast

Poslušamo tri nove izdaje, Grow, drugo izdajo tesne improvizacijske naveze Susanne Santos Silva in Kaje Draksler, ploščo All The Birds And A Telephone Ringing, na kateri Susana Santos Silva s trobento ambiciozno stopa v smer elektroakustične kompozicije in še izdajo Inner Weather domačega dua, ki ga sestavljata pianistka Neža Naglič in kitarist Primož Bončina.


23. 11. 2022

Etceteral, Horse Lords, Nichunimu

Poslušamo tri bende, ki prečijo jazzovsko, elektronsko, improvizirano muziko, domačo zasedbo Etceteral z drugo ploščo Rhizome, prav tako novo ploščo baltimorske zasedbe Horse Lords Comradely Objects in še čilski trio Nichunimu.


9. 11. 2022

Folk

Poslušamo tri novejše plošče z improvizirano muziko, igranjem v trenutku, v prostoru, v večji impro zasedbi. triu in solo situaciji: zadnjo iz serije izdaj Spaces, na kateri poslušamo edinstvenega pihalca in multiinstrumentalista Boštjana Gombača, posnetega v mariborski Dvorani Union, libanonski trio A Trio z novo ploščo Folk in sekstet z imenom In Situ Ens., ki je pred kratkim izdal ploščo Same Place.


2. 11. 2022

Saksofonske dvojice

Poslušamo ponovno izdano glasbo saksofonista Dickieja Landryja iz sedemdesetih let, njegov Requiem for Some in solo saksofonsko igro, podvojeno s sistemom zakasnitev, delayev. Nadaljujemo s CUT Triom, ki ga sestavljajo saksofonista Tanja Feichtmair ter Cene Resnik in bobnar Urban Kušar in še s triom trobentača, saksofonista Gabriela Mitellija, ki upravlja tudi elektroniko, basista Johna Edwardsa in bobnarja Marka Sandersa.


26. 10. 2022

Odpiranje

Poslušamo izbor nove elektroakustične glasbe, tri novejše izdaje, novo delo Metanoïa, ki ga je pred dnevi predstavil eRikm, ploščo Delirious Cartographies Richarda Scotta in sodelovanje Emidia Buchinha in Ricarda Guerreira.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt