Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasni novi svet

2 epizod

2 epizod


V "Glasnem novem svetu" sledimo obrobnim potem sodobne kompozicije in glasbenemu ter zvočnemu eksperimentu. Odpiramo se svobodnim improvizacijam, sodobnemu jazzu, iščemo glasne zvoke in pa najtišje šume, ki glasno kričijo po naši brezpogojni pozornosti. Oddaja se predvaja na 3. programu Radia Slovenija, programu Ars


22. 3. 2023

Vrnitev v zvenu

V tokratni oddaji bomo prisluhnili vrnitvi h kitarski glasbi italijanskega kitarista, elektrofonika, skladatelja in glasbenega producenta Giuseppeja Ielasija ter nedavno izdanemu arhivskemu zapisu koncerta tria legendarnih glasbenikov Tonya Conrada, Arnolda Dreyblatta in Jima O’Rourka.


11. 1. 2023

Žleht impro

Poslušamo tri nove domače jazzovske zasedbe, ki se gibljejo med prosto kolektivno igro, skladanjem v tradiciji modernega jazza in se dotikajo elektroakustičnega zvočnobarvnega širjenja: Zhlehtet Roka Zalokarja na novi plošči Portals Vol. 1, izdajo improvizatorjev, rednih glasbenih kolegov, zbranih v zasedbo Sunday Sextet, uvodoma pa ploščo saksofonista Boštjana Simona in tolkalca Zlatka Kaučiča, naslovljeno Žepi.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt