Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasni novi svet

3 epizod

3 epizod


V "Glasnem novem svetu" sledimo obrobnim potem sodobne kompozicije in glasbenemu ter zvočnemu eksperimentu. Odpiramo se svobodnim improvizacijam, sodobnemu jazzu, iščemo glasne zvoke in pa najtišje šume, ki glasno kričijo po naši brezpogojni pozornosti. Oddaja se predvaja na 3. programu Radia Slovenija, programu Ars


14. 9. 2022

Mreže, ploski, hrup

Poslušamo novo elektronsko glasbo, suito mnogih kratkih zvočnih kosov Black, Pink and Yellow Noises, nastalo v sodelovanju Marca Barona in Jean-Philippa Grossa, novo glasbo Luke Prinčiča s plošč Xenotopic Networks in Ilex ter skladbi s konceptualne dvojne plošče Clap. An Anatomy of Applause, ki tematizira kulturne in zvočne pomene ploska in aplavza.


7. 9. 2022

Križišča

Poslušamo povsem novo ploščo zasedbe Sélébéyone, v kateri saksofonista Steve Lehman in Maciek Lasserre z raperjema HPrizmom in Gastonom Bandimicom pleteta poglobljene povezave med rapom in jazzom, zgodovinsko in kulturno ozadje teh glasb na letošnji plošči Jazz Codes obravnava tudi vokalistika in eksperimentatorka Moor Mother, poslušali pa bomo tudi del plošče Speak Your Body pianista in producenta Roka Zalokarja.


31. 8. 2022

Trio TiTiTi s ploščo Štafelaj

TiTiTi je zadnji iz vrste izstopajočih jazzovskih triev, v katerih zadnje desetletje in več igrata bobnar Vid Drašler in kontrabasist Jošt Drašler. S saksofonistom Juretom Boršičem igrata kompozicije, ki na več ravneh komunicirajo s freejazzovsko dediščino, novejšimi jazzovskimi smermi, s poezijo in slikarstvom. Poslušali bomo ploščo tria Štafelaj, izšlo letos pri Zavodu Sploh.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt