Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz session

4 epizod

4 epizod


Koncerti iz mednarodne ponudbe Evropske zveze radijskih postaj (EBU – European Broadcasting Union)


28. 9. 2022

Toots Thielemans - Live in Tallin

Sloviti jazzovski zgodovinar Ted Gioia je zapisal, da je Thielemans postavil orglice na jazzovski zemljevid in postal najpomembnejši izvajalec na tem netipično jazzovskem inštrumentu. Na koncertu v Tallinu, v okviru festivala Jazz Kaar, so z mojstrom ustne harmonike nastopili Gösta Rundquist (klavir), Yashuito Mori (kontrabas) in Pekka Uotila (bobni).


21. 9. 2022

Maria Schneider & WDR Big Band - Data Lords

Prvo ime orkestralnega jazza na svetu je že kar nekaj let Maria Schneider, komponistka in dirigentka, pa tudi vodja orkestra. V središču njenega zanimanja je tudi boj za avtorske pravice glasbenikov. Tako plošče izdaja le še pri založbi ArtistShare, ki je povsem na novo postavila pravila glasbenega založništva. Projekt Data Lords je bil nagrajen z dvema nagradama Grammy. Poslušajte izvedbo iz Berlinske filharmonije, z najboljšim nemškim orkestrom, WDR Big nbandom iz Kölna.


14. 9. 2022

Solveig Slettahjell

Norveški jazz festival Molde, že 60. po vrsti, je bil zaradi epidemije leta 2020 sicer močno okrnjen. Eden od vrhuncev pa je bil nastop domače pevke Solveig Slettahjell. ki se je na sceno vrnila po petih letih odsotnosti. Na sporedu so bili večinoma jazzovski standardi. Zasedba: Solveig Slettahjell, glas Andreas Ulvo, klavir Trygve Waldemar Fiske, kontrabas Pal Hausken, tolkala


7. 9. 2022

Joey DeFrancesco Trio at 2019 Ystad Jazz Festival

Joey DeFrancesco Trio at 2019 Ystad Jazz Festival Joey DeFrancesco (Hammond B3, trobenta, tenor saksofon) Troy Roberts (kontrabas, tenor saksofon) Khary Abdul-Shaheed (bobni)


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt