Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz session

10 epizod

10 epizod


Koncerti iz mednarodne ponudbe Evropske zveze radijskih postaj (EBU – European Broadcasting Union)


7. 2. 2023

Nina Simone - Koncert 1988

Da bi preživela, je začela igrati klavir po nočnih klubih. Prevzela je umetniško ime – Nina Simone – in poleg igranja začela tudi peti.


1. 2. 2023

Gretchen Parlato Live

Posnetek koncerta s finskega Pori Jazz festivala iz leta 2022. Zasedba: Gretchen Parlato, vokal Taylor Eigsti, klaviature Reuben Rogers, bas Mark Guiliana, bobni


25. 1. 2023

Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra

Posnetek koncerta norveške zasedbe z avstrijskega Saalfeleden jazz festivala


17. 1. 2023

Trondheim Jazz Orchestra & Jason Moran

Eden najboljših norveških orkestrov je na Saalfelden Jazz Festivalu v Avstriji nastopil s slovitim pianistom Jasonom Moranom.


11. 1. 2023

Chick Corea - Solo

Corea je eden največjih mojstrov v zgodovini jazza. Ni bilo prav veliko koncertov, ki bi jih odigral solistično, eden od njih je bil leta 1993, posnet na Švedskem.


28. 12. 2022

Ars in Drama - Tadej Tomšič Institution

Plošča "Orion" je čakala na predstavitev skoraj tri leta, vsled epidemije. Tako smo v okviru cikla Ars in Drama predstavili kar dvojni Tomšičev projekt, Orion (slovenske popevke v jazzovski preobleki) in Flying Start (še ne izdana plošča z novimi kompozicijami).


20. 12. 2022

Nostalgia Cubana - Ariel Bringuez

Kubanski glasbeniki, posneti oktobra v studiu Severnonemškega radia NDR: Ariel Bringuez, saksofon Javier Sánchez, kitara Rubén Carles, bas Pablo Gutiérrez, klavir Fede Marini, drums


14. 12. 2022

Jazz Ars All Stars - Home Run

Na slovenski jazzovski sceni že nekaj časa ni težko prepoznati saksofonista Lenarta Krečiča. Z izjemnim tonom na tenorju, širokim poznavanjem jazza in glasbe nasploh (pa tudi fizike in akustike!), domiselno in inteligentno improvizacijo ter osebno karizmo je v samem vrhu jazzistov pri nas. Poslušajte koncert Krečičeve zasedbe Home Run in nove plošče All Is Well.


16. 11. 2022

Tommy Smith - Rhapsody In Blue

Premiera Rapsodije v modrem je bila leta 1924 v Aeolian Hall v New Yorku. Občinstvo, v katerem sta bila tudi Sergej Rahmaninov in Igor Stravinski, je bilo navdušeno. In Gershwin se je povzpel iz Tin Pan Alley vse do prestižne Carnegie Hall, v kateri je naslednje leto izvedel svoj »Koncert v F-duru«.


26. 10. 2022

Rita Payés Roma & WDR Big Band

Skozi mednarodno izmenjavo EBU smo od kolegov z Zahodnonemškega Radia pridobili koncert njihovega hišnega orkestra, WDR Big Banda. Kot gostja je nastopila mlada pozavnistka in pevka Rita Payés Roma.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt