Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz session

8 epizod

8 epizod


Koncerti iz mednarodne ponudbe Evropske zveze radijskih postaj (EBU – European Broadcasting Union)


27. 09. 2023

Dee Dee Bridgewater & National Youth Jazz Orchestra

Legendarna pevka z mladimi ameriškimi jazzovskimi glasbeniki na prestižnem festivalu BBC Proms.


19. 09. 2023

WDR Big Band & Michael Abene - Young Cats

Pevka Johanna Summer in trobentač Jakob Bänsch sta predstavnika mlajše generacije nemških jazzistov. V goste jih je povabil eden najboljših jazzovskih orkestrov v Evropi. WDR Big Band & Michael Abene - Young Cats


06. 09. 2023

WDR Big Band - dirigent Vince Mendoza (Trijntje Oosterhuis, vokal in Tineke Postma, saksofon)

Michel Legrand je v svoji bogati karieri napisal glasbo za več kot 200 filmov. Poleg tega je avtor mnogih zimzelenih skladb, kot so What Are You Doing The Rest Of Your Life, Once Upon A Summertime, Watch What Happens, How Do You Keep The Music Playing, The Summer Knows in The Windmills of Your Mind. Kot pianist je nastopal in snemal s takšnimi legendami, kot so John Coltrane, Bill Evans, Phil Woods in Miles Davis. Koncert, posvečen njemu in njegovi glasbi, so izvedli WDR Big Band, dirigent Vince Mendoza, pevka Trijntje Oosterhuis in saksofonistka Tineke Postma. WDR Big Band - dirigent Vince Mendoza (Trijntje Oosterhuis, vokal in Tineke Postma, saksofon)


11. 01. 2023

Chick Corea - Solo

Corea je eden največjih mojstrov v zgodovini jazza. Ni bilo prav veliko koncertov, ki bi jih odigral solistično, eden od njih je bil leta 1993, posnet na Švedskem.


28. 12. 2022

Ars in Drama - Tadej Tomšič Institution

Plošča "Orion" je čakala na predstavitev skoraj tri leta, vsled epidemije. Tako smo v okviru cikla Ars in Drama predstavili kar dvojni Tomšičev projekt, Orion (slovenske popevke v jazzovski preobleki) in Flying Start (še ne izdana plošča z novimi kompozicijami).


20. 12. 2022

Nostalgia Cubana - Ariel Bringuez

Kubanski glasbeniki, posneti oktobra v studiu Severnonemškega radia NDR: Ariel Bringuez, saksofon Javier Sánchez, kitara Rubén Carles, bas Pablo Gutiérrez, klavir Fede Marini, drums


14. 12. 2022

Jazz Ars All Stars - Home Run

Na slovenski jazzovski sceni že nekaj časa ni težko prepoznati saksofonista Lenarta Krečiča. Z izjemnim tonom na tenorju, širokim poznavanjem jazza in glasbe nasploh (pa tudi fizike in akustike!), domiselno in inteligentno improvizacijo ter osebno karizmo je v samem vrhu jazzistov pri nas. Poslušajte koncert Krečičeve zasedbe Home Run in nove plošče All Is Well.


26. 10. 2022

Rita Payés Roma & WDR Big Band

Skozi mednarodno izmenjavo EBU smo od kolegov z Zahodnonemškega Radia pridobili koncert njihovega hišnega orkestra, WDR Big Banda. Kot gostja je nastopila mlada pozavnistka in pevka Rita Payés Roma.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt