Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz session

7 epizod

7 epizod


Koncerti iz mednarodne ponudbe Evropske zveze radijskih postaj (EBU – European Broadcasting Union)


17. 04. 2024

Artur Tuźnik Sextet - EBU koncert

Poljski nacionalni radio je januarja 2023 posnel koncert mednarodne zasedbe, ki jo vodi pianist in skladatelj Artur Tuźnik. Poleg njega so zaigrali še: • Ned Ferm, tenor saksofon • Tomasz Dabrowski, trobenta • Mads Hyhne, pozavna • Anders Christensen, kontrabas • Simon Olderskog Albertsen, bobni


03. 04. 2024

Martin Wind Gravity Trio & Philip Catherine

Koncert slovitega belgijskega kitarista in tria, ki ga vodi basist Matrtin Wind je na festivalu Jazz Baltica junija 2023 posnel Severnonemški radio (NDR).


27. 03. 2024

WDR Big Band & Mark Lettieri

Proslavil se je s sodelovanjem v skupini Snarky Puppy, prejel je pet nominacij za nagrado Grammy, zdaj pa je njegovo glasbo za veliki jazzovski orkester priredil sloviti Michael Abene. Koncert smo skozi mrežo EBU pridobili od kolegov iz Zahodnonemškega Radia (WDR) iz Kölna.


28. 12. 2022

Ars in Drama - Tadej Tomšič Institution

Plošča "Orion" je čakala na predstavitev skoraj tri leta, vsled epidemije. Tako smo v okviru cikla Ars in Drama predstavili kar dvojni Tomšičev projekt, Orion (slovenske popevke v jazzovski preobleki) in Flying Start (še ne izdana plošča z novimi kompozicijami).


20. 12. 2022

Nostalgia Cubana - Ariel Bringuez

Kubanski glasbeniki, posneti oktobra v studiu Severnonemškega radia NDR: Ariel Bringuez, saksofon Javier Sánchez, kitara Rubén Carles, bas Pablo Gutiérrez, klavir Fede Marini, drums


14. 12. 2022

Jazz Ars All Stars - Home Run

Na slovenski jazzovski sceni že nekaj časa ni težko prepoznati saksofonista Lenarta Krečiča. Z izjemnim tonom na tenorju, širokim poznavanjem jazza in glasbe nasploh (pa tudi fizike in akustike!), domiselno in inteligentno improvizacijo ter osebno karizmo je v samem vrhu jazzistov pri nas. Poslušajte koncert Krečičeve zasedbe Home Run in nove plošče All Is Well.


26. 10. 2022

Rita Payés Roma & WDR Big Band

Skozi mednarodno izmenjavo EBU smo od kolegov z Zahodnonemškega Radia pridobili koncert njihovega hišnega orkestra, WDR Big Banda. Kot gostja je nastopila mlada pozavnistka in pevka Rita Payés Roma.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt