Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski panoptikum

4 epizod

4 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji … Prvo, tretjo (in peto) soboto v mesecu lahko slišite oddajo iz ljubljanskega studia, drugo iz mariborskega in četrto iz koprskega.


3. 12. 2022

Sozvočenja za zbore Štajerske in Pomurja

"Še vroči" posnetki s Sozvočenj za zbore Štajerske in Pomurja ter pogovori z zborovodji nagrajenih sestavov.


26. 11. 2022

V znamenju Ubalda Vrabca

Z oddajo se poklanjamo 30. obletnici smrti Ubalda Vranca.V njej bodo zveneli Mešani pevski zbor Hrast, Doberdob in Združena moška zbora Tabor in Stane Malič.


19. 11. 2022

Komorni zbor Megaron

Komorni zbor Megaron, ki ga vodi dirigent Damiján Močnik, je septembra gostoval v Združenih državah Amerike, kjer je imel več koncertov pred slovenskim in ameriškim občinstvom. Polni vtisov in z novim ustvarjalnim žarom so se pevci po vrnitvi lotili študija zahtevnega oratorija Mesija Georga Friedricha Händla. Ob Baročnem orkestru Megaron in pod vodstvom odličnega dirigenta Garyja Gradna ga bodo izvedli nocoj ob 19h v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru in jutri ob 17h v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani. Ob tej priložnosti smo v oddajo povabili dirigenta Damijana Močnika, ki je v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma predstavil turnejo po Ameriki in najnovejši projekt zbora.


12. 11. 2022

Trideset let Mešanega zbora Viva Brežice

Mešani pevski zbor Viva iz Brežic je eden izmed najbolj živahnih slovenskih zborov. Kako mu to uspeva na odru in v zaodrju, nam v pogovoru razkriva njegova zborovodkinja in ustanoviteljica, neusahljiv vir energije, Simona Rožman Strnad.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt