Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski panoptikum

4 epizod

4 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.


13. 04. 2024

Vokalna skupina Aurora 20 let

Vokalna skupina Aurora je preteklega decembra s koncertom v Slovenski filharmoniji praznovala 20-letnico delovanja Kulturnega društva, pod okriljem katerega Vokalna skupina deluje. Kulturno društvo Dekliški zbor Aurora Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana je bilo ustanovljeno spomladi leta 2003. Pred tem je pod vodstvom zborovodkinje Janje Dragan Gombač zbor na šoli deloval že dobrih deset let, od leta 1992. Dekliški zbor je vse od ustanovitve dobro delal in nizal uspehe na domačih in tujih odrih: srebrnih, zlatih in zlatih priznanj z odliko se je nabralo kar veliko. Vse te nagrade in priznanja pevkam pomenijo pohvalo in veliko spodbudo, med njihovimi najlepšimi zborovskimi izkušnjami pa so: koncert s švedskim dirigentom Bo-jem Johanssonom leta 2010, sodelovanje na državnem seminarju za vokalno jazz in pop glasbo s švedskim dirigentom Fredom Sjobergom in pianistom Stefanom Berglundom in izvedbe Ceremony of Carols Benjamina Brittna in Pergolesijevega dela Stabat Mater.


06. 04. 2024

Kakor lilija med trnjem

Zborovski panoptikum namenjamo predstavitvi posnetkov s koncerta Dekliškega pevskega zbora Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ki je bil izveden teden dni po letošnjem 8. marcu, v petek, 15. marca, na sedmem dogodku koncertnega cikla Tutti Akademije za glasbo. Koncert je umetniški vodja sestava Marko Vatovec poimenoval Kakor lilija med trnjem in nanj uvrstil izključno dela skladateljic različnih zgodovinskih obdobij.


30. 03. 2024

Simfonic Voices – Stabat mater

Simfonic Voices je mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe, ki ga v Kopru organizirata Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem in njegov dirigent Ambrož Čopi. Na koncertih nastopajo predvsem mladi glasbeniki in pevci ter študentje glasbe, z njimi pa številni profesionalni glasbeniki in dirigenti. V tem letu cikel obsega šest koncertov. Prvi je bil v februarju. Na cvetno nedeljo je bila v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru na sporedu Stabat Mater ali Mati žalostna je stala Giovannija Batiste Pergolesija.


23. 03. 2024

Pasijon po Janezu

Tokratni Zborovski panoptikum posvečamo predstavitvi izbranih posnetkov Pasijona po Janezu. To ključno vokalno-instrumentalno delo Johanna Sebastiana Bacha je v nedeljo, 17. marca, zvenelo na odru Gallusove dvorane. Njegovo izvedbo je v sodelovanju s Cankarjevim domom pripravila Glasbena matica Ljubljana, ki je že ob koncu 19. stoletja izvedla Bachov Pasijon po Mateju, tokrat pa je prvič v svoji 150-letni zgodovini posegla še po njegovem Pasijonu po Janezu.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt