Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zborovski panoptikum

4 epizod

4 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji … Prvo, tretjo (in peto) soboto v mesecu lahko slišite oddajo iz ljubljanskega studia, drugo iz mariborskega in četrto iz koprskega.


25. 3. 2023

S štajerskega konca

V oddaji iz studia Radia Maribor se bomo ustavili na sklepnem koncertu ob koncu mojstrskega seminarja v Ljutomeru 24. in 25. februarja, ki ga je vodil dirigent, pevec in predavatelj Gary Graden. Na koncertu sta nastopila združena zbora Orfej in Glasis, ki sta sodelovala na seminarju kot demonstracijska sestava, izobraževalo pa se je 16 zborovodij in pet jih je zbora vodilo tudi na koncertu v Kazinski dvorani v Mariboru, 27. februarja.


18. 3. 2023

Sozvočenja 2022, 2. del

Oddajo vnovič namenjamo lanskemu sklepnemu koncertu Sozvočenj. Potekal je v soboto, 10. decembra, v Slovenski filharmoniji na večer pred svetovnim dnevom zborovskega petja. V današnji oddaji vam bomo predstavili drugi del koncerta, v katerem sta nastopila Študentski pevski zbor sv. Stanislava in Mešani pevski zbor Leo Fortis.


11. 3. 2023

Sozvočenja 2022, 1. del

Oddajo posvečamo lanskemu sklepnemu koncertu Sozvočenj. Ta je bil v soboto, 10. decembra, v Slovenski filharmoniji na večer pred svetovnim dnem zborovskega petja. Od leta 1990 ga prirejamo vsako drugo nedeljo v decembru. Praznovanju se pridružujejo tudi slovenski pevci in na državni ravni Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki v ta namen že vrsto let bienalno organizira Potujočo muziko ali sklepni koncert Sozvočenj. Lani je Javni sklad Sozvočenja tako organiziral že desetič zapored. V okviru tega projekta so vsakič najprej regijski tematski koncerti srednješolskih in odraslih pevskih zasedb, potem pa imajo najboljše skupine iz vsake regije svoj program možnost predstaviti tudi na zaključnem koncertu v Ljubljani. Jeseni se je regijskih koncertov udeležilo kar petindvajset zborov in vokalnih skupin, izmed katerih so jih strokovni spremljevalci na oder Slovenske filharmonije uvrstili pet. V Zborovskemu panoptikumu lahko slišite prvi del zaključnega koncerta, v katerem sta nastopila Mešani pevski zbor Obala Koper in Vokalna skupina Evridike.


4. 3. 2023

Mozartova Maša v c-molu. K 427

Vvabimo vas k spremljanju Maše v c-molu, Koechel 427 Wolfganga Amadeusa Mozarta. Ujela se je na posnetek Filharmoničnega zbora in orkestra iz Osla pod vodstvom Klausa Mäkelä, narejen leta 2021 v Oslu. Solisti so sopranistki Mojca Erdmann in Ana Maria Labin, tenorist Julian Pregardien, in basbaritonist Christian Valle.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt