Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Za en bokal muzike

2 epizod

2 epizod


V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja.


24. 11. 2022

Kotlje

Poslušamo pevce in godce iz Kotelj na Koroškem in okolice, kot so zapeli in zaigrali v devetdesetih letih, glasbo pa dopolnjujejo izvedbe iz bližnjih krajev iz drugih obdobij, iz šestdesetih in osemdesetih let. Nekatere pesmi so povezane z romarskim izročilom, veliko pa jih odslikava nekdanje življenje z veselimi in žalostnimi stranmi, ki so v različnih časovnih obdobjih skozi različne dejavnosti poleg kmetovanja in gozdarstva zaznamovala te kraje.


10. 11. 2022

Pivske z Bizeljskega

V preteklosti je v življenju preprostih ljudi, tudi v naših krajih, imelo pomembno vlogo vino in ni čudno, da je veliko ljudskih pesmi posvečenih tej pijači. Veliko je bilo zdravic in priložnostnih pesmi, ki so pele o veselih straneh, pa tudi hudih posledicah pitja. Tokrat poslušamo pivske pesmi z Bizeljskega, kot so jih tam zapeli leta 1981, dopolnilo pa jih bo še nekaj podobnih s Štajerskega, saj jih tam res ne manjka.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt