Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Za en bokal muzike

5 epizod

5 epizod


V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja.


11. 8. 2022

Iz Breginja, Poljubinja

Tokrat poslušamo pevce – Testenove fante iz Poljubinja, vasi v neposredni bližini Tolmina, kakor so zapeli leta 1993, in pesmi, kakor so zazvenele v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi istega leta. Pesmi dopolnjuje še petje Naca in Franca Lenkiča iz Breginja, pa tudi nekaj viž iz bolj ali manj bližnjih krajev na primorskem koncu.


4. 8. 2022

Srečanje v Črnomlju 2

Posvečamo se zvočnim zapisom s srečanja izvajalcev ljudskih pesmi in viž, ki je leta 1989 potekalo v Črnomlju. Dvakrat zapored se srečujemo z izvajalci iz Bele krajine, pa tudi iz preostalih delov Slovenije. V drugem delu srečanja so nastopili: pevci iz Podlehnika, pevke iz Zgornje Ložnice, pevska skupina iz Cerkvenjaka ter citrar Jože Zajc in Zagoriški fantje iz Dobrega polja.


28. 7. 2022

Srečanje v Črnomlju 1

Posvečamo se zvočnim zapisom s srečanja izvajalcev ljudskih pesmi in viž, ki je leta 1989 potekalo v Črnomlju. Dvakrat zapored se srečujemo z izvajalci iz Bele krajine, pa tudi iz drugih delov Slovenije. V prvem delu srečanja so nastopili pevke iz Drašičev, Adlešičev in Zgornje Ložnice, godec in pevec Franc Šutej iz Sečjega sela ter pevke in pevec iz Rateža.


21. 7. 2022

Ljubezenske z Bizeljskega

Leta 1981 je radijska ekipa snemala petje domačih pevcev na Bizeljskem. Med drugim so zapeli tudi mnoge ljubezenske ljudske pesmi, ki jih je v izročilu veliko. Danes se posvečamo predvsem temu delu zvočnih zapisov, izbor pesmi pa bodo obogatili tudi posamezni primeri pesmi drugačnih vsebin.


14. 7. 2022

S srečanja na Primskovem 2

Leta 1998 je na Primskovem v Kranju potekalo srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, na katerem so se predstavili izvajalci iz različnih slovenskih krajev in zapeli ter zaigrali nekaj značilnih drobcev našega izročila. V začetku leta 1999 sta bili na radiu na sporedu dve oddaji, posvečeni temu srečanju, in mi se še drugič zapored posvečamo spominu in izročilu s Primskovega.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt