Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba našega časa

4 epizod

4 epizod


Vpogled v glasbeno sodobnost, novi posnetki, predstavitve zasedb, poglobljeni tematski pregledi in portreti tujih in domačih skladateljev, klasikov sodobne glasbe in najmlajših ustvarjalcev.


28. 9. 2022

Anna Korsun

Oddajo posvečamo plošči Ulenflucht, debitantski izdaji glasbe ukrajinske vokalistke ter predvsem skladatejice Anne Korsun (Wergo, 2018). Skladateljica se na njej predstavi kot agilna komponistka, ki svoj jezik izbira glede na program in idiom izbranih zasedb, hkrati pa ustvarja presunljive, mestoma celo srhljive zvočne svetove.


13. 9. 2022

Stroji Einarja Torfija Einarssona

Skladatelj EInar Torfi Einarsson se pri založbi Kairos predstavlja s ploščo Quanta, na kateri najdemo onomatopejske odbleske strojne mehanike, kot jo islandec naslika prek razrahljanega minimalizma evropskega tipa, stavek pa opremi še z dosežki raziskovanj zvena prek razširjenih tehnik izvajanja na tradicionalna glasbila.


30. 8. 2022

Axis mundi Hélene Pereira

Prisluhnili bomo izboru del iz recitala, ki ga je pianistka Hélene Pereira posnela za lansko izdajo založbe Col legno. Rdeča nit vseh skladb sporeda, naslovljenega Axis mundi, je druženje klavirja ali prepariranega klavirja z elektroniko.


14. 12. 2021

Žurajeva i-Formacija in Alkimist

Vito Žuraj se je v mednarodnem prostoru uveljavil predvsem kot skladatelj glasbe za velik orkester. Tri njegova dela iz zadnjih petih let (i-Formacija, 2016; Alavo, 2017; Alkimist, 2018) so pred dobrim mesecem dni izšla na potretni zgoščenki, ki jo je izdala ena najpomembnejših založb sodobne glasbe Neos. V tokratni Glasbi našega časa bomo prisluhnili i-Formaciji ter Alkimistu.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt