Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ženske v svetu glasbe

4 epizod

4 epizod


Prestavljamo priznane slovenske in tuje glasbenice - skladateljice, operne in koncertne pevke, instrumentalne solistke, muzikologinje, dirigentke in druge glasbene osebnosti, ki pomembno prispevajo h glasbenem razvoju.


26. 9. 2022

Flavtistka Irena Kavčič: komorna glasba

Poslušajte duet za flavto in harfo Josepha Lauberja in kvartet za flavto in godala Wolfganga Amadeusa Mozarta.


19. 9. 2022

Flavtistka Irena Kavčič: solistka z orkestrom

Poslušajte prva stavka Koncerta za flavto, harfo in orkester v C-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta in Koncertantne simfonije za flavto, klarinet in orkester v B-duru Franza Danzija. Tokrat predstavljamo flavtistko Ireno Kavčič, ki jo bomo spoznali kot solistko z orkestrom. Irena Kavčič je postala članica Simfoničnega orkestra RTV Slovenija 1. septembra 2012, kjer je uveljavljena solistka. Rodila se je v Šempetru pri Gorici, glasbeno šolo je obiskovala v Tolminu pri prof. Maji Klajnšček, nato se je ob gimnaziji v Kopru glasbeno izobraževala v Centru za glasbeno vzgojo Koper pri prof. Alenki Zupan. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je študirala pri prof. Karolini Šantl Zupan, nato pa še na Visoki šoli za glasbo kraljice Sofije v Madridu pri prof. Jacquesu Zoonu. Flavtistka Irena Kavčič se bo v prvi oddaji predstavila kot solistka s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Koncertu za flavto, harfo in orkester v C-duru, K299, Wolfganga Amadeusa Mozarta in nato v Koncertantni simfoniji za flavto, klarinet in orkester v B-duru, op. 41, Franza Danzija. Poslušajte tudi pogovor s flavtistko, prihodnji teden bo enakem času pa njeno izvajanje komorne glasbe..


12. 9. 2022

Violinistka Viktoria Mullova: komorna glasba

Tokrat bomo predstavili eno najuspešnejših violinistk našega časa Viktorio Mullovo, ki že vrsto let živi v Londonu in muzicira po Evropi, v ZDA, Japonski in drugod po svetu.


5. 9. 2022

Violinistka Viktoria Mullova: koncerti z orkestrom

Aprila 2018 je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani s filharmoničnim orkestrom iz Bergna izvedla Koncert za violino in orkester v d-molu, op. 47, Jeana Sibeliusa.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt