Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Orkestralni jazz

13 epizod

13 epizod


Veliki jazzovski orkestri (big bandi) so v zgodovini odigrali pomembno vlogo. Od poznih dvajsetih letih 20. stoletja so se obdržali vse do danes. Prisluhnite zgodbam iz preteklosti in tudi sodobnim jazzovskim orkestrom.


28. 3. 2023

Big Phat Band - Swingin' For The Fences

Njihova prva plošča nosi naslov Swingin' For The Fences in je izšla leta 2000. Vse skladbe na njej so delo Gordona Goodwina, razen Bachove dvoglasne invencije v d-molu in Sing Sang Sung, ki je predelava znane Sing Sing Sing Luoisa Prime.


14. 3. 2023

Upper Austrian Jazz Orchestra

Do danes so zdali 13 plošč, tako s svojo avtorsko glasbo kot tudi glasbo svojih glasbenih gostov. Teh ni bilo malo in med njimi so tudi zelo ugledna imena sodobnega jazza: Kenny Wheeler, Jack Walrath, Slide Hampton, Johnny Griffin, Michael Gibbs, Toshiko Akiyoshi, Mike Stern, Maria Joao, Richard Bona, Mike Mainieri, Jane Monheit in Richard Galiano.


7. 3. 2023

Manca Udovič & Romanca - Počasi in previdno

Koncertno predstavitev bo plošča, ki je izšla tik pred izbruhom epidemije, dočakala danes zvečer v Klubu Cankarjevega doma. Manca Udovič je o svoji zasedbi, koncertu, klavirski šoli Opus n še čem spregovorila v pogovoru s Hugom Šekoranjo.


28. 2. 2023

Mia Žnidarič - Obarvana

Steve Klink je avtor vseh skladb na morda najboljši Mijini plošči do sedaj. Koncertna predstavitev cedejke "Obarvana" bo v ljubljanski Drami v nedeljo, 5. marca, v okviru cikla Ars in Drama.


10. 1. 2023

Rituals - Chris Potter

Prvi del plošče je poklon Igorju Stravinskemu in njegovi skladbi Pomladno obredje, ki je nastala leta 1913.


3. 1. 2023

Jože Privšek

Velikan slovenskega jazza in zabavne glasbe. Več kot tri desetletja je vodil Big Band RTV Slovenija in ga popeljal v najvišji kvalitetni razred. Med študijem v Bostonu je dobival mamljive ponudbe, tudi iz Hollywooda, vendar se je odločil, da bo svoje znanje prinesel v domovino.


27. 12. 2022

Sergio Mendez & Bossa Rio

Ela é carioca (Tom Jobim, Vinicius de Moraes) O amor em paz (Tom Jobim, Vinicius de Moraes) Coisa nº 2 (Moacyr Santos) Desafinado (Newton Mendonça, Tom Jobim) Primitivo (Sergio Mendes) Nanã (Moacyr Santos) Corcovado (Tom Jobim) Nôa... Nôa... (Sergio Mendes) Garota de Ipanema (Tom Jobim, Vinicius de Moraes) Neurótico (Meirelles)


20. 12. 2022

Stan Kenton - A Merry Christmas

Pri sami izdelavi plošče so naredili napako in luknja na sredini ni bila narejena natančno. Radijske postaje izdelka enostavno niso mogle vrteti in tako so delo poznali takorekoč samo redki izbranci.


13. 12. 2022

Quincy Jones Big Band - Live In Zürich

Legendarni Quincy Jones deluje več kot sedem desetletij. V tem času je bil kar 79 krat predlagan za nagrado Grammy, od tega jih je 27 tudi dobil. Je prvi Afroameričan, ki je bil predlagan za nagrado Grammy v kategoriji najboljša skladba in potem še dvakrat v kategoriji najboljša filmska glasba. Je tudi prvi Afroameričan, ki je bil glasbeni vodja ceremonije podelitev nagrad Grammy.


6. 12. 2022

Ronnie Cuber - In memoriam

Eden največjih bariton saksofonistov v zgodovina jazza je sklenil svojo bogato življenjsko pot. Igral je z največjimi. Med njimi so bili Woody Herman, Maynard Ferguson, Lee Konitz, Patti Austin, George Benson, Horace Silver, Dr. John, Eddie Palmieri, Randy Brecker in drugi.


22. 11. 2022

Štěpánka Balcarová

Trobentačica, komponistka in dirigentka Štěpánka Balcarová se ta teden mudi v Ljubljani kot gostja Big banda RTV Slovenija. Pod njenim vodstvom bodo izvedli koncert v ljubljanskem Siti Teatru v petek, 25. novembra ob 20. uri. Na programu bo nekaj njenih skladb, kot tudi skladbe, nagrajene na lanskoletnem evropskem tekmovanju za najboljšo jazzovsko kompozicijo.


15. 11. 2022

American Rhapsody - Tribute To George Gershwin

Gershwin se je rodil kot Jacob Gerschowitz v New Yorku ob koncu prejšnjega stoletja, natančneje 26. septembra 1898. Ob stoletnici rojstva tega skladateljskega velikana se mu je s projekti poklonila cela množica najboljših glasbenikov na svetu. med njimi tudi Mathias Rüegg in njegov Vienna Art Orchestra.


25. 10. 2022

Gil Evans - Great Jazz Standards

Evans je bil pianist, aranžer, komponist in vodja orkestra ter eden najbolj eminentnih jazzovskih glasbenikov, ki je v svojem ustvarjanju združeval različne glasbene zvrsti. Na plošči Great Jazz Standards sodelujejo nekateri eminentni solisti, kot so Johnny Coles, Steve Lacy, Curtis Fuller, Jimmy Cleveland, Budd Johnson, Ray Crawford, and Elvin Jones.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt