Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Orkestralni jazz

4 epizod

4 epizod


Veliki jazzovski orkestri (big bandi) so v zgodovini odigrali pomembno vlogo. Od poznih dvajsetih letih 20. stoletja so se obdržali vse do danes. Prisluhnite zgodbam iz preteklosti in tudi sodobnim jazzovskim orkestrom.


20. 9. 2022

Gil Evans - Out Of The Cool

Gil Evans, pianist, aranžer, komponist in vodja orkestra je eden od najbolj eminentnih jazzovskih glasbenikov, ki je v svojem ustvarjanju združeval različne glasbene zvrsti. GSvetovno slavo in ugled je dosegel, ko je začel pisati za velikega Milesa Davisa. Z njim je posnel štiri prelomne plošče. Leta 1960, deset mesecev po snemanju Davisove plošče Sketches of Spain, je posnel ploščo Out Of The Cool. Na njej sodelujejo trobentača John Coles in Phil Sunkel, pozavnisti Keg Johnson, Jimmy Knepper in Tony Studd, tubist Bill Barber, pihalci Ray Beckenstein, Budd Johnson in Bob Tricarico, kitarist Ray Crawford, basist Ron Carter ter bobnarja Elvin Jones in Charlie Persip.


13. 9. 2022

Orkestralni jazz 13.9.2022

Izjemni nemški orkester, ki je bil večkrat nominiran tudi za nagrado Grammy, je v svojih vrstah gostil nekatere najpomembnejše jazzovske soliste, kot so Pat Metheny, Gary Burton, Ivan Lins, Larry Carlton, Curtis Stigers, Roy Hargrove, Roberta Gambarini, Patti Austin in Paula Morelenbaum.


6. 9. 2022

Upper Austrian Jazz Orchestra -

The Upper Austrian Jazz Orchestra je bil ustanovljen leta 1991. Večina njegovih članov je doma na Zgornjeavstrijskem. Do danes so zdali 13 plošč, tako s svojo avtorsko glasbo kot tudi glasbo svojih glasbenih gostov. Teh ni bilo malo in med njimi so tudi zelo ugledna imena sodobnega jazza: Kenny Wheeler, Jack Walrath, Slide Hampton, Johnny Griffin, Michael Gibbs, Toshiko Akiyoshi, Mike Stern, Maria Joao, Richard Bona, Mike Mainieri, Jane Monheit in Richard Galiano.


31. 8. 2022

Maria Schneider - Data Lords

Legendarna komponistka in dirigentka Maria Schneder je znova vzbudila pozornost z novo ploščo. Na Data Lords razmišlja o velikih internetnih korporacijah, ki so se splazile v naša življenja in jih na nek način tudi kontrolirajo.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt