Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Komorni studio

147 epizod

147 epizod


V Komornem studiu bomo predstavljali posnetke koncertov raznovrstnih komornih zasedb umetnostne glasbe: od solističnih recitalov do komornih koncertov slovenskih zasedb in gostujočih mednarodno priznanih glasbenikov ter izbranih komornih orkestrov, ki nastopajo v Sloveniji in izvajajo zanimive in inovativne koncertne sporede komorne glasbe. Programsko se poglobimo v radijske pogovore z glasbeniki – s solisti in komornimi skupinami, predstavimo zgodovinsko pomembne glasbene teme v razvoju komorne glasbe in skladatelje, ki se posebej posvečajo komorni glasbi. Oddaja je namenjena tudi predstavitvi novih glasbenih izdaj na nosilcih zvoka s komorno glasbo ter knjižnih publikacij o komorni glasbi in napovedim odmevnejših glasbenih dogodkov, posvečenih komorni glasbi.


16. 3. 2023

Carpe artem 5: V deželi pesmi spomin živi z violinistko Boženo Angelovo

Gostja koncerta je bila izvrstna violinistka Božena Angelova iz Maribora, ki je že vrsto let asistentka za violino na Univerzi za glasbo Mozarteum v Salzburgu, pogosto pa sodeluje v slovenskih ciklih komorne glasbe.


2. 3. 2023

Carpe artem 4: Sozvočja globin z violinistko Petro Kovačič

Na četrtem koncertu desetega cikla Carpe artem, ki ga je izvedlo društvo za komorno glasbo Amadeus v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor, je z godalci simfoničnega orkestra SNG Maribor nastopila priznana slovenska violinistka Petra Kovačič.


23. 2. 2023

Carpe artem 3: Sinergija strun in kitarist Aljaž Cvirn

Na 3. koncertu 10. cikla Carpe artem je z godalci simfoničnega orkestra SNG Maribor nastopil priznani slovenski kitarski virtuoz Aljaž Cvirn, ki živi in dela v Zürichu.


9. 2. 2023

Violončelist Julian Steckel in pianist Paul Rivinius

Umetnika sta nastopila v Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma in v Gallusovi dvorani predstavila izjemna dela iz francoske glasbene dediščine 19. in 20. stoletja za ta duo.


2. 2. 2023

Sozvočje svetov: Fandango appassionato in kitarist Izidor Erazem Grafenauer

V koncertnem ciklu Sozvočje svetov je junija 2022 nastopil Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije pod umetniškim vodstvom Stevena Loya in izvedel koncert Fandango appassionato, solist je bil virtuozni kitarist Izidor Erazem Grafenauer.


26. 1. 2023

Vivaldi, Tartini, Hasse in Nardini

Na Festivalu Tartini 2022 sta nastopila komorni Orkester Lorenzo da Ponte in violinist Fabio Biondi pod vodstvom Roberta Zarpellona, francoski violinist Matthieu Camilleri pa je izvedel solistični recital.


19. 1. 2023

Godalni kvartet Tartini v Mariboru ob 40-letnici umetniškega dela

Ob koncertih v Viteški dvorani Križank v Ljubljani je Godalni kvartet Tartini v počastitev 40-letnice svojega umetniškega dela izvedel koncert tudi v dvorani Union v Mariboru - v komornem ciklu Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor.


12. 1. 2023

Sozvočje svetov 2022: Izgubljena mladost in Corellijev vrt

V koncertnem ciklu Sozvočje svetov v letu 2022 je Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije pod umetniškim vodstvom Stevena Loya izvedel koncerta Izgubljena mladost s flavtistko Evo Nino Kozmus in Corellijev vrt.


5. 1. 2023

Izbrane izvedbe s koncertov spomladanskega cikla Carpe artem 2022

Društvo za komorno glasbo Amadeus je v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor v pomladnih mesecih leta 2022 izvedlo tri koncerte cikla Carpe artem v Kazinski dvorani SNG Maribor.


29. 12. 2022

Italijanski virtuozi in mezzosopranistka Daniela Pini

Na 70. Festivalu Ljubljana 2022 je gostoval ugledni italijanski orkester I virtuosi Italiani / Italijanski virtuozi z mezzosopranistko Danielo Pini.


22. 12. 2022

Ensemble.si na 34. festivalu Imago Slovenije

V slavnostni dvorani Narodne galerije Ljubljana je gostoval ansambel Ensemble.si, v katerem igrajo mednarodno uspešni slovenski glasbeniki, ki živijo in delajo v različnih evropskih državah in orkestrih. Predstavili bomo posnetke s koncerta mednarodno uspešnih slovenskih glasbenikov, ki igrajo v skupini Ensemble.si. Ansambel je v sedemčlanski zasedbi 20. avgusta letos nastopil na 34. festivalu Imago Sloveniae. Na koncertu v slavnostni dvorani Narodne galerije v Ljubljani je predstavil spored s tremi mojstrovinami skladateljev od klasicizma do pozne romantike: Kvartet za klarinet in godala v B-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta v priredbi Johanna Antona Andréja, tonsko pesnitev Till Eulenspiegel Richarda Straussa v predelavi Franza Hasenöhrla, in znameniti Septet v Es-duru Ludwiga van Beethovna. Eden vodilnih slovenskih hornistov mlajše generacije Andrej Žust, od leta 2011 redni član simfoničnega orkestra Berlinske filharmonije, je zbral izjemne soliste, ki poustvarjajo glasbo z žarom in pravim dinamičnim zanosom. Poleg hornista Andreja Žusta je nastopilo še šest solistov in komornih glasbenikov, ki so se ustalili v različnih evropskih glasbenih središčih: klarinetist Matic Kuder, od decembra 2021 član Berlinskih filharmonikov, hrvaški gost, fagotist Tonko Huljev, ki dela in muzicira v Nemčiji, violinist Matjaž Bogataj, vodja drugih violin v orkestru Bavarske državne opere, violist Nejc Mikolič, solo violist v Koroškem simfoničnem orkestru v Celovcu in član Slovenskega godalnega seksteta, violončelist Jaka Stadler, ki je od leta 2010 član Simfoničnega orkestra Bavarskega radia v Münchnu, in kontrabasist Žiga Trilar, od leta 2015 član, od leta 2021 pa solo kontrabasist Simfoničnega orkestra SNG Maribor. .


15. 12. 2022

Flavtistka Lana Kuščer in pianist Diego Caetano

Na 34. festivalu Imago Sloveniae 2022 sta v Mestnem muzeju Ljubljana nastopila slovenska flavtistka Lana Kuščer in brazilsko ameriški pianist Diego Caetano.


15. 12. 2022

Flavtistka Lana Kuščer in Diego Caetano na 34. festivalu Imago Sloveniae

Duo flavtistke Lane Kuščer in pianista Diega Caetana Na 34. festivalu Imago Sloveniae 2022 sta v Mestnem muzeju Ljubljana nastopila slovenska flavtistka Lana Kuščer in brazilsko ameriški pianist Diego Caetano. Priznana slovenska flavtistka Lana Kuščer deluje v Združenih državah Amerike, kjer nastopa v prestižnih dvoranah, kot so Carnegie Hall, dvorana Bostonskega simfoničnega orkestra in Kennedyjev center v Washingtonu. Samostojno koncertira po vsej Evropi, v ZDA in Aziji. Na glasbenem festivalu Sarasota je nastopila z Bachovim Brandenburškim koncertom, gostovala je tudi na festivalu Artis, londonskem Avgustovskem glasbenem festivalu in festivalu Konservatorija jazzovske glasbene sezone v Šanghaju. Lana Kuščer kot komorna glasbenica nastopa tudi na festivalu Opus XXI v Franciji in Nemčiji. Soustanovila je koncertni cikel Live! Again v Dallasu, v Teksasu, kjer je profesorica flavte na državni univerzi Sama Houstona. Mednarodno uveljavljeni brazilsko-ameriški pianist Diego Caetano je solistično in v komornih zasedah nastopal po Severni in Južni Ameriki, Evropi, Afriki in Aziji. Gostoval je v dvoranah, kot so Carnegie Hall v New Yorku, Philia Hall v Jokohami, dvorca Palacio Foz v Lizboni, Sala Cecilie Meireles v Rio de Janeiru in v Royal Albert Hall v Londonu. Diego Caetano je prejel več kot 50 nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kot predani predavatelj poučuje mojstrske tečaje, predava na konferencah, hkrati je profesor klavirja na državni univerzi Sama Houstona v Teksasu. Umetnika sta na koncertu v Ljubljani izvedla spored francoske komorne glasbe iz druge polovice 19. in prve polovice 20. stoletja Francisa Poulenca, Cécile Chaminade, Gabriela Piernéja in Françoisa Borna.


8. 12. 2022

Sopranistka Bernarda Bobro in harfistka Tina Žerdin

30. koncert v Komornem studiu iz studia 13 Radia Slovenija s slovenskimi in nemškimi samospevi z naslovom Na krilih pesmi.


24. 11. 2022

Carpe artem 2: Neukrotljivi um

Poslušajte skladbe Bernharda Henrika Crusella, Huga Kauderja, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Ivana Danka.


10. 11. 2022

Carpe artem 1: Igor Stravinski: Zgodba o vojaku, Tomaž Svete: Prolog in Epilog - prva izvedba skladb

V 10. koncertnem ciklu Carpe artem z naslovom Spomini in vizije bomo poslušali šest komornih koncertov.


3. 11. 2022

Hornistka Zora Slokar v komornem ansamblu na 70. Festivalu Ljubljana

Poslušajte skladbe za pihalne zasedbe in pihala s klavirjem Beethovna, Rossinija, Juona, Berga in Poulenca. Komorni studio bo posvečen glasbi za zanimive komorne zasedbe s pihali in klavirjem, ki so igrale na 70. Festivalu Ljubljana. V Križevniški cerkvi so 1. avgusta nastopili ugledni glasbeni umetniki: flavtistka Elizaveta Ivanova, oboist Emanuel Abbühl, klarinetist François Dahl, fagotist Ole Kristian Dahl, hornistka Zora Slokar, Slovenka, ki igra prvi rog v Simfoničnem orkestru italijanske Švice v Luganu, in pianistka Elina Gotsouliak. Posvetili so se raznovrstnemu izboru del za duo klarineta in klavirja, kvintet za klavir in pihala, pihalni kvartet in sekstet za klavir in pihalni kvintet: Štiri skladbe op. 5 Albana Berga, Kvintet za klavir in pihala v Es-duru, op. 16, Ludwiga van Beethovna, Kvartet št. 1 v F-duru za pihala Gioacchina Rossinija, Divertimento za klavir in pihalni kvintet op. 51 Paula Juona in Sekstet za klavir in pihalni kvintet FP 100 Francisa Poulenca.


20. 10. 2022

Koncert v Komornem koncertu: Violinistka Oksana Pečeny in pianist Denys Masliuk

Izbrane skladbe iz Ukrajine, Poljske in Slovenije na 29. koncertu v Komornem studiu


20. 10. 2022

Koncert v Komornem studiu 20.10.2022 / Oksana Pečeny in Denys Masliuk

V Komornem studiu bomo predstavljali posnetke koncertov raznovrstnih komornih zasedb umetnostne glasbe: od solističnih recitalov do komornih koncertov slovenskih zasedb in gostujočih mednarodno priznanih glasbenikov ter izbranih komornih orkestrov, ki nastopajo v Sloveniji in izvajajo zanimive in inovativne koncertne sporede komorne glasbe. Programsko se poglobimo v radijske pogovore z glasbeniki – s solisti in komornimi skupinami, predstavimo zgodovinsko pomembne glasbene teme v razvoju komorne glasbe in skladatelje, ki se posebej posvečajo komorni glasbi. Oddaja je namenjena tudi predstavitvi novih glasbenih izdaj na nosilcih zvoka s komorno glasbo ter knjižnih publikacij o komorni glasbi in napovedim odmevnejših glasbenih dogodkov, posvečenih komorni glasbi.


13. 10. 2022

Izstopajoča koncerta sezone 2021/2022 v Mariboru

V koncertni sezoni 2021/2022 sta v dvorani Union kakovostno izstopala 2. in 3. koncert komornega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor. V Komornem studiu bomo predstavili izbrane posnetke 2. in 3. koncerta komornega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor, ki sta izjemnim komornim muziciranjem in muzikalno prepričljivostjo prevzela poslušalce. V izvedbi članov Godalnega seksteta članov Slovenske filharmonije bomo poslušali Uvod za godalni sekstet iz opere Capriccio, op. 85, Richarda Straussa in Koncert za violončelo in orkester v a-molu, op. 129, Roberta Schumanna, v priredbi violončelista Andreasa Heiniga za violončelo solo in godalni kvartet, in izvedbi violončelistke solistke Alje Mandić Faganel ter kvarteta zasedbi: violinista Žiga Faganel in Oliver Dizdarević Škrabar, violist Roberto Papi in violončelistka Petra Greblo. V drugem delu Komornega studia poslušajte izjemno slovensko flavtistko Evo Nino Kozmus in člane godalnega kvarteta Van Kuijk iz Francije, ki igra v zasedbi: violinista Nicholas Van Kuijk in Sylvain Favre-Bulle, violist Emmanuél François in violončelist Anthony Kóndo. Poslušali bomo njihove izvedel komornih del: Kvarteta v G-duru, op. 5, št. 2, za flavto in godalni trio Josepha Haydna, Kvarteta za flavto in godala št. 1 v D-duru, Koechel 285, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Godalnega kvarteta št. 2 v a-molu, op. 13, Felixa Mendelssohna Bartholdyja. Vir fotografije: Dejan Bulut


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt