Violinistka Petra Kovačič je redna članica simfoničnega orkestra Dunajske filharmonije in orkestra dunajske Državne opere. V letu 2023 je nastopila na koncertih v Sloveniji: v komornem ciklu Carpe artem v Mariboru, z Ljubljanskimi solisti pa v Celju in Ljubljani.

V tujini uveljavljena slovenska violinistka Petra Kovačič, je od februarja 2016 polnopravna članica orkestra Dunajske državne opere, po treh letih dela – leta 2019 – pa je postala tudi redna članica simfoničnega orkestra Dunajske filharmonije. Nocoj jo bomo predstavili kot uspešno komorno glasbenico. V letu 2023 smo posneli njeno muziciranje na dveh koncertih v Sloveniji: februarja je nastopila s komornim kolektivom v ciklu Carpe artem v Mariboru, marca pa s komornim orkestrom Ljubljanski solisti v Celju, urednica oddaje Tjaša Krajnc pa je violinistko povabila tudi pred mikrofon za pogovor o njenem glasbeno-umetniškem delu.

Petra Kovačič je v Mariboru nastopila v izvedbi Godalnega seksteta na temo Franka Martina Uroša Kreka in Godalnega seksteta št. 2 v G-duru, op. 36, Johannesa Brahmsa. Godalni orkester Ljubljanski solisti deluje od leta 2010, med ustanovitelji je bila violinistka Petra Kovačič, ki je bila na koncertih v Celju in Ljubljani solistka v koncertni Fantaziji Carmen Franza Waxmana v priredbi Leona Firšta za komorni orkester in koncertna mojstrica v izvedbi Koncerta za godala Nina Rote, ki so ga izvedli člani komornega orkestra Ljubljanski solisti.

Foto: Lea Remic Valenti

Tjaša Krajnc