Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Recital

4 epizod

4 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


24. 6. 2022

Hyeyoon Park, Timothy Ridout, Kian Soltani in Benjamin Grosvenor

Tokrat bomo slišali štiri glasbenike: Hyeyoon Park - violina, Timothy Ridout - viola, Kian Soltani - violončelo in Benjamin Grosvenor - klavir, ki se bodo kot homogena glasbena celota predstavili v kvartetih za klavir Gustava Mahlerja, Roberta Schumanna in Richarda Straussa. Glasbeniki so z repertoarjem skupaj nastopili na koncertu 4. novembra lani v sklopu festivala Schubertiada v dvorani Markusa Sittikusa v Schwarzenbergu.


17. 6. 2022

Godalni kvartet Diotima

Godalni kvartet Diotima je nastopil 26. maja v Mozartovi dvorani v graščini Schwetzingen v Nemčiji. Sestav, ki se je poimenoval po skladbi Luigija Nona, “Fragmente-Stille, an Diotima - Fragmenti-tišina, Diotimi”, sestavljajo diplomanti pariškega in lyonskega glasbenega konservatorija. Poustvarjajo predvsem glasbo 20. stoletja, njihov repertoar pa obsega dela Bartoka in Druge dunajske šole ter dela sodobnih skladateljev, Carterja, Ksenakisa, Lachenmanna in Ferneyhougha. Ključni del svojega udejstvovanja namenjajo tudi izvedbi novih del. V izvedbi tega priznanega kvarteta bomo predvajali Godalni kvartet v D-duru, D 74 Franza Schuberta, Godalni kvartet št. 1, op. 12 'Arcadiana' Thomasa Adesa in Godalni kvartet v A-duru, op 14 Aleksandra Zemlinskega.


3. 6. 2022

Klavirski trii Haydna, Rahmaninova in Dvořáka

Predvajamo posnetek koncerta, ki je bil izveden 30. januarja v koncertni dvorani Forum Yehudija Menuhina v Bernu. Na koncertu so nastopili violinistka Esther Hoppe, violončelist Christian Poltéra in pianistka Hiroko Sakagami, na sporedu pa so bili Klavirski trio št. 27 v As-duru Josepha Haydna, Klavirski trio št. 1 v g-molu Sergeja Rahmaninova, imenovan tudi Elegični trio, in Klavirski trio v g-molu, op. 26, Antonína Dvořáka.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt