Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Recital

5 epizod

5 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


23. 9. 2022

Liszt in Rachmaninov v izvedbi violončelista Corneliusa Zirba in pianista Cadmiela Botaca

V Recitalu predvajamo posnetek koncerta dveh mladih romunskih glasbenikov, violončelista Corneliusa Zirba in pianista Cadmiela Botaca, ki sta nastopila 13. januarja v Koncertni dvorani Mihaila Jore Romunskega radia v Bukarešti. Predstavila sta se s Sonato za klavir v h-molu Franza Liszta in Sonato za violončelo in klavir v g-molu, op. 19 Sergeja Rahmaninova.


9. 9. 2022

Violinist Timothy Chooi na koncertu Poletnega festivala v Quebecu 2022

Petnajstega julija je v Koncertni dvorani Gilles-Lefebvre v Orfordu v kanadski provinci Quebec nastopil violinist Timothy Chooi, ki je v spremstvu pianista Serhiya Salova izvedel Sonato za violino in klavir št. 35 v A-duru, K 526 Wolfganga Amadeusa Mozarta, Nokturno in tarantelo, op. 28 Karola Szymanowskega, Sonato za violino in klavir št. 1 v G-duru, op. 78 Johannesa Brahmsa in koncertno rapsodijo Tzigane Mauricea Ravela.


26. 8. 2022

Pianist Martin Helmchen

Martin Helmchen se je zadnja leta uveljavil kot eden vodilnih pianistov mlajše generacije, nastopa pa tako v komornih zasedbah kot v večjih, simfoničnih zasedbah. V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma smo ga aprila 2020 slišali tudi v okviru zlatega abonmaja, ko je v spremstvu Dresdenske filharmonije navdušil z interpretacijo Brahmsovega prvega klavirskega koncerta. Martin Helmchen je 4. maja nastopil v Mozartovi dvorani v Schwetzingenu v Nemčiji. Pod njegovimi prsti so zazvenele skladbe Johanna Sebastiana Bacha, Béle Bartóka, Franza Schuberta in Roberta Schumanna.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt