Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Recital

163 epizod

163 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


24. 3. 2023

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


17. 3. 2023

Kvartet Dover in Haochen Zhang

Tokrat bomo slišali le dve skladbi, ki sta nastali 22. in 23. avgusta leta 2021, in sicer v Gledališču Lensic v Novi Mehiki. Posnetka sta nastala v sklopu Festivala komorne glasbe Santa Feja, kjer je nastopil godalni kvartet Dover, katerega člani so: violinista Joel Link in Bryan Lee, violistka Milena Pajaro-van de Stadt ter violončelist Camden Shaw. Pri drugi skladbi se je zasedbi pridružil še pianist Haochen Zhang.


10. 3. 2023

Festival v Boswilu

Ruska violončelistka Anastasia Kobekina, ukrajinski violinist Andrej Bjelov in švicarski pianist Jean-Sélim Abdelmoula so 26. marca lani nastopili v okviru Festivala v Boswilu v Švici. Glasbeniki so izvedli dela dveh ukrajinskih skladateljev: Mykole Lysenka in Myroslava Skoryka ter glasbo Petra Iljiča Čajkovskega in Ludwiga van Beethovna.


24. 2. 2023

Mlada virtuoza – violončelist Samuel Niederhauser in pianistka Shih-Yu Tang

Danes bomo predvajali pet posnetkov, na katerih bomo slišali violončelista Samuela Niederhauserja in pianistko Shih-Yu Tang. 20. marca lani sta namreč v Umetniški galeriji v vasici Appenzell v Švici izvajala dela Schumanna, Debussyja, Janačka in Brahmsa.


17. 2. 2023

Člani simfoničnega orkestra Berlinskega radia - pihalni orkester

Na koncertu, ki je bil 25. septembra lani v prostorih Jadralnega kluba v Berlinu, so se predstavili člani simfoničnega orkestra Berlinskega radia: flavtist Ulf-Dieter Schaaff, oboista Florian Grube in Thomas Herzog, klarinetista Peter Pfeifer in Ann-Katrin Zacharias, rogista Ingo Klinkammer in Frank Stephan, fagotistki Miriam Kofler in Jamie Louise White ter kontrafagotist Clemens Königstedt. Najprej so se glasbeniki predstavili z »Allegrom con spirito« iz 'Partite v Es-duru' Johanna Nepomuka Hummla, S. 48, sledili so »Odlomki iz opere Beg iz Seraja« Wolfganga Amadeusa Mozarta, tretji na sporedu je »Andante« iz 'Simfonije za pihala v g-molu' Gaetana Donizettija, sledila je še »Mala simfonija za pihala« Charlesa Gounoda. Za dodatek so občinstvu odigrali še odlomek iz romantične opere v treh dejanjih »Večni mornar« skladatelja Richarda Wagnerja.


10. 2. 2023

Violinist Sergej Dogadin, violončelist Pavel Gomziakov in pianistka Plamena Mengova kot eno....

1. marca lani so v Operni hiši v kraju Ruse v Bolgariji v sklopu Mednarodnega festivala Marčni glasbeni dnevi nastopili violinist Sergej Dogadin, violončelist Pavel Gomziakov in pianistka Plamena Mengova. Trojica izjemnih glasbenikov se je občinstvu predstavila z »Elegičnim triem št. 2 v d-molu, op. 9« Sergeja Rahmaninova in »Klavirskim triem št. 2 v e-molu, op. 67« Dmitrija Šostakoviča.


3. 2. 2023

Mendelssohnov Klavirski trio št. 2 in Dvoržakov Godalni kvartet št. 14

Recital tokrat prinaša deli, ki ju bosta izvedli različni zasedbi izvrstnih glasbenikov. Slišali bomo sedem glasbenikov, ki so se predstavili na Festivalu nemške dežele Mecklenburg-Predpomorjanska. V Baročni dvorani v Rostocku sta 10. julija lani zazvenela Klavirski trio št. 2 v c-molu, op. 66 Felixa Mendelssohna in Godalni kvartet št. 14 v As-duru, op. 105 Antonina Dvoržaka. Nastopili bodo: violinist Andrea Obiso, violončelist Daniel Müller-Schott in pianist Maximilian Kromer v prvi ter violinista Emmanuel Tjeknavorin in Andrea Obiso, violist Thymothy Ridout in violončelistka Anastasia Kobelina v drugi skladbi.


27. 1. 2023

Vodilni švicarski komorni ansambel Festival String v Lucernu ter pianistka Claire Huangci

Danes bomo slišali štiri posnetke, ki so nastali na koncertu 3. aprila lani v hotelu Schweierhof v Luzernu. Tam sta se predstavili znana zasedba Festival Strings Lucerne ter Steinwayeva koncertna nagrajenka – pianistka Claire Huangci. Sedanji člani zasedbe Festival Strings Lucerne so: violinist Daniel Dods, violist Dominic Fischer in violončelist Alexander Kionke. Kar zadeva zgodovino omenjenega ansambla, moramo omeniti, da je to eden najpogosteje gostujočih švicarskih komornih orkestrov, ki je bil desetletja tesno povezan z Glasbeno šolo v Luzernu in je bil dolga leta tudi "rezidenčni ansambel". Poleg te zasedbe bomo pri drugi, tretji in četrti skladbi slišali tudi ameriško pianistko Claire Huangci, ki je leta 2018 postala zmagovalka Tekmovanja Geza Ande.


20. 1. 2023

Adagio & Allegro Cavallinija ter Brahmsov Godalni sekstet

V oddaji bomo predstavili dva izjemna klarinetista: Ricarda Moralesa in Todda Levyja, v Brahmsovem sekstetu pa bodo nastopili violinistki Jennifer Gilbert in Leila Josefowicz, violista Paul Neubauer in L.P. How ter violončelista Eric Kim in Timothy Eddy.


13. 1. 2023

Romantični klavirski trii z Bomsori Kim, Maximilianom Hornungom & Fabianom Müllerjem

Priznani virtuozi Bomsori Kim, Maximilian Hornung in Fabian Müller so 27. julija 2022 na gradu Johannisberg v sklopu Glasbenega festivala v Rheingauu v Nemčiji izvedli Brahmsov trio, potem pa še deli Rahmaninova in Mendelssohna.


6. 1. 2023

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


30. 12. 2022

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


23. 12. 2022

Kvarteta Belcea in Ébène, združena v godalni oktetih

Tokrat bodo prišli na svoj račun ljubitelji godal – predstavila se bosta namreč dva godalna kvarteta. Nastopili bodo člani kvarteta Belcea: Corina Belcea in Axel Schacher – violini, Krzysztof Chorzelski – viola in Antoine Lederlin – violončelo; ter kvartet Ebene, katerega člani so: Pierre Colombet in Gabriel Le Magadure – violini, Marie Chilemme – viola ter Raphaël Merlin – violončelo. Vsi glasbeniki so na koncertu, ki je bil 5. maja letos v Mozartovi dvorani v Schwetzingerju v sklopu tamkajšnjega festivala, izvedli dva okteta za godala. Zazveneli sta deli Mendelssohna in Enescuja.


16. 12. 2022

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


2. 12. 2022

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


25. 11. 2022

Jean Muller igra Beethovnove sonate za klavir

V tokratni oddaji bo dobro uro zvenela samo prelepa klavirska glasba – slišali bomo namreč tri sonate za klavir Ludwiga van Beethovna. Sonate št. 30, 31 in 32 je 8. marca lani v dvorani Filharmonije v Luxemburgu na solističnem recitalu predstavil Jean Muller. Muller je prejemnik številnih prvih nagrad na mednarodnih klavirskih tekmovanjih, to priča o njegovih izjemnih interpretacijah različnih del. Pri devetnajstih letih je postal lavreat prestižne »Mednarodne tribune mladih izvajalcev«, ki jo je gostila Evropska radiodifuzna zveza v sodelovanju z Unescom. Ta ga je označila za enega najobetavnejših umetnikov njegove generacije. Leta 2004 je zmagal tudi na klavirskem tekmovanju Francisa Poulenca v Franciji, na katerem mu je žirija soglasno pripisala vse nagrade.


18. 11. 2022

Händel, Mozart, Beethoven in Chopin v komornih zasedbah

Prvega oktobra so v koncertni dvorani cerkve sv. Jurija v Bristolu v Angliji nastopili violinist Johan Dalene, violist Eivind Holtsmark Ringstad, violončelist Andrei Ionita in pianist Eric Lu. Na sporedu koncerta so bila dela Georga Friedricha Händla, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ludwiga van Beethovna in Frederika Chopina.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt