Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Recital

231 epizod

231 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


19. 07. 2024

Godalni kvartet Elias v dvorani Wigmore

8. julija je v dvorani Wigmore v Londonu nastopil Godalni kvartet Elias. Na spored je uvrstil Godalni kvartet št. 14 v d-molu, D 810 Franza Schuberta, imenovan tudi Smrt in deklica, Tri skladbe za godalni kvartet Igorja Stravinskega in izbor škotske ljudske glasbe za godalni kvartet.


12. 07. 2024

Klavirski trio Leonore in violist Benjamin Nabarro

Klavirski trio Leonore je tokrat k sodelovanju povabil še violista Benjamina Nabarra: na koncertu v cerkvi Sv. Marije v kraju Hay on Wye, ki leži na meji med Anglijo in Walesom, so izvedli "Klavirski kvartet v f-molu, op.28" Luise Adolphe Le Beau ter "Klavirski trio št. 2 v g-molu, op. 45" Gabriela Fauréja.


05. 07. 2024

Julijana Avdejeva

Julijana Avdejeva je nastopila 17. oktobra lani v studiu Bavarskega radia v Münchnu. Izvedla je dela Frederica Chopina, Władysława Szpilmana, Mieczysława Weinberga, Sergeja Rahmaninova in Sergeja Prokofjeva. Julijana Avdejeva je začela lekcije klavirja že pri petih letih in je študirala na Gnesinovi glasbeni šoli za nadarjene otroke v Moskvi. Nase je opozorila leta 2010, ko je postala zmagovalka 16. mednarodnega Chopinovega tekmovanja v Varšavi. Bila je šele četrta pianistka, ki je osvojila ta naziv.


28. 06. 2024

Pianistka Judith Jáuregui, violinistka Soyoung Yoon in violončelistka Nadège Rochat izvajajo dela Arenskega, Debussyja in Brahmsa

Tokrat bomo v oddaji predstavili tri virtuozinje. Korejska violinistka Soyoung Yoon, švicarska violončelistka Nadège Rochat in španska pianistka Judith Jáuregui so izvedle tri klavirske trie. Posnetki, ki jih bomo predvajali, so nastali 14. februarja lani v Nacionalnem avditoriju v Madridu.


21. 06. 2024

Godalni kvartet Casals na festivalu v Schwetzingenu

20. maja je na glasbenem festivalu v Schwetzingenu nastopil Godalni kvartet Casals. Glasbeni kritiki njegove interpretacije označujejo za nenavadne, polne španske barvitosti, uravnoteženo energične in interpretativno prodorne. Kvartet se je predstavil z odlomki iz Umetnosti fuge Johanna Sebastiana Bacha, Godalnim kvartetom št. 24 v A-duru Josepha Haydna in Godalnim kvartetom št. 9 v C-duru Ludwiga van Beethovna.


14. 06. 2024

Člani ansambla Kronberške akademije izvajajo dela Schuberta, Casalsa, Fauréja in Brahmsa

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


07. 06. 2024

Violinistka Geneva Lewis in pianist Georgijs Osokins

20. maja sta v dvorani Wigmor v Londonu v okviru popoldanskih koncertov Radia 3 BBC-ja nastopila novozelandsko-ameriška violinistka Geneva Lewis in latvijski pianist Georgijs Osokins. Glasbenika sta izvedla Sonato za violino in klavir št. 2 v A-duru, op. 100 Johannesa Brahmsa, Sonato za klavir v d-molu K 213 Domenica Scarlattija in Sonato za violino in klavir v e-molu, op. 82 Edwarda Elgarja.


31. 05. 2024

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


24. 05. 2024

Brahmsova godalna seksteta

10. maja je v Mozartovi dvorani v graščini Schwetzingen v okviru Mednarodnega festivala v Schwetzingenu potekal koncert, na katerem so nastopili člani godalnega kvarteta Belcea, ter violistka Tabea Zimmermann in violončelist Jean-Guihen Queyras. Glasbeniki so izvedli Godalna seksteta Johannesa Brahmsa. Godalni kvartet Belcea je leta 1994 ustanovila romunska violinistka Corina Belcea, ki živi in deluje v Baslu v Švici. Kvartet Belcea ima prav poseben odnos do Brahmsove glasbe, saj je zasedba posnela vse tri Brahmsove godalne kvartete. ''Od mladosti Imamo ljubezensko afero z Brahmsom,“ pravi violinistka Corina Belcea. Pri izvedbi Brahmsovih sekstetov so moči združili s Tabeo Zimmermann, mednarodno priznano violistko in violončelistom Jean-Guihenom Queyrasom.


17. 05. 2024

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


10. 05. 2024

Klavirski trio Van Baerle

22. marca je v koncertni dvorani glasbenega središča Tivoli Vredenburg v Utrechtu na Nizozemskem nastopil Klavirski trio Van Baerle, ki ga sestavljajo violinistka Maria Milstein, violončelist Gideon den Herder in pianist Hannes Minnaar. Trio je izvedel pester program z glasbo Gabriela Fauréja, Franza Liszta, Johannesa Brahmsa in sodobnega nizozemskega skladatelja Roberta Zuidama.


03. 05. 2024

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


26. 04. 2024

Pianistka Aleksandra Dovgan na Festivalu Verbier

15. julija lani je v Verbierju v okviru Festivala Verbier nastopila ruska pianistka Aleksandra Dovgan. V tem gorskem mestu v Švici vsako leto poteka festival klasične glasbe, na katerem nastopajo svetovno znani interpreti in orkestri, ob njih pa tudi vzhajajoče zvezde klasične glasbe. Ena med njimi je tudi Aleksandra Dovgan, ki sodi med najbolj nadarjene mlade pianistke našega časa. V Recitalu bomo poslušali njen prvi nastop na tem prestižnem festivalu, na katerega je uvrstila Partito št. 6 v e-molu Johanna Sebastiana Bacha, Sonato za klavir št. 26 v Es-duru, op. 81a Ludwiga van Beethovna ter Variacije in fugo na Händlovo temo Johannesa Brahmsa.


12. 04. 2024

Godalni kvartet Arod

Prvega aprila je v Wigmorjevi dvorani v Londonu nastopil Godalni kvartet Arod. Spored koncerta sta sestavljala Godalni kvartet št. 62 v C-duru, op. 76, št. 3 – Cesarski kvartet Josepha Haydna in Godalni kvartet Al 'Asr francoskega skladatelja Benjamina Attahirja. Kvartet iz leta 2017 je skladatelj poimenoval po 103. suri Korana. Kot je zapisal skladatelj, je v kvartetu Al 'Asr poskusil uglasbiti razpoloženje te popoldanske molitve, obenem pa ta sura poziva k premisleku o času. Trije verzi te sure so bili skladatelju v oporo pri obliki kvarteta, poetična in alegorična narava sure pa ga je vsebinsko navdihovala.


05. 04. 2024

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


29. 03. 2024

Paul Lewis in Schubertove sonate

Pianist Paul Lewis je 18. junija lani nastopil v dvorani Angelike Kauffmann v okviru festivala Schubertiade v Schwarzenbergu v Avstriji. Izvedel je Schubertove klavirske sonate št. 13, 15 in 16. Schubertiade so bile sprva neformalna srečanja ljubiteljev glasbe Franza Schuberta v domovih njegovih bogatejših prijateljev in podpornikov. Na teh srečanjih, na katerih se je zbiralo različno število ljudi, so poleg izvajanja Schubertove glasbe tudi brali poezijo, plesali in prirejali druge družabne dejavnosti. Dandanes kot Schubertiade razumemo različne festivale po vsem svetu, na katerih poleg Schubertove glasbe izvajajo širok izbor predvsem komornih del.


15. 03. 2024

Violistka Sindy Mohamed, oboist Juri Vallentin in pianist Aaron Pilsan

27. februarja so v studiu Bavarskega radia v Münchnu nastopili violistka Sindy Mohamed, oboist Juri Vallentin in pianist Aaron Pilsan. Mednarodna zasedba je izvedla pester program z glasbo Augusta Klughardta, Roberta Schumanna, Charlesa Martina Loefflerja in Roberta Kahna.


08. 03. 2024

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt