Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Banchetto musicale

3 epizod

3 epizod


Oddaja s koncertnimi posnetki stare glasbe.


1. 12. 2022

Carl Orff in Comedian Harmonists

Na sklepnem koncertu jubilejnega 40. Festivala Radovljica 2022 je nastopil znani nemški vokalni ansambel Die Singphoniker, ki letos tudi sam praznuje štirideseto obletnico obstoja. Njihov spored je združil glasbo Carla Orffa in zabavne pesmi, ki jih je v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja izvajala skupina Comedian Harmonists. Kombinacija je nepričakovana, a avtor slavne kantate Carmina Burana se je navduševal nad omenjenim ansamblom in to je razvidno v njegovih skladbah.


17. 11. 2022

Večernice v Hamburgu

Osmi koncert letošnjega jubilejnega 40. Festivala Radovljica 2022 je bil posvečen orgelski glasbi hamburških mojstrov, kot so Scheidemann, Strungk, Johann in Hieronymus Praetorius. Madžarski orglavec Márton Borsányi je skupaj s člani vokalnega ansambla Istvánffy pričaral glasbeno podobo liturgije za večernice, kakor so jo poznali v Hamburgu v prvi polovici sedemnajstega stoletja. Koncert je bil v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem in na njem so zazvenele orgle Tomaža Močnika, ki so nastale na podlagi glasbila Bachovega sodobnika Zachariasa Hildebrandta v Naumburgu.


10. 11. 2022

Ansambel Phaedrus na Festivalu Radovljica

Na sedmem  koncertu letošnjega 40. Festivala v Radovljici je nastopil ansambel renesančnih prečnih flavt Phaedrus, ki ga vodi ameriška flavtistka Mara Winter. V njem sodelujeta tudi italijanska sopranistka Miriam Trevisan in slovenski lutnjist Bor Zuljan. Glasbenike druži očaranost nad mogočno in hkrati rahločutno lepoto renesančne glasbe, pa tudi nad humanistično filozofijo in njenimi retoričnimi praksami. Phaedrus je dobil ime po Platonovem klasičnem besedilu, v katerem Sokrat trdi, da umetnost retorike izvira iz norosti, božanskega navdiha in predvsem iz ljubezni.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt