Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Umetniški program za dojenčke in malčke, za njihove starše in za vse ljubitelje zvočne umetnosti. Pogovori z ustvarjalci in radijske igre iz bogatega arhiva Radia Slovenija.


26. 03. 2023

O zvoku in skupnem z dr. Rajkom Muršičem

Festival radijske igre za dojenčke in malčke v radijskem etru zaokrožuje pogovor o zvoku in skupnem, o pomenu skupnega poslušanja in o specifičnih oblikah skupnosti, ki jih vzpostavlja radijski medij. Gost prof. dr. Rajko Muršič.


26. 03. 2023

O nastanku radijske igre Morje

Pogovor z urednikom uredništva za resno glasbo, Gregorjem Piršem, režiserko in vodjo projekta B Air, Saško Rakef ter psihologinjo in psihoterapevtko dr. Katarino Kompan Erzar.


26. 03. 2023

O Zvočnih avtoportretih z Ano Krauthaker

Režiserka Ana Krauthaker je kot idejna vodja projekta in mentorica sodelovala z otroki iz kamniškega Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Cirius. S sodelavci, Rudijem Pančurjem, Darjo Hlavka Godina, Sonjo Strenar in Majo Poljanšek je skupaj s petimi otroki ustvarila Zvočne avtoportrete, ki so žanrsko povsem različni in v katerih so Nika Lipuš, Melani Pyvovar, Klara Senica, Nail Perviz in Gal Kordič preizkušali svoje ideje in predstave o "zvočnem odsevu sebe".


26. 03. 2023

O nastanku radijskih iger Čebljanje in Glasbena kuhinja

Pogovor s scenografko, arhitektko in zvočno umetnico Ireno Pivka in odlomek iz radijske igre Čebljanje, ki jo je ustvarila skupaj s skladateljem Branetom Zormanom. Pogovor z ustvarjalkama radijske igre Glasbena kuhinja, avtorico libreta Tajdo Lipicer in skladateljico Alenjo Pivko Kneževič.


26. 03. 2023

O vlogi in pomenu radijske igre

Pozdravne misli ob začetku festivala odgovorne urednice programa Ars, Ingrid Kovač Brus in razmišljanje o pomenu radijske igre na Radiu Slovenija urednika uredništva igranega programa, Alena Jelena.


26. 03. 2023

Radijska igra Morje

Riba po morju plava. Riba Faronika. Svet povezan, v sožitju živi. Nekoč pa nekaj zabrni, se pesem morja v hrupu razleti. Riba Faronika se splaši. Zbeži, beži. Od tedaj nič več prav v morju ni. Ta, ki se iščeta, ta se več ne najdeta.Zato najmlajše in njihove starše, dedke, babice in vse, ki radi raziskujete male in velike skrivnosti, vabimo, da se skupaj potopite v morje in prisluhnete, kako šumi njegova pesem. Kajti če skrivnosti, ki v morju šumijo, najdeš, če skupaj z morjem jih zapoješ, pesem morja spet silno zašumi. V pesmi hrup se raztopi, takrat se riba pomiri. Takrat se najdeta ta, ki se iščeta... Radijsko igro za otroke Morje sta ustvarili režiserka in avtorica libreta Saška Rakef in skladateljica Bojana Šaljič Podešva. Dramaturginji pri predstavi sta bili dr. Katarina Kompan Erzar in Nina Kokelj.


26. 03. 2023

Radijska igra Glasbena kuhinja

Ko žlica postane prvi instrument. In domača kuhinja koncertni oder. Pred govorjenim, racionalnim jezikom, nastopi jezik intonacije, ritma, različnih registrov in melodije. Prav zvočna stimulacija, ki jo tvorijo glasba, besede, fonemi in zvok predmetov iz okolja, znatno vplivajo na otrokov zgodnji čustveni, kognitivni, socialni in motorični razvoj. Glasbena kuhinja je radijska igra za dojenčke in malčke med 6. in 18. mesecem starosti, ki s tematiziranjem zgodnjih ritualov otroka ob jedilni mizi kombinira realistične zvoke iz kuhinjskega okolja in elemente elektroakustične kompozicije v stimulativno glasbeno kompozicijo, ki jo povezuje besedilo v interpretaciji igralke Maje Kunšič.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt