Poslušali bomo skladbe, ki jih je izvedel ansambel izvrstnih slovenskih pihalcev skupine Ensemble.si v Narodni galeriji v Ljubljani. V sklopu 35. festivala Imago Sloveniae je nastopil v desetčlanski pihalni zasedbi.

V zasedbi Ensemble.si so nastopili: hornist Andrej Žust, ki je od leta 2011 redni član simfoničnega orkestra Berlinske filharmonije, flavtist Marko Zupan, ki sodeluje z različnimi mednarodnimi orkestri, flavtistka Brina Kafol Žust, ki igra z najopaznejšimi orkestri v Nemčiji, oboistka Eva Vrtačnik, solistka s številnimi mednarodnimi orkestri, oboistka Živa Loštrek, ki je v tujini solistična, komorna in orkestrska glasbenica, klarinetist Tomaž Močilnik, od septembra 2016 solo klarinetist Simfoničnega orkestra hessenskega radia v Frankfurtu, klarinetist Matic Kuder, od leta 2021 es-klarinetist v simfoničnem orkestru Berlinske filharmonije, fagotist Luka Mitev, član Karajanove akademije Berlinskih filharmonikov, fagotist Tonko Huljev, mednarodno uveljavljeni hrvaški gost, in hornist Blaž Ogrič, od leta 2019 član simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije.

Pihalci Ensemble.si izvajajo: Sinfonio za pihala v g-molu, A 509, Gaetana Donizettija, Simfonijo št. 31 v D-duru, Koechel 297, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Sinfonietto, op. 188, Joachima Raffa in kot dodatek 2. stavek skladbe Divertissement, op. 36, Emila Bernarda. V drugem delu oddaje bomo predvajali Septet v Es-duru za klarinet, rog, fagot, violino, violo, violončelo in kontrabas, op. 20, Ludwiga van Beethovna, ki ga je Ensemble.si izvedel na 34. festivalu Imago 2022.

Vir fotografije: Matej Pušnik, www.imagosloveniae.net

Tjaša Krajnc