V skupini uveljavljenih slovenskih glasbenikov kolektiva Carpe artem so nastopili tudi profesorja na ljubljanski AG in vodja v orkestru ter mednarodno vse bolj priznana sopranistka Nika Gorič.

V Komornem studiu bomo predstavili izbrane posnetke drugega koncerta 11. cikla Carpe artem, ki ga izvaja društvo za komorno glasbo Amadeus v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor. Izvajalci nocojšnjega koncerta bodo uveljavljeni profesionalni glasbeniki: sopranistka Nika Gorič iz Maribora, ki je z odliko končala umetniški doktorat na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu in je danes mednarodno uspešna operna in koncertna pevka, mednarodno dejavna izvajalca: flavtist Marko Zupan in harfistka Lara Hrastnik, profesorja na ljubljanski glasbeni akademiji violinist Janez Podlesek in violistka Maja Romè ter violončelist Gorazd Strlič, vodja violončelov v simfoničnem orkestru SNG Maribor.

Na koncertu z naslovom Rojstvo brezmejnega so izvedli dela za flavto, harfo in godalni trio, ki so jih napisali skladatelji 20. stoletja: Francoz Jean Cras iz prve polovice 20. stoletja, brazilski ustvarjalec Heitor Villa-Lobos in francoski skladatelj André Jolivet. Na 2. koncertu Carpe artem, 15. novembra 2023, so prvič izvedli tudi naročeno novo delo Zemlja sem, sonce in zrak slovenskega skladatelja Dušana Bavdka na verze Cirila Zlobca.

 

Tjaša Krajnc