Predstavili bomo posnetke drugega koncerta 7. festivala Sonc, ki so ga izvedli izvrstni instrumentalisti 1. julija 2023 v cerkvi sv. Petra v Radečah.


V Komornem studiu predstavljamo posnetke drugega od treh celovečernih koncertov 7. Festivala Sonc, ki je potekal v cerkvi sv. Petra v Radečah in ga je pripravilo kulturno-umetniško društvo Sonc. Glasbeniki so izvedli tri koncertne večere komorne, solistične, orkestrske in zborovske glasbe. V Posavje so že prvi koncerti leta 2016 prinesli veliko pozitivne energije in motivacije za mlade ter popestrili poletne večere.

Na treh koncertih 7. Festivala Sonc 2023 so v cerkvi sv. Petra v Radečah nastopili izvrstni slovenski in tuji glasbeniki. Komorni ansambel Festivala Sonc je na drugem koncertu izvedel izvedel tri skladbe 20. stoletja: Trio za flavto, oboo in klavir angleške skladateljice Madeleine Dring, Sekstet za pihalni kvintet in klavir Francisa Poulenca ter Kvartet za klavir, violino, violo in violončelo št. 1 v c-molu, op. 15, Gabriela Fauréja iz zadnje četrtine 19. stoletja. O značilnostih programa bosta govorila umetniška vodja: violinistka Tanja Sonc in hornist Boštjan Lipovšek.

Tjaša Krajnc