Prvi koncert novega dua priznanih glasbenih umetnic, solistk Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in uveljavljenih komornih glasbenic.

Komorni studio bo posvečenem glasbi iz francoske zakladnice prvega desetletja 20. stoletja ter ameriški in slovenski skladbi iz drugega desetletja 21. stoletja. Harfistka Sofia Ristić in tolkalka Petra Vidmar bosta v novem duu predstavili štiri skladbe: Labirint luči sodobnega ameriškega skladatelja in tolkalca Nathana Daughtreya iz leta 2018, Plesa za harfo in marimbo Clauda Debussyja, nastala leta 1904, Sonatino za marimbo in harfo cenjenega sodobnega slovenskega skladatelja Črta Sojarja Voglarja iz leta 2015 ter suito Moja mati gos Mauricea Ravela iz leta 1910, ki sta jo za harfo ter marimbo, vibrafon in zvončke priredili Sofia Ristić in Petra Vidmar.

Na koncertni premieri poslušajte tudi pogovor z umetnicama. Harfistka Sofia Ristić, umetnica bolgarsko-italijanskega rodu iz Vidma v Italiji, je študirala harfo pri profesorici Patrizii Tassini na glasbenem konservatoriju v Vidmu, nato se je dodatno izobraževala pri francoskem profesorju Fabriceu Pierru. Tolkalka Petra Vidmar iz Novega mesta je na Akademiji za glasbo v Ljubljani študirala tolkala pri profesorju Borisu Šurbku in kot študentka prejela tri Prešernove nagrade, diplomirala pa je s posebno pohvalo za odličnost. Glasbeni producent je Boris Rener, mojster zvoka Mitja Krže, zvokovna tehnika Damir Ibrahimkadić in Martin Florjančič, mojster videa Matjaž Šercelj, napovedovalec-voditelj Igor Velše, avtorica in urednica oddaje Tjaša Krajnc, produkcija Programa Ars, Radio Slovenija.

Tjaša Krajnc