Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz

Jazz Ars Kitarist Barney Kessell - ob stoletnici rojstva

09.11.2023

Nocoj bomo predstavili in poslušali glasbo tega odličnega kitarista, ki se je rodil pred stotimi leti - 17. oktobra 1923. Kessel je bil glasbeni samouk in uspelo mu je razviti izjemen občutek za swing. Posnel je cel niz uspelih samostojnih albumov.

Tretje uho Ray Anderson - Big Band Record

01.12.2023

Je eden najuglednejših jazzovskih pozavnistov, komponira in predava na univerzi. Glasba na plošči Big Band Record se premika vse od klasičnega orkestralnega jazza, svobodne improvizacije in tretjega toka.

Jazzovska jutranjica QuatroPorTango - intervju

28.11.2023

Pred koncertom skupine QuatroPorTango v ljubljanski drami, v okviru cikla Ars in Drama, smo se pogovarjali z bandoneonistom Ratkom Žižićem in pianistom Janom Severjem.

Jazz session Michael Mantler

28.11.2023

Avantgardni avstrijski trobentač in skladatelj je svoj osemdeseti rojstni dan praznoval v dunajskem klubu Porgy & Bess. Z njim so bili še: Gareth Davis, bas klarinet Barbora Jirásková, sopran Jana Vondrů, sopran Elmaz Mrkvičková, mezzosopran Annabelle Plum, mezzosopran Jan Mikušek, tenor, kontratenor Vojtech Šembera, bariton Štěpán Janoušek, bas Ladislav Kozderka, trobenta Jan Pribil, trobenta Jiří Tarantik, rog Jakub Žídek, pozavna Jiří Genrt, tuba Martin Oprsal, marimba, vibrafon Marko Ivanović, dirigent (photo by Wolfgang Gonaus - Porgy & Bess, Vienna, Austria)

Orkestralni jazz Chris Potter - Rituals

28.11.2023

Prvi del plošče je poklon Igorju Stravinskemu in njegovi skladbi Pomladno obredje, ki je nastala leta 1913.

Jazz avenija Carla Bley – in memoriam

02.11.2023

Oddajo bomo namenili glasbi jazzovske dame Carle Bley, ki se je za vedno poslovila 17. oktobra letos, stara 87 let. Jazzovski kritiki jo uvrščajo med najpomembnejše jazzovske skladateljice in pianistke. Osnove glasbene vzgoje ji je predstavil oče, ki je bil cerkveni glasbenik. Pozneje se je izpopolnjevala še sama. Po preselitvi v New York se je poročila s pianistom Paulom Bleyem, s katerim je napisala svoje prve skladbe.

Jazzovska jutranjica Jani Moder - intervju

27.11.2023

Vodja zasedbe Ecliptic, kitarist in komponist Jani Moder, v pogovoru pred koncertom v ljubljanski Cukrarni, v okviru cokla Jazz Ars All Stars.

Samo muzika Saksofonist Jure Pukl

09.11.2023

Današnjo oddajo Samo muzika bomo namenili verjetno najbolj prodornemu glasbeniku sodobne slovenske jazzovske scene – saksofonistu Juretu Puklu.

Jazz Ars Skladatelj George Russell

28.09.2023

Oddajo bomo namenili glasbi jazzovskega teoretika, skladatelja in aranžerja Georga Russella, ki se je rodil pred stotimi leti. Russell je pomemben tudi kot snovalec nove glasbene filozofije – t.i. lidijskega kromatičnega koncepta tonalne organiziranosti, ki utemeljuje jazzovsko igro, zasnovano na lestvicah in ne na zaporedju akordov. S svojimi teoretičnimi razmišljanji, objavil jih je leta 1953 v samostojni knjigi, je bil predhodnik modalne jazzovske igre, ki sta jo med bolj znanimi glasbeniki pozneje razvila John Coltrane in Miles Davis.

Tretje uho Robert Jukič - Res Publica

24.11.2023

Robert Jukič je še veliko več kot samo kontrabasist. Je tudi komponist in pesnik, pa tudi producent. Predvsem pa neumoren iskalec novega. Skozi svojo kariero je sodeloval v množici zasedb, ki igrajo izjemno različno glasbo. Vse od popa, rocka, klasične glasbe, bluesa, countryja, šansona pa do jazza.

Jazz session Christian Sands - koncert iz kluba Porgy & Bess

22.11.2023

Eden njajpomembnejših pianistov mlajše generacije je s svojim triom nastopil v dunajskem klubu Porgy & Bess. Z njim sta bila še basist Philip Norris in bobnar Ryan Sands.

Orkestralni jazz Gary Burton - A Genuine Tong Funeral

21.11.2023

Vse skladbe na plošči je napisala skladateljica in pianistka Carla Bley. Sodelujejo sami izjemni, legendarni glasbeniki: Michael Mantler, Jimmy Knepper, Howard Johnson, Steve Lacy, Gato Barbieri, Larry Coryell. Steve Swallow, Bob Moses, Carla Bley in Gary Burton

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt