Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz

Jazz Ars Pihalec Emil Mangelsdorff

29.02.2024

V nocojšnji oddaji bomo predstavili glasbeno ustvarjanje nemškega pihalca Emila Mangelsdorffa. Igral je jazz na alt in sopran saksofonu, flavti in klarinetu ter tudi komponiral in aranžiral. Mangelsdorffa je sprva navdihoval predvsem swing, pozneje pa tudi bebop, cool in tudi fusion. Leta 1964 je napisal priročnik za igranje saksofona.

Tretje uho Robert Jukič - Za sosednjo mizo

19.04.2024

Jukič je še veliko več kot samo kontrabasist. Je tudi komponist in pesnik, pa tudi producent. Predvsem pa neumoren iskalec novega.

Jazz session Artur Tuźnik Sextet - EBU koncert

17.04.2024

Poljski nacionalni radio je januarja 2023 posnel koncert mednarodne zasedbe, ki jo vodi pianist in skladatelj Artur Tuźnik. Poleg njega so zaigrali še: • Ned Ferm, tenor saksofon • Tomasz Dabrowski, trobenta • Mads Hyhne, pozavna • Anders Christensen, kontrabas • Simon Olderskog Albertsen, bobni

Orkestralni jazz Stan Kenton - Kenton In Hi-Fi

16.04.2024

Orkester Stana Kentona velja za enega najbolj inovativnih v zgodovini jazza. Svojo glasbo je poimenoval “Progressive Jazz” - progresivni jazz. V 40-ih letih 20.-ga stoletja pa so njegovo glasbo imenovali tudi "The Wall of Sound" – stena zvoka.

Jazz avenija Saksofonist in skladatelj Rick Margitza

29.02.2024

Oddajo bomo namenili glasbo saksofonista in skladatelja Ricka Margitze. Po kar 15-letnem premoru je lani izdal nov album Sacred Hearts, posnet z veliko zasedbo, katere osnova je njegov pariški kvartet. Globoko osebna plošča povzema številne osebne tragedije in travme, ki so prizadele glasbenika v zadnjem desetletju ter je posvečen prijateljem in glasbenikom, ki so se v tem obdobju poslovili za vedno. Glasba na njej je kljub vsemu optimistična in živahna.

Samo muzika Srce šansona

29.02.2024

21. aprila bodo na odru ljubljanske Drame v sklopu cikla Ars in Drama, ki ga prireja naš radijski program, nekateri naši najboljši pevci in pevke interpretirali skladbe slovenskih avtorjev. Zvrstila se bo cela plejada slovenskih vokalistk in vokalistov - Ana Bezjak, Metod Banko, Severa Gjurin, Boštjan Gombač, Tomaž Hostnik, Andraž Hribar, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanuša, Jadranka Juras, Matija Krečič, Alma Kužel, Bossa De Novo, Nina Strnad, Janez Škof in Jurij Zrnec. V današnji oddaji bomo poslušali skladbe izvajalcev, ki bodo zapeli na prireditvi Srce šansona.

Jazz Ars Sejem JazzAhead v Bremnu 2024 – nizozemske in nemške zasedbe

29.03.2024

V Bremnu vsako leto pripravijo večere nemškega, evropskega in svetovnega jazza ter jazza vsakokratne gostujoče države. Nocojšnjo oddajo bomo namenili nekaterim izvajalcem, ki se bodo predstavili občinstvu, glasbenim promoterjem in kritikom iz Nizozemske in Nemčije. Slišali bomo naslednje izvajalce: bobnarja Guya Salamona, Marmoucha Orchestra, basista Alessandra Fongara, saksofonista Tineke Postma in Bena van Gelderja, zasedbo Masaa in pianistko Julio Kadel.

Orkestralni jazz Delfeayo Marsalis - Jazz Party

09.04.2024

Do danes so izdali tri albume, Uptown On Mardi Gras Day, Make America Great Again in Jazz Party. Igrajo glasbo iz New Orleansa, jazz, soul in še marsikaj.

Samo muzika Trobentač Tomaž Gajšt

29.02.2024

V današnji oddaji bo glavni solist v prav vseh skladbah trobentač Tomaž Gajšt. Tomaž Gajšt je Štajerc, Mariborčan in letnik 1985. Doštudiral je trobento na jazzovskem oddelku graške univerze za glasbo pri mag. Edvardu Holnthanerju. Zaradi njegove vsestranskosti in gibke prilagodljivosti vsem žanrom Gajšta zelo radi povabijo k sodelovanju tako jazzovske zasedbe kot tudi različni izvajalci popularne glasbe. Gajšt velja za enega najboljših slovenskih trobentačev v zadnjem obdobju. Odlikujejo ga izreden občutek za muziciranje, poosebljanje vsakega izvedenega dela ter odlična interpretacija. V četrtek, 11. aprila bo v Siti teatru koncert avtorske glasbe Tomaža Gajšta za matični Big Band RTV Slovenija.

Jazz avenija Sejem JazzAhead v Bremnu 2024 – evropske in svetovne zasedbe

29.03.2024

V Bremnu vsako leto pripravijo večere nemškega, evropskega in svetovnega jazza ter jazza vsakokratne gostujoče države. Nocojšnjo oddajo bomo namenili nekaterim izvajalcem, ki se bodo predstavili občinstvu, glasbenim promoterjem in kritikom iz Evrope in ostalega sveta. Slišali bomo naslednje izvajalce: norveško pianistko Liv Andreo Hauge, finsko saksofonistko Lindo Fredriksson, francosko pevko Leilo Martial, kitarista Bálinta Gyémánta, izraelskega klarinetista Orana Etkina, angleškega pianista Sultana Stevensona in kanadskega pianista Andyja Milna.

Jazz Ars Bobnar in skladatelj Aleš Rendla

29.03.2024

V nocojšnji oddaji bomo poslušali glasbo Aleša Rendle, ki se bo v nedeljo, 7. aprila, predstavil s svojim novim kvintetom na koncertu v Cukrarni v okviru cikla Jazz ars All Stars v organizaciji našega radia. Pridružili se mu bodo Aljoša Kavčič pri klavirju, Jošt Lampret na basu, Primož Fleischman na saksofonu in Aljaž Rendla na klarinetu. Jazzovski veteran – bobnar in skladatelj Aleš Rendla je izjemno tehnično podkovan, vrhunsko izobražen in vešč raznovrstnih žanrov in slogov, skratka je celovita glasbena osebnost. Na slovenski glasbeni sceni je prisoten že kar nekaj desetletij. Igral je v nekaterih ključnih jazzovskih zasedbah – Begnagrad, Quatebriga in Fake Orchestra, je tudi član Big Banda RTV Slovenija in profesor na jazzovskem oddelku Konservatorija za glasbo v Ljubljani.

Jazzovska jutranjica Aleš Rendla - pogovor

05.04.2024

Pred koncertom v ljubljanski Cukrarni v nedeljo, 7. aprila, ob 20.00, smo se v Jazzovski jutranjici v živo pogovarjali z vodjo kvinteta, bobnarjem Alešem Rendlo. Rendla je eden najpomembnejših bobnarjev v zgodovini slovenskega jazza. Bil je član zasedb Begnagrad in Quatebriga, danes je bobnar Big Banda RTV Slovenija. Za koncertni cikel Jazz Ars All Stars je pripravil nov program z novo zasedbo. O tem in še čem v Jazzovski jutranjici.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt