Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jazz

Jazz avenija Skladbe Chicka Coree v izvedbi Simfoničnega orkestra Avditorija Alicante ADDA

13.06.2024

Predvajali bomo skladbe Chicka Coree, prirejene ali napisane za veliki orkester. 23. julija bo njegove skladbe v ljubljanskih Križankah izvajal Simfonični orkester Avditorija Alicante ADDA pod vodstvom šefa dirigenta Josepa Vicenta. Španski orkester je bil letos s svojo zgoščenko glasbe Chicka Coree nominiran za nagrado grammy. Orkestru se bodo pridružili Trio pianista Emilia Solla, basista Jorgeja Roederja in bobnarja Frenca Nemetha, flamenko pevec in saksofonist Antonio Lizana, trobentač David Pastor ter kubansko-ameriški saksofonist in klarinetist Paquito D‘Rivera.

Samo muzika Skladatelj in pihalec Ati Soss

13.06.2024

Oddajo bomo namenili izjemni glasbeni osebnosti – saksofonistu, klarinetistu, skladatelju, aranžerju, dirigentu, jazzistu po duši in srcu - Atiju Sossu. Znan je bil kot urejen fant, ki je znal z glasbo obnoreti. Nikoli ni posnemal, niti ameriškega jazza, razvil je svoj slog. Igral je vrhunsko, zato ga primerjajo z največjimi glasbeniki. Po diplomi se je v Franciji leto dni izpopolnjeval v improvizaciji na klarinetu in alt saksofonu ter igral z različnimi glasbeniki in sestavi. Njegov prihod v Plesni orkester Radia Ljubljana konec 50. let je bil velika pridobitev: dobili so zrelega glasbenika, odličnega melodika in sijajnega solista na klarinetu, hkrati pa odličnega alt saksofonista.

Jazz Ars Glasba Chicka Coree za velike orkestre

13.06.2024

Tokrat bomo poslušali skladbe Chicka Coree, prirejene ali napisane za veliki orkester. 23. julija bo njegove skladbe v ljubljanskih Križankah izvajal Simfonični orkester Avditorija Alicante ADDA pod vodstvom šefa dirigenta Josepa Vicenta. Španski orkester je bil letos s svojo zgoščenko glasbe Chicka Coree nominiran za nagrado grammy. Orkestru se bodo pridružili Trio pianista Emilia Solla, basista Jorgeja Roederja in bobnarja Frenca Nemetha, flamenko pevec in saksofonist Antonio Lizana, trobentač David Pastor ter kubansko-ameriški saksofonist in klarinetist Paquito D‘Rivera.

Jazz avenija Skladatelj, trobentač, dirigent in aranžer Bill Holman – in memoriam

13.06.2024

Oddajo bomo namenili glasbi, ki jo je napisal ali aranžiral Bill Holman, glasbenik, ki velja za enega najboljših aranžerjev skladb za jazzovski veliki orkester. Njegove plošče so sicer posejane zelo na redko, a so zato toliko dragocenejše. Bill Holman se je poslovil za vedno 6. maja letos.

Samo muzika Skladatelj in pozavnist Vinko Globokar

14.06.2024

Oddajo bomo namenili jazzovskemu opusu enega najpomembnejših slovenskih glasbenikov skladatelja in pozavnista Vinka Globokarja. 7. julija letos je dopolnil častitljivih 90 let. V obdobju med letoma 1960 in 1965 je bil član Plesnega orkestra Radia Ljubljana. V mladih letih mu je bil jazz celo bolj aktualen kot klasična glasba, danes pa kot sam pravi zanj obstaja »jazz samo v improvizirani, popolnoma svobodno improvizirani obliki.«

Jazz Ars Pianist in vokalist Joao Donato – spominska oddaja

30.05.2024

Oddajo bomo namenili enemu najbolj cenjenih brazilskih džezovskih pianistov in vokalistov, Joau Donatu. Umrl je 17. julija lani, star 88 let. Donato je bil eden najvplivnejših brazilskih glasbenikov. Igral je bosso novo in džez. Pianist, skladatelj in aranžer je posnel kakšnih trideset albumov s svojim imenom in kakšnih tisoč kot sodelavec drugih glasbenikov.

Jazz avenija Program Jazz festivala Ljubljana 2024

13.06.2024

Poslušali bomo izbor skladb v izvedbi glasbenikov, ki bodo nastopili na različnih prizoriščih Cankarjevega doma in Križank v Ljubljani v okviru tradicionalnega Jazz festivala. Letos bo trajal štiri dni – od srede, 10. julija, do sobote 13. julija.

Samo muzika Koncertne napovedi in nove plošče

13.06.2024

V oddaji vas bomo opozorili na nastope naših jazzistov na Ljubljanskem jazz festivalu, v nadaljevanju oddaje bomo predvajali skladbe z novih albumov saksofonista Blaža Švagana in zasedbe Ljubljanski jazz oktet.

Jazz Ars Kitarist John Scofield in basist Dave Holland

30.05.2024

Tokratna oddaja bo v znamenju dveh eminentnih jazzovskih glasbenikov: Johna Scofielda, enega najpomembnejših sodobnih kitaristov in Dava Hollanda, vplivnega solista na kontrabasu. Na letošnjem ljubljanskem jazz festivalu bosta 11. julija nastopila v duetu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Igrala bosta svoje avtorske kompozicije z obveznim ščepcem jazzovskih standardov. Pričakujemo lahko mojstrski glasbeni dialog dveh vrhunskih glasbenih umov ter virtuoznost povezano z globino.

Jazz avenija Trobentač in skladatelj Terence Blanchard

30.05.2024

Terence Blanchard pelje dve vzporedni uspešni karieri – postbopovskega trobentača s prepoznavnim toplim in ognjevitim zvenom in avtorja filmske glasbe, predvsem za filme režiserja Spikea Leeja. Letos bo Blanchard nastopil na ljubljanskem jazz festivalu.

Samo muzika Kitarist Igor Leonardi

30.05.2024

Leonardi je stalnica slovenske glasbene scene že nekaj desetletij in je ključni akter nekaterih najpomembnejših slovenskih zasedb kot so Begnagrad, Miladojka Youneed in Quatebriga. Njegova najbolj stalna se imenuje Fake Orchestra, ustanovil jo je leta 1997. V svojem muziciranju so uporabljali neparne balkanske ritme, slovensko ljudsko pesem, jazzovske evergrine, južnoameriške melodije, italijanske popevke, španske romance in še kaj.

Jazz Ars James Brandon Lewis

09.05.2024

Posvetili se bomo ustvarjanju skladatelja in saksofonista Jamesa Brandona Lewisa. Letos bo njegov trio nastopil na ljubljanskem jazz festivalu.

Več posnetkov
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt