Literarni večer

Spomin na njih, naš spomin – prenos iz Kosovelove dvorane Cankarjevega doma

Spominski večer za preminulimi pisatelji

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

V spomin: Ivan Bizjak, Andrej Capuder, Rade Krstić, Pavel Oblak, Alojz Rebula, Primož Simoniti, Ciril Zlobec, Irena Žerjal

 

Režija: Alen Jelen

Scenarij in moderiranje: Meta Kušar

Nastopa dramski igralec Jurij Souček

Izbor glasbe: Iztok Simoniti

 

SPOMIN NA NJIH, NAŠ SPOMIN je literarni poklon literarnim ustvarjalcem, ki so umrli v zadnjem letu. Tradicionalno ga že več let pripravlja Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju z ženskim odborom Slovenskega centra PEN MIRA.

Z drobci iz njihovega dela in življenja se ustvarjalci literarnega večera spomnijo njihove poti, jasne človeške dragocenosti, ki so jo za vedno zapustili.

To so ustvarjalci, ki niso živeli samo linearnega časa, ampak so zagrabili kairos. Ali pa je kairos zagrabil njih! Mi se spominjamo njihovih rezultatov, ki nas etično, to je človeško bogatijo, hkrati pa slovenski državi omogočajo potek državotvornosti.

Tarkovski je trdil, da je spomin zvrst duhovnega! Res se suka sredi pepela in sredi pomladnega cvetja in ne izgine niti takrat, ko je svet izsesan skoraj do zadnje kaplje. Spomin je sol in sonce.

Ta literarni poklon nas bo okrepil.