Ansambel Cappella Artemisia: glasba iz Lombardije

Glasbenice so predstavile pester spored skladb, ki so jih v 17. stoletju ustvarile skladateljice redovnice v samostanih v Lombardiji.

Cappella Artemisia, 22. Festival Radovljica, cerkev sv. Petra, 18.8.2004, (foto: Janez Kramar)
foto: Arhiv DLSGR

Oddaja Ženske v svetu glasbe bo tokrat posvečena glasbi skladateljic in izvajalk redovnic, ki so v 17. stoletju delovale v samostanih v italijanski regiji Lombardiji. Njihove motete in druge skladbe duhovne vsebine bodo izvedle pevke in instrumentalistke mednarodnega ansambla Cappella Artemisia. Pod umetniškim vodstvom Candace Smith so nastopile na 22. Festivalu Radovljica 2004, posvečenem ustvarjalnosti žensk. V oddaji, ki jo je pripravila in uredila Tjaša Krajnc, boste poslušali motete in druge duhovne skladbe Caterine Assandra, Chiare Margarite Cozzolani, Marie Xaverie Perucona in Claudie Francesce Rusca.

Izvajalke Cappelle Artemisie na koncertu so bile: sopranistki Silvia Testoni in Patriza Vaccari, mezzosopranistka in glasbena vodja Candace Smith, altistki Alessandra Fiori in Frida Forlani, sopranistka in cinkistka Rebecca Reese, cinkistka Fiona Russell, pozavnistki Kate Rockett in Laura Sherlock, gambistka Claudia Pasetto in orglavka na klaviorganu Miranda Aurelli. Prihodnji ponedeljek bodo predstavile glasbo skadateljic redovnic iz Emilije-Romanje.