Oratorijski zbor Glasbene matice in Zborovska evrovizija 2017

foto: JSKD

Gospe in gospodje, dobrodošli ob spremljanju prve oddaje nove sezone! A stara se še ne dá!: poleti je odmevala kopica pomembnih dogodkov, zato se bomo najprej ozrli čez ramo, 3. in 4. soboto pa bomo že stopali vštric s prireditvami.

21. septembra bo namreč ob nekdanji črti soške fronte zvenel Festival Zbogom, orožje, pozdravljena, pesem! – Festival TENSO. Doživeli bomo lahko transverzalo slovenskih zborov, v Novi Gorici pa obisk treh poklicnih zborov: Hrvaškega in Latvijskega radia ter Slovenske filharmonije.

S prenosi in poročanji bomo seveda poskrbeli, da boste lahko tudi vi, spoštovani poslušalci, v središču dogajanja. Prihodnjo soboto se bomo posvetili – najodmevnejšemu dogodku v strokovnih zborovskih krogih – julijskemu nastopu Dekliškega zbora sv. Stanislava na Svetovnem zborovskem simpoziju v Barceloni.

V Zborovskem kotičku za mlade ste že lahko izvedeli skorajda vse o obisku Svetovnega zbora mladih/World Youth Choir v Sloveniji, danes pa vam bomo postregli še s pogovorom s Primožem Kerštanjem, zborovodjem evrovizijskega zbora leta 2017. Najprej pa bomo govorili o čudovitem dogodku z začetka poletja, rojstvu novega/starega Oratorijskega zbora Glasbene matice Ljubljana.

Ampak začeli bomo z glasbo …