Sopranistka Nika Gorič in Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije

Sopranistka Nika Gorič, (foto: Gaja L. Kutnjak)
foto: www.nikagoric.com

Na 65. Festivalu Ljubljana bo nocoj ob 20.00 drugi izmed štirih koncertov Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije, ki ga programsko vodi violončelist Klemen Hvala. Orkester bo nastopil z zelo obetavno slovensko sopranistko Niko Gorič iz Maribora, ki je diplomirala na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu in magistrirala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je končala študij doktorski študij solopetja z najvišjimi ocenami. Izmed solističnih nastopov Nike Gorič velja omeniti koncerte s Simfoničnim orkestrom iz Birminghama, recital z Grahamom Johnsonom na pianističnem festivalu Ruhr v Nemčiji, izvedbo solistične kantate Johanna Sebastiana Bacha v dvorani Duke’s Hall v Londonu, nastop v Händlovem oratoriju Mesija v Narodni operi iz Bordeauxa in druge opaznejše nastope po Evropi.

Koncert bodo posvetili motetom in koncertom za godala italijanskega poznobaročnega mojstra Antonia Vivaldija. V odmoru koncerta poslušajte pogovor s sopranistko Niko Gorič, ki ga je pripravila urednica prenosa Tjaša Krajnc.

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je 1. avgusta na ljubljanskem poletnem festivalu nastopil z  izjemnim francoskim akordeonistom Richardom Gallianom, 7. in 9. avgusta pa bo izvedel še dva tematska koncertna sporeda: z ruskim violinskim virtuozom in dirigentom Dimitrijem Sitkoveckim. Na zadnjem koncertu se mu bo kot solist pridružil flavtist Boris Bizjak, ki deluje v Londonu.