Ocene: filmi

Po kinu vas vabimo, da si preberete, kaj so o vašem filmu zapisali naši kritiki. V oddaji Gremo v kino najzanimivejše ocenjujemo že od leta 1946, o filmih domačih avtorjev pa govorimo tudi v informativnih oddajah.

Doktor Sleep

Doktor Sleep ponuja odgovor na tisto zapleteno vprašanje, kaj se zgodi po srečnem koncu – kakšne posebno trajne sreče ta običajno ne prinese.
mali-joe

Mali Joe

Čeprav film Mali Joe ni preveč impresiven, njegova učinkovita izvedba še vedno dokazuje, da Jessica Hausner postopoma postaja ena vodilnih evropskih filmskih režiserk.
neskoncni-nogomet

Neskončni nogomet

Neskončni nogomet je spodbudna in filmsko prizemljena metafora človeka, vrženega v določen zgodovinski trenutek in čisto posamično, enkratno, nezamenljivo življenjsko usodo.
38d1b906

Dober dan za delo

Pozornost obrne k tistemu, o čemer je v danem družbenem trenutku potrebno na glas govoriti – o uničujočem vplivu brezposelnosti na posameznika in nezmožnosti, da sebi in svojim bližnjim zagotovi varnost in obstanek.
38d1b906

Dober dan za delo

Film scenarista in režiserja Martina Turka je postavljen v današnje Sarajevo.

Kickbokserka

Občutki, ki so jih ustvarjalci prikazali izrazito neolepšano, skoraj surovo in neposredno, ustvarjajo v filmu vtis nezlaganosti in pristnosti.
bernardette

Kam si izginila Bernadette?

Film je vsekakor izrazito neznačilno delo za Richarda Linklaterja, literarna adaptacija, za katero se zdi, da se mu ni najbolje posrečila.
Bozja-milost_03

Božja milost

Božja milost ni film, ki bi se uvrstil med najboljša dela Françoisa Ozona, vsekakor pa je režiser z njim v svet poslal pomembno zgodbo o cerkvenih spolnih zlorabah.
02-l_0hwZIdq

Mafija v objektivu

Dokumentarni film Mafija v objektivu je spomenik o močni ženski, ki je v izrazito patriarhalni družbi izstopila iz zamejitev pričakovanj ter bila uspešna v svojem poklicu, ki se ga je priučila sama.
01-l

Deževen dan v New Yorku

Deževen dan v New Yorku je tipično Allenovo delo. Celo tako zelo tipično, da ga je z opisom težko ločiti od ostalih.