Aktualno

Echoes on Air

Simultani mednarodni mrežni projekt štirih radijskih postaj

Echoes-on-Air
foto: echoesfrominvisiblelandscapes.com

Nekaj čez 23. uro se bomo vključili v mednarodni mrežni projekt štirih radijskih postaj Echoes on Air – ali če prevedemo: Odmevi v etru ali Odmevi v zraku. V simultanem dogodku avstrijskega ORFa, Tretjega programa Hrvaškega radia, tretjega programa Radia Beograd in programa ARS se bo odvila simultana izmenjava štirih glasbenih nastopov. V Studiu 2 našega radia bost nastopila glasbenika, multiinstrumentalist, prekaljen improvizator Samo Kutin in harmonikar, prav tako vsestranski glasbenik Jure Tori.

Echoes on Air  je del regionalne pobude Echoes from invisible LandscapesOdmevi iz nevidnih pokrajin, ki je zadnja leta povezoval glasbene ustvarjalce in zvočnost geografskega prostora Avstrije, Slovenije in Hrvaške, pa tudi jezikovno, kulturno in zgodovinsko raznolikost tega prostora.

Nocojšnji dogodek zvočnost, ustvarjalnost in posebnosti kulture alpsko-jadranske regije prenaša še v radijski prostor. Radijski medij je od vedno bil tudi način glasbenega povezovanja na daljavo in način premeščanja razdalj. V štirih radijskih studiih bodo glasbeniki istočasno začeli z muziciranjem, radijske postaje bodo svoj nastop posredovale ostalim trem sodelujočim, na vsakem radijskem programu pa se bo odvilo mešanje štirih zvočnih signalov.