Recital Prešernove poezije s Prešernovega trga

32. tradicionalni recital Prešernove poezije ob kulturnem prazniku, začetek prenosa ob 12. uri.

Pod naslovom Lepa beseda lepo mesto najde Združenje dramskih umetnikov Slovenije in Radio Slovenija – program ARS vabita na 32. tradicionalni recital Prešernove poezije ob kulturnem prazniku.

Pred 32 leti so se dramski umetniki z recitalom uprli takratni jugoslovanski kulturni politiki in se na ta način zavzeli za naš jezik, kulturo in samostojnost. Letos, v Cankarjevem letu, se bo Prešernovim poezijam pridružila tudi Cankarjeva kritična, satirična in socialno čuteča misel. V njunih besedah dramski umetniki prepoznavajo lastno stisko in jezo nad brezbrižnim odnosom države do kulture, kakor tudi ljubezen do ustvarjanja in svojstven  humor.

Recital pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani se bo pričel ob 12h z Zdravljico in pozdravnim govorom predsednice združenja Saše Pavček. Nastopilo bo preko 25 igralcev in igralk vseh generacij ter študentov ljubljanske Akademije za gledališče radio, film in televizijo.

Recital bomo prenašali na  programu ARS. Pridružil pa se nam bo tudi Radio Trst A. V sliki (stream live) bo recital viden na spletnih straneh RTV SLO.