Luka Prinčič pred Rojstnim dnem umetnosti

Teden pred nastopom v mednarodnem radijskem projektu z njegovo novejšo glasbo gostimo Luko Prinčiča

Luka Prinčič
foto: http://lukaprincic.si / foto Benjamin Kovač

Luka Prinčič je glasbenik, ustvarjalec elektronske, elektroakustične glasbe, performer in intermedijski umetnik. V zadnjem času je pri lastni založbi Kamizdat izdal dve odlični plošči, poleg Requiem To The Future še EP z naslovom Albatross in v njiju znova pokazal tako kakovost svoje zvočne kreacije, kot neobremenjeno iskanje različnih form in estetik.

Luko Prinčiča smo povabili, da naslednji teden nastopi na našem radijskem prispevku v mednarodnem prazniku Rojstnega dne umetnosti. 17 januarja si zbrane in izbrane radijske postaje z umetniškim značajem že tradicionalno izmenjamo zvočna darila in z njimi zapolnimo štiri ure mednarodnega radijskega etra, satelitskega in spletnega prosotra. Prinčič bo s harfistko Urško Preis in v sodelovanju z Majo Smrekar nadgradil svoj Requiem To The Future v enourno delo Requiem for No FutureRekviem za prihodnost, ki je ni.

Pred nastopom v novem prostoru osmo|za v osmem nadstropju stolpnice na Slovenski 54 smo Luko povabili k pogovoru in zavrteli glasbo z dveh novejših izdaj.