Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Vsebine, ki otroke popeljejo na domišljijska potovanja Kadar dolgčas me preganja in želim si daleč stran, tu so čarobna potovanja, ki polepšajo mi dan. Vsebine, polne navihanih dogodivščin, ki zaposlijo misli in prinesejo nekaj novega, hudomušnega, pa tudi kakšno pustolovščino.


05. 04. 2024

Nekoč je živela, še vedno živi

Tako kot smo različni ljudje, so različne tudi pravljice. Nekatere so bolj vesele, navihane, druge bolj resnobne ali celo žalostne; so take, ki imajo rade oglate stavke in take, ki imajo raje rimane, melodične besede, kot recimo pravljica Nekoč je živela, še vedno živi Nataše Konc Lorenzutti. To, kar je vsem pravljicam skupno, pa je, da živijo samo, če jih pripovedujemo, na kar v svojem nagovoru poslušalkam opozarja tudi avtorica: Ljubi otroci. Ali ste vedeli, da se tudi pravljica rodi? Seveda ne v porodnišnici, kjer se rojevamo ljudje, ampak v mislih pisatelja, pisateljice, pripovedovalca, pripovedovalke. Toda – če je nihče ne pripoveduje, je bilo njeno rojstvo zaman, pravljica ostane pozabljena, zanemarjena, lačna, žejna, potrta. Poznam Pravljico, ki se ji je to zgodilo – nihče je nikoli ni povedal. Zato vas vabim, da skupaj z njo poiščemo rešitev za njeno zagato. Pravljica, obdelana na radiofonski način, je nastala v okviru projekta B-AIR, v sklopu bolnišničnega radia, namenjenega malčkom, otrokom in mladostnikom, ki se zaradi različnih zdravstvenih razlogov znajdejo za krajši ali daljši čas v bolnišnici. Skrbno kurirane umetniške vsebine so izbrane na način, da jim olajšajo bivanje v bolnišničnem okolju in zmanjšujejo strah ter napetost.


05. 04. 2024

Velika prijateljstva

Zgodba, ki slavi prijateljstvo, se začne v veseli igri otroka in morskih bitij, ki jo prekine izginotje mogočnega, velikanskega kita. Deklica Ana se s prijatelji Albatrosom, Morskim vragom in starodavno Morsko želvo odpravi na napeto pustolovščino v morski hrup, da bi poiskala kita, prijatelja otrok; pri tem pa mora premagati tudi škrtajoči podvodni bager, glasen orjaški razsvetljen tanker, predirljiv sveder naftne ploščadi in predvsem Besnečega orjaka, ki je pravzaprav – v hrup začarano prelepo morsko bitje. A kot pravi morska želva: v globini morja misli so globoke, in tako se tudi zgodba v morskih globinah konča s premislekom o smislu prepiranja, s povabilom k igri pa se v šumu morja začnejo spletati nova – velika – prijateljstva. Radijska igra za otroke je nastala v okviru projekta B-AIR - Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga sofinancirata program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije in Ministrstvo za kulturo RS.


24. 03. 2023

Radijska igra za otroke - Mali bober in odmev

Vsebine, ki otroke popeljejo na domišljijska potovanja Kadar dolgčas me preganja in želim si daleč stran, tu so čarobna potovanja, ki polepšajo mi dan. Vsebine, polne navihanih dogodivščin, ki zaposlijo misli in prinesejo nekaj novega, hudomušnega, pa tudi kakšno pustolovščino.


20. 12. 2021

Hans Christian Andersen: Snežna kraljica

Kot imajo čebele svojo kraljico, tako jo imajo tudi snežinke. In snežna kraljica Hansa Christiana Andersena odpelje nekega dečka na svoj grad … Kot vse Andersenove pravljice, je tudi ta precej temačna, a tudi svetla in poetična. Avtorica prevoda in radijske priredbe - Djudja Flere Režiser - Jože Vozny Tonska mojstrica - Metka Rojc Avtor izvirne glasbe - Marijan Vodopivec Pripovedovalec: Rudi Kosmač Babica: Elvira Kralj Kay: Iztok Čebular Snežna kraljica: Štefka Drolc Lastovka: Mira Bedenk Starka: Duša Počkaj Rožni grm: Andrej Kurent Vran: Polde Bibič Vrana: Iva Zupančič Princ: Danilo Benedičič Princeska: Milena Zupančič Mala razbojnica: Alja Tkačev Prvi golob: Dušan Škedl Drugi golob: Danilo Bezlaj Severni jelen: Saša Miklavc Laponka: Sava Sever Produkcija Uredništva igranega programa Posneto v studiih Radia Ljubljana decembra 1968


02. 05. 2021

Saša Pavček: Rumi in kapitan

Vam je naslov znan? Slikanico avtorice Saše Pavček ste že lahko prelistali in prebrali, mogoče ste si istoimensko predstavo ogledali v Lutkovnem gledališču Maribor. Radijske igre pa gotovo še niste slišali. V njej nastopa pogumna, srčna psička Rumi, ki prevzame krmilo barke in varno pripelje posadko skozi različne dogodivščine na morju. Kapitan si na koncu razburlljive plovbe lasti vse zasluge, vendar oba vesta, da se brez Rumi ne bi tako neustrašno spopadli z izzivi in spotoma rešili še nekaj ljudi, živali in okolja. Neustrašna ekipa klenega duha, ki jo žene srčnost, zmeraj zmaga. Pa se podajmo v razburljivo pomorsko pustolovščino v verzih, z veliko glasbe in pesmi! Dramaturginja - Vilma Štritof Režiser - Alen Jelen Prevajalka v arabščino Solange Wazen. Tonski mojster - Matjaž Miklič Skladatelj - Jerko Novak Glasbena oblikovalka - Darja Hlavka Godina Glasbeniki - Jerko Novak, Miro Novak, Ana Novak, Aleš Kacjan, Jože Bogolin, Klemen Leben Psička Rumi - Patrizia Jurinčič Finžgar Kapitan - Janez Škof Mačka Aba - Saša Pavček Galeb Izvidnik - Uroš Smolej Rubina, deklica, begunka - Iman Oshish Zamir, njen bratec, begunec - Amin Oshish Juzdahir, njun maček - Klemen Slakonja Pirata - Nina Valič, Saša Tabaković Poglavar piratov - Primož Pirnat Kit - Aleš Valič Policaj - Vito Weiss Delfin - Matej Zemljič Galeba - Vesna Pernarčič, Gašper Jarni Dodatni glasovi v množici - Darja Hlavka Godina, Bernarda Černe, Vilma Štritof, Špela Kravogel Traja 44' 10''. Uredništvo igranega programa. Posneto v studiih Radia Slovenija od marca do septembra 2020.


12. 01. 2021

Zlata vrtnica, armenska pravljica

Pravljice iz različnih svetovnih izročil v interpretaciji ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt