MK se trudi zaustaviti projekt Bežigrajski športni park, izseliti nevladnike iz Metelkove 6, spreminja pa tudi Pravilnik o strokovnih komisijah

V tedenskem pregledu se bomo najprej lotili dejanj Ministrstva za kulturo v zadnjih dneh, ki so odmevala - odpravilo je zadnje kulturno-varstveno mnenje ZVKDS o Pečečnikovem projektu Bežigrajski športni park, 20 nevladnim organizacijam naložilo izselitev iz Metelkove do januarja, brez posvetovanj pa čez noč predlagalo spremembo pravilnika o strokovnih komisijah. Spominjamo se 30-letnice muzeja 1. svetovne vojne v Kobaridu in 40-letnice Galerije Murska Sobota, ki te dni z razstavo "konkretna umetnost" gostuje v Galeriji v Velenju. Gostimo prejemnika poljske literarne nagrade angélus Gorana Vojnovića. Ogledali pa smo si tudi razstavo stolov Nike Zupanc v MAO na gradu Fužine, in se pogovarjali z udeleženci 20. srečanja konservatorjev-restavratorjev na začetku tedna v Ljubljani.

OBVESTILO: Od danes so po odloku Vlade RS do preklica z argumentom protikoronskih ukrepov zaprte vse kulturne ustanove v državi (muzeji, galerije, gledališča, kinematografi ipd.)

Goran Tenze