Umetniška praksa Tomaža Furlana je globoko prepredena s humornim in ironičnim odnosom do situacij, s katerimi je posameznik soočen v svojem vsakdanu in jih je v duhu časa primoran reševati po ključu optimalne učinkovito

V razstavišču v nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki je na ogled razstava prostorskih del I Made This - To sem naredil kiparja in večmedijskega umetnika Tomaža Furlana. Razstava večinoma umetnikovih novejših del, narejenih prav za izjemen prostor nekdanje kostanjeviške cerkve, bo na ogled do konca marca.

Tomaž Furlan pogosto naslavlja kompleksen odnos človeka do lastnega okolja in do njegovih vsakodnevnih banalnosti. Razstava v Kostanjevici na Krki prinaša njegova novejša dela oziroma niz objektov, s pomočjo katerih ta neposredno, materialno in avtoreflektivno obravnava družbeno dinamiko med tako imenovano civilizirano družbo in njenimi najbolj običajnimi pripomočki, so zapisali v kostanjeviški galeriji. Kustos razstave Miha Colner dodaja, da je Tomaž Furlan zelo vsestranski umetnik, razstava v Kostanjevici pa je s humorjem in satiro značilna zanj.

Gre sicer za postavitev niza kipov, instalacij in prostorskih intervencij, ki temeljijo na robustnih materialih, kot so kamen, terazzo beton in les. Kot pravi sam umetnik, je eminentno razstavišče v nekdanji cerkvi zahtevalo, da naredi monomentalne umetnine,  s katerimi nadaljuje svojo družbeno kritičnost.

Suzana Vahtarić