Hibridni model sejma združuje Vodnikovo domačijo in spletno trgovino

V Galeriji Vodnikove domačije je december, tako kot že sedem zaporednih let, rezerviran za Decembrski sejem ilustracije. Ta na ogled in v nakup ponuja pester nabor slovenske ilustracije, izpod rok uveljavljenih avtorjev, kot tudi tistih, ki šele stopajo na to pot. 29 avtorjev se na spletu predstavlja z dvanajstimi deli, na razstavi v Galeriji pa še s kakšnim več. Poleg ilustracij, ki jih je moč kupiti tako uokvirjene kot neuokvirjene, sejem predstavlja tudi izbor ilustriranih knjig.

Na letošnjem Decembrskem sejmu ilustracije sodelujejo: Marta Bartolj, Andrea Bojkovska, Zvonko Čoh, Trina Čuček Meršol, Tina Dobrajc, Marjanca Jemec Božič, Nuša Jurjevič, Zala Kalan, Maja Kastelic, Samira Kentrić, Ema Kobal, Anka Kočevar, Polona Lovšin, Ana Maraž, Eva Mlinar, Andreja Peklar, Maja Poljanc, Tereza Prepadnik, Bojana Ristevski Mlaker, Blaž Rosa, Luka Seme, Alenka Sottler, Hana Stupica, Marlenka Stupica, Igor Šinkovec, Peter Škerl, Tina Volarič, Meta Wraber in Ana Zavadlav.

Proti koncu leta pa bo zaživel tudi Center ilustracije, ki bo deloval kot nekakšen povezovalni aparat med ilustratorji, založniki, naročniki in drugimi ljubitelji ilustracije, saj bodo na njegovi spletni strani objavljeni opisi, kontakti in katalogi avtorjev.

Decembrski sejem ilustracije bo odprt do konca meseca.

Matic Ferlan