Aktualno

30. natečaj za najboljšo kratko zgodbo

… se je iztekel

literarni-natečaj-1024x768
foto: ARS

30. natečaj za najboljšo kratko zgodbo je zaključen. 27. julija bomo v oddaji Svet kulture, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija razglasili zmagovalne zgodbe, 15. septembra pa bo potekala slovesna podelitev in objava imen avtorjev.

Pogoji natečaja

1. Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena. Dolžina ne sme presegati 6300 znakov s presledki vred, v nasprotnem primeru komisija dela ne bo mogla upoštevati.

2. Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila nagrado za najboljšo kratko zgodbo Arsova lastovka v vrednosti 1000 evrov. Komisija bo v odkup predlagala še nekaj izbranih kratkih zgodb. Nagrajeno in odkupljene kratke zgodbe bomo predvajali v oddaji Literarni nokturno na Arsu in Prvem programu Radia Slovenija.

3. Natečaj je anonimen. Avtorji naj svoja dela oddajo elektronsko prek obrazca na spletni strani 3. programa - programa Ars, in sicer do 8. junija in v posebno okence vpišejo šifro (gl. spodaj).

4. S prijavo na natečaj avtorji v primeru nagrade ali odkupa dovolijo organizatorju objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v radijskih oddajah in se strinjajo, da se na RTV Slovenija prenesejo vse materialne avtorske pravice na avtorjevih besedilih v radijski izvedbi, brez omejitev (krajevnih, časovnih in glede nadaljnjega prenosa). Pravice se na RTV Slovenija prenesejo neizključno (tj. avtor lahko avtorsko delo uporablja tudi sam oziroma pravice neizključno prenese na tretjo osebo). Nagrada bo izplačana v obliki avtorskega honorarja na podlagi podpisane pogodbe, ki bo posebej opredeljevala odkup pravic.

5. Pritožba na izbor ni mogoča. Naročnik vsem avtorjem, katerih dela ne bodo nagrajena ali predlagana v odkup, zagotavlja, da prejetih besedil ne bo reproduciral, predelal ali javno objavil.

6. Komisija bo svojo odločitev objavila 27. julija v oddaji Svet kulture, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija. Avtorji nagrajene in izbranih kratkih zgodb bodo svoje avtorstvo dokazali s kopijo svojega besedila, opremljenega s šifro in vsemi osebnimi podatki, pošljejo pa ga naj na elektronski naslov Ars@rtvslo.si po objavi odločitve komisije.