V tokratni oddaji predstavljamo Lana Medena, ki je ob prejemu Škerjančeve nagrade ljubljanskega konservatorija lani prejel vabilo za arhivno snemanje v našem studiu.
Za snemanje je izbral Boutryjev Divertimento in delo Insekti Marijana Mlakarja, ki ju je posnel s pianistko Iren Seleljo. Poleg teh del boste v oddaji lahko slišali tudi pogovor z glasbenikom, v katerem bo sam predstavil svojo glasbeno pot in povedal kaj več o skladbah, ki jih je posnel.

Lan Meden je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici, kjer ga je poučeval Jernej Šmalc, po šestih letih pa je svoje glasbeno izobraževanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredih Leva Pupisa in Jana Gričarja. Svoje glasbeno znanje poleg tega izpopolnjuje še na številnih seminarjih tako po Sloveniji kot tudi v tujini pri priznanih profesorjih, kot so Arno Bornkamp, Claude Delangle, Vincent David, Lars Mlekusch, kvartet saksofonov SIGNUM in drugi.
Poleg tega je bil uspešen tudi na tekmovanjih za mlade glasbenike, recimo na TEMSIGU, na mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu ter na tekmovanju European Saxophone Forum na Poljskem, rad pa tudi nastopa. Kot solist, kot solist z orkestrom, kot komorni glasbenik ali pa član orkestra. Kot boste lahko slišali, mu ni tuje niti nastopanje oziroma arhivno snemanje v studiu.

Novi arhivni posnetki skladbe Insekti Marijana Mlakarja ter Boutryjevega Divertimenta.

V tokratni oddaji predstavljamo Lana Medena, ki je ob prejemu Škerjančeve nagrade ljubljanskega konservatorija lani prejel vabilo za arhivno snemanje v našem studiu.
Za snemanje je izbral Boutryjev Divertimento in delo Insekti Marijana Mlakarja, ki ju je posnel s pianistko Iren Seleljo. Poleg teh del boste v oddaji lahko slišali tudi pogovor z glasbenikom, v katerem bo sam predstavil svojo glasbeno pot in povedal, kaj več o skladbah, ki jih je posnel.

Lan Meden je svojo glasbeno pot pričel na glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici, kjer ga je poučeval Jernej Šmalc, po šestih letih pa je svoje glasbeno izobraževanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredih Leva Pupisa in Jana Gričarja. Svoje glasbeno znanje poleg tega izpopolnjuje še na številnih seminarjih tako po Sloveniji kot tudi v tujini pri priznanih profesorjih, kot so Arno Bornkamp, Claude Delangle, Vincent David, Lars Mlekusch, kvartet saksofonov SIGNUM in drugi.
Poleg tega je bil uspešen tudi na tekmovanjih za mlade glasbenike, recimo na temsigu, na mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu ter na tekmovanju »European Saxophone Forum« na Poljskem, rad pa tudi nastopa. Kot solist, kot solist z orkestrom, kot komorni glasbenik, ali pa član orkestra, kot boste lahko slišali pa mu ni tuje niti nastopanje oziroma arhivno snemanje v studiu.

Vesna Volk