Jaka Mihelač je petje študiral na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu Matjaža Robavsa.
Je prejemnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2018 je debitiral v SNG Opera in balet Ljubljana kot princ Yamadori v Puccinijevi Madami Butterfly, sledile so še mnoge operne vloge, pa tudi nastopi z orkestri. Letos recimo je nastopil kot del Modrega abonmaja Slovenke filharmonije (Mahler: Vandrovčeve pesmi), zapel pa je tudi na novoletnem koncertu.
Za svoje uspehe je lani prejel Študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, tako smo ga že lani povabili v naš studio, da nam predstavi svojo glasbeno pot, letos pa je na svojo polico z dosežki dodal še Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani in ob tej priložnosti smo ga seveda spet povabili pred mikrofon, predvsem, da nam pove, kaj je novega. Kako poteka njegovo življenje v Berlinu, kjer je jeseni za dve sezoni postal član opernega ansambla Berlinske državne opere.

"Vedno mi je velika čast in veselje sodelovat s Slovensko filharmonijo, pa tudi s katerokoli drugo glasbeno institucijo v Slovenji, mi je v užitek nastopat in sodelovat."

Jaka Mihelač je petje študiral na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu Matjaža Robavsa.
Je prejemnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, leta 2018 je debitiral v SNG Opera in balet Ljubljana kot princ Yamadori v Puccinijevi Madami Butterfly, sledile so še mnoge operne vloge, pa tudi nastopi z orkestri. Letos recimo je nastopil kot del Modrega abonmaja Slovenke filharmonije (Mahler: Vandrovčeve pesmi), zapel pa je tudi na novoletnem koncertu.
Za svoje uspehe je lani prejel Študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, tako smo ga že lani povabili v naš studio, da nam predstavi svojo glasbeno pot, letos pa je na svojo polico z dosežki dodal še Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani in ob tej priložnosti smo ga seveda spet povabili pred naš mikrofon, predvsem, da nam pove, kaj je novega. Kako poteka njegovo življenje v Berlinu, kjer je jeseni za dve sezoni postal član opernega ansambla Berlinskee državne opere.

Vesna Volk