Oddajo tokrat posvečamo hornistu Blažu Ogriču, ki se je igranja na rog začel učiti na Glasbeni šoli v Idriji, potem pa šolanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in na Akademiji za glasbo.
V preteklosti se je pogosto udeleževal tekmovanj za mlade glasbenike, od koder se je vračal z lepimi uspehi, pogosto pa tudi nastopa – kot član komornih zasedb, solist ali pa kot solist z orkestri. Že kot dijak je bil reden substitut v naših simfoničnih orkestrih, zdaj pa je prvi hornist Orkestra Slovenske filharmonije.
Hornist je eden izmed letošnjih prejemnikov študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo, in sicer jo je prejel za izvedbo Straussovega Koncerta za rog in orkester št. 1, ki ga bomo slišali ob koncu oddaje. Kot uvod v pogovor z glasbenikom pa bo zazvenel prvi stavek – Allegro iz Koncerta za rog in orkester št. 1 v D-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

"Ko so mi iz glasbene šole sporočili, da bom igral rog, smo šli z domačimi najprej na internet pogledat, kateri inštrument je to."

Oddajo tokrat posvečamo hornistu Blažu Ogriču, ki se je igranja na rog začel učiti na Glasbeni šoli v Idriji, potem pa šolanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in Akademiji za glasbo.
V preteklosti se je pogosto udeleževal tekmovanj za mlade glasbenike, od koder se je vračal z lepimi uspehi, pogosto pa tudi nastopa – kot član komornih zasedb, solist ali pa kot solist z orkestri. Že kot dijak je bil reden substitut v naših simfoničnih orkestrih, zdaj pa deluje kot prvi hornist Orkestra Slovenske filharmonije.
Hornist je en izmed letošnjih prejemnikov Študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo, in sicer jo je prejel za izvedbo Straussovega Koncerta za rog in orkester št. 1, ki ga bomo slišali ob koncu oddaje. Kot uvod v pogovor z glasbenikom pa bo zazvenel prvi stavek – Allegro iz Koncerta za rog in orkester št. 1 v D-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Vesna Volk