Mendelssohn in Šostakovič na koncertu cikla GM oder.

Felix Mendelssohn Bartholdy: Klavirski trio št.1 v d-molu, Op.49
Dmitrij Šostakovič (1906-1975): Klavirski trio št.2 v e-molu, Op.67

Klavirski Trio Rupnik sestavljajo violinistka Manca, študentka 4. letnika Univerze Mozarteum, Salzburg v razredu prof. Rainerja Schmidta, pianist Anže, študent 2. letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič in violončelist Nejc, dijak 4. letnika Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Karmen Pečar Koritnik. Vsi trije so kot posamezniki večkratni nagrajenci državnih in mednarodnih tekmovanj.
Trio je začel z delovanjem pod mentorstvom prof. Kaje Stražar in prof. Urše Kržič  na Glasbeni šoli Vrhnika.  Od 2013 do 2016 je deloval v okviru Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani pod mentorstvom zaslužnega prof. Tomaža Lorenza, od jeseni 2017 pa deluje v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Janeza Podleska. Trio se lahko pohvali s številnimi javnimi nastopi, samostojnimi koncerti ter prvimi nagradami z maksimalnim številom točk na državni in mednarodni ravni. Poleg tega je trio Rupnik prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za izjemne študijske uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole za leto 2015.
Nejc igra violončelo goslarske mojstrice Katharine Abbühl (l.2011), Manca pa violino goslarskih mojstrov Alessandra Crillova in Katharine Abbühl “Sub spirito” (l.1999) iz Cremone.

Vesna Volk