Na odru Lutkovnega gledališča Maribor so premierno uprizorili predstavo Srce v temi nastalo po motivih življenja aktivistke in znanstvenice dr. Mary Temple Grandin. Že v otroštvu so ji diagnosticirali avtizem, a se je ob podpori in lastni vztrajnosti izobrazila in postala raziskovalka ter izumiteljica na področju vedenja o obnašanju živali, obenem pa ambasadorka ozaveščanja o avtizmu. Predstavo je režirala in scenografsko zasnovala Tanja Lužar, avtorica videoprojekcij je Lena Kocutar. V kostumih Mojce Bernjak sta nastopila Barbara Jamšek in Minca Lorenci.

Režiserka in scenografka Tanja Lužar
Avtorica videoprojekcij Lena Kocutar
Avtor glasbe Marjan Nečak
Lektorica Metka Damjan
Kostumografka in izdelovalka kostumov Mojca Bernjak
Igrata Barbara Jamšek in Minca Lorenci k. g.
Mojster videa Grega Tanacek
Oblikovalec lutk Aleksander Andželović
Snemalec zvočnih posnetkov Marko Jakopanec

Na odru Lutkovnega gledališča Maribor so premierno uprizorili predstavo po motivih življenja aktivistke in znanstvenice dr. Mary Temple Grandin

Na odru Lutkovnega gledališča Maribor so premierno uprizorili predstavo Srce v temi nastalo po motivih življenja aktivistke in znanstvenice dr. Mary Temple Grandin. Že v otroštvu so ji diagnosticirali avtizem, a se je ob podpori in lastni vztrajnosti izobrazila in postala raziskovalka ter izumiteljica na področju vedenja o obnašanju živali, obenem pa ambasadorka ozaveščanja o avtizmu. Predstavo je režirala in scenografsko zasnovala Tanja Lužar, avtorica videoprojekcij je Lena Kocutar. V kostumih Mojce Bernjak sta nastopila  Barbara Jamšek in Minca Lorenci.

Režiserka in scenografka Tanja Lužar
Avtorica videoprojekcij Lena Kocutar
Avtor glasbe Marjan Nečak
Lektorica Metka Damjan
Kostumografka in izdelovalka kostumov Mojca Bernjak
Igrata Barbara Jamšek in Minca Lorenci k. g.
Mojster videa Grega Tanacek
Oblikovalec lutk Aleksander Andželović
Snemalec zvočnih posnetkov Marko Jakopanec

Aleksandra Saška Gruden