Sodobni glasbi se posvečamo tokrat, in sicer bomo poslušali del koncerta Koncertnega ateljeja Društva slovenskih skladateljev. Novembra 2021 so na tem koncertu v Kogojevi dvorani društva nastopili člani tria Tempestoso, ki ga sestavljajo harmonikarica Sanja Mlinarič, klarinetist Andraž Golob in violončelist Urban Megušar.
Verjetno je do zdaj največji uspeh zasedbe ta, da je bila leta 2019 razglašena za zmagovalko tekmovanja Borisa Pergamenščikova v Berlinu, in sicer je žirija enega največjih in najprestižnejših tekmovanj za sodobno glasbo, ki poteka vsaka tri leta pod častnim pokroviteljstvom Tatjane Pergamenščikov in sira Andrasa Schiffa, v utemeljitvi nagrade izpostavila "interpretacijo na visoki instrumentalni ravni" in zapisala, da glasbeniki "s svojim vznemirljivim nastopom združujejo glasbeno tradicijo z duhom sedanjosti in nakazujejo smer prihodnosti".
Repertoar zasedbe obsega tako izvirne skladbe kot tudi skrbno izbrane priredbe oziroma aranžmaje, v katerih se lahko izrazno uveljavi skoraj orkestrski zven nekoliko nenavadnega sestava. Glasbeniki koncertirajo po vsej Evropi, nedavno so snemali za avstrijski radio Ö1, na našem preogramu pa smo marca lani neposredno prenašali njihov koncert v okviru cikla GM oder Glasbene mladine Slovenije - prav v oddaji Nove glasbene generacije.

Neville HALL: More full of flames and voices za klarinet, violončelo in harmoniko
Uljas PULKKIS: »XTC« (Ecstasy) za violončelo in harmoniko
Nina ŠENK: Onkraj za bas klarinet
Emre SIHAN KALELI: I am a Diptych za klarinet, harmoniko, violončelo in zvočne objekte

Vesna Volk