Ema Krečič je decembra zmagala na tekmovanju za nagrado Sira Iana Stoutzkerja, ki ga za svoje študente organizira salzburška univerza Mozarteum. Skupaj se ga je udeležilo devetnajst študentov, šest se jih je uvrstilo v finale, zmagovalka pa je domov odnesla glavno nagrado v vrednosti 20.000 evrov.
Kako je sestavila svoj tekmovalni spored in kako se zdaj spominja samega tekmovanja, bo povedala ob spremljavi nekaterih skladb, s katerimi je prepričala žirijo.

Ema Krečič se je šolala na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu v razredu Igorja Mitrovića, na ljubljanski Akademiji za glasbo pa je junija 2021 diplomirala v razredu Karmen Pečar. Za dosežene študijske uspehe je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Poleg tega je zimski semester 2020/21 preživela na študijski izmenjavi na univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu Clemensa Hagna. Študij je potem nadaljevala na Mozarteumu v razredu Enrica Bronzija ter Clemensa Hagna, vzporedno pa je še naprej študirala na ljubljanski Akademiji za glasbo pri Karmen Pečar.
Nastopa kot solistka z orkestrom in na solističnih recitalih po Sloveniji, februarja 2019 je bila tudi gostja našega studia 13.

Vesna Volk