Izjemna glasbena umetnika: saksofonist Miha Rogina in pianistka Sae Lee sta v studiu 13 Radia Slovenija predstavila štiri skladbe iz zakladnice francoske, japonske in slovenske glasbe iz 20. in 21. stoletja:
- Rapsodijo za saksofon in klavir Clauda Debussyja, (8:55-19:45),
- Replike za altovski saksofon in klavir Janeza Matičiča, (22:35-31:45),
- Sonato Fuzzy Bird / Puhasta ptica za altovski saksofon in klavir sodobnega japonskega ustvarjalca Takashija Yoshimatsuja (33:48-48:50),
- L'eveil de la toupie / Prebujenje vrtavke sodobnega francoskega skladatelja in saksofonista Vincenta Davida, (50:48-59:47).

Saksofonist Miha Rogina, po rodu s Ptuja, je redni profesor za saksofon na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Na tej akademiji je študiral saksofon pri prof. Matjažu Drevenšku, nadaljeval pa v Franciji pri profesorjih Jeanu-Yvesu Fourmeauju, Vincentu Davídu in na Conservatoire National Supérieur de Musique / Visokem državnem glasbenem konservatoriju v Parizu pri Claudu Delangleu, kjer je diplomiral z odliko. Izpopolnjeval se je na glasbeni akademiji Eastman v Rochestru v ameriški zvezni državi New York. Po študiju saksofona je z odliko končal študij orkestrskega dirigiranja na Univerzi za glasbo in scensko umetnost na Dunaju, kjer je študiral pri Johannesu Wildnerju, Bertrandu Debillyju in Urošu Lajovcu, nato pa je tam študiral še zborovsko dirigiranje pri Thomasu Langu.

Sae Lee je ena najopaznejših komornih pianistk iz Japonske, ki od leta 2014 živi in ustvarja v Sloveniji. Zaposlena je kot docentka za klavir in komorno igro na ljubljanski Akademiji za glasbo. Rodila se je in odrasla v drugem največjem japonskem mestu Osaki. Po študiju na glasbeni akademiji Toho Gakuen v Tokiu je z odliko diplomirala iz klavirja in komorne glasbe na Visokem državnem glasbenem konservatoriju v Parizu pri profesorjih Michelu Beroffu in Erícu Le Sageu. V prenosu koncerta poslušajte tudi pogovor z umetnikoma.