Tanja Komadina, likovna urednica in Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja, bosta iz svojih uredniških izkušenj spregovorili o moči podob in besed – o zvenenju podob in podobah besed. Ob ilustracijah, zgodbah in poeziji bosta razmišljali o kakovostnih knjigah za najmlajše. Dobra slikanica je sozvočje besede in slike. Knjige, ki smo jih brali v otroštvu se globoko vtisnejo v nas, tako dobre kot slabe. Zato je pomembno, katere in kakšne knjige otrok jemlje v roke. Ko otroku beremo ali pripovedujemo, opazujemo ilustracije, se pogovarjamo …, gre za skupno dejavnost, ki ustvarja občutek večje povezanosti; čustvene vezi, ki se stkejo ob tem, ostanejo in so pomembne za vse življenje.

Predavanje je organiziral Radio Slovenija v okviru projekta B-AIR, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.